Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

ZEGRZE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5927 odpowiedzi w tym temacie

#3821 Guest_dziki1916_*

Guest_dziki1916_*
  • Guests

Napisano 18 lipiec 2016 - 17:37

Niebiescy z Nieporetu poinformowali mnie ze jest calkowity zakaz. Odpowiedzialnosc odpowiedzialnoscia ale kwit do 500zl mozna wylapac. Cos co jest nieprzystosowane nie moze byc użytkowane. Proste

Użytkownik dziki1916 edytował ten post 18 lipiec 2016 - 17:38

#3822 OFFLINE   Przemsol

Przemsol

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1277 postów

Napisano 18 lipiec 2016 - 17:43

no jak brak światełka lub światełek to jest muka.... świetliki muszą być! a co do patroli pływających po ZZ...czasem też mają braki w aktualnych informacjach w przepisach.... bo niestety jest zbyt wielu które te przepisy produkują.

• tomek307, w6i6e6 i mario11 lubią to

#3823 OFFLINE   paawelek83

paawelek83

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1300 postów
  • LokalizacjaOżarów Mazowiecki

Napisano 18 lipiec 2016 - 17:48

Jak byłem na kursie na sternika to instruktor mówił o pływaniu nocą na Zegrzu.
Nie wolno pływać w nocy na zbiornikach na których jest ZAKAZ PŁYWANIA W PORZE NOCNEJ. Na Zegrzu takiego nie ma. Swoją drogą szlak nie jest przystosowany do pływania w nocy bo powinien być oświetlony czego wymagają przepisy. Więc jak to w Polsce bywa przepis jeden nie koniecznie pokrywa się z innym.

#3824 Guest_dziki1916_*

Guest_dziki1916_*
  • Guests

Napisano 18 lipiec 2016 - 17:57

Stanowisko niebieskich z Nieporetu mowi ze jest ZAKAZ PLYWANIA PO ZZ W PORZE NOCNEJ. Mozliwosc lowienia z lodzi zakotwiczonej z oswietleniem postojowym. Za zlamanie zakszu do 500zl kwitu. Ahoj

#3825 OFFLINE   Przemsol

Przemsol

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1277 postów

Napisano 18 lipiec 2016 - 19:38

ot nasz ZZ..... tak jak zakaz parkowania w okolicach mostu...jedyny taki most w Polsce bo zakazu ktoś po budowie zapomniał zdjąć :)  ...cóż....niewiedza kosztuje :D i nie ważne czyja to niewiedza :)

Użytkownik Przemsol edytował ten post 18 lipiec 2016 - 19:40

• cyprys19 lubi to

#3826 OFFLINE   luk_80

luk_80

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 826 postów
  • Lokalizacja03-980

Napisano 18 lipiec 2016 - 19:53

Stanowisko niebieskich z Nieporetu mowi ze jest ZAKAZ PLYWANIA PO ZZ W PORZE NOCNEJ. Mozliwosc lowienia z lodzi zakotwiczonej z oswietleniem postojowym. Za zlamanie zakszu do 500zl kwitu. Ahoj

Tylko, że "niebiescy z Nieporętu" nie stanowią prawa a są ich jedynie egzekutorem. Pan z drogówki jak mnie zatrzyma może sobie twierdzić różne rzeczy byle miały oparcie w rzeczywistych przepisach. Druga sprawa czyli: "mozliwość łowienia z łodzi zaktowiczonej z oświetleniem postojowym". Rozumiem, że w myślę tego przepisu płyniesz o 21-ej na wytypowane stanowisko, kotwiczysz, zapada zmrok i musisz być na wodzie do świtu i wtedy spływasz do przystani bo inaczej łamiesz przepis. Trochę absurd. Nie ma zakazu wędkowania w nocy ze środków pływających a jest zakaz pływania w porze nocnej. Komunikaty o zakazie pływania muszą być dostępne w przystaniach, bosmanatach etc. Nie trzyma się to kupy. Dla mnie nadal brakuje jasnego komunikatu.

• w6i6e6, Rebel64 i cyprys19 lubią to

#3827 Guest_dziki1916_*

Guest_dziki1916_*
  • Guests

Napisano 25 lipiec 2016 - 22:04

Dzisiaj szybki wypad kolo godziny 18 30. Zameldował sie jeden okonek i tyle. Rybki sie gdzies pochowały - zapisy na sondzie prawie zerowe. Ahoj

#3828 OFFLINE   zuraw16

zuraw16

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 474 postów
  • LokalizacjaKopenhaga

Napisano 26 lipiec 2016 - 12:27

@dziki1916 jak tam Twój kanał na yt?

#3829 Guest_dziki1916_*

Guest_dziki1916_*
  • Guests

Napisano 26 lipiec 2016 - 13:35

Kiepsko z powodu braku czasu ale na spokojnie. Mam nadzieje ze jakoś się to wszystko ruszy.

#3830 OFFLINE   Dano.

Dano.

Wyprawy wędkarskie do Laponii

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 2351 postów
  • LokalizacjaBaza wędkarska w Laponii
  • Imię:Daniel

Napisano 26 lipiec 2016 - 22:30

No no, a ryb od 10 stron tego wątku praktycznie nie ma.... Poza jedna sztuką :-)
Ech.... Eldorado normalnie :-)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Dano-G edytował ten post 26 lipiec 2016 - 22:30

• miramar69 i Rebel64 lubią to

#3831 Guest_dziki1916_*

Guest_dziki1916_*
  • Guests

Napisano 26 lipiec 2016 - 23:03

Bo nikt nie wrzuca zdjęć. Dzisiaj na stole w 13 sumek wedlug lowcy 180cm i mysle ze tyle mial. Oczywiscie zlowiony na zywca. Ahoj

#3832 OFFLINE   dragonexp

dragonexp

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 117 postów
  • Lokalizacjawarszawa
  • Imię:Arek
  • Nazwisko:AS

Napisano 27 lipiec 2016 - 05:43

Dokładnie jest tak jak kolega dziki1916 piszę, byłem na Zegrzu w niedzielę i w ciągu 20 minut wyjechały z wody 3 sumy na trolla, 2 koło metra i jeden 2 metry. Wszystkie rybki nie wróciły do wody.

#3833 OFFLINE   buszmen

buszmen

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 341 postów

Napisano 27 lipiec 2016 - 06:04

Oby ten z 2 z przodu chociaż wrócił .

#3834 Guest_dziki1916_*

Guest_dziki1916_*
  • Guests

Napisano 27 lipiec 2016 - 06:50

Oby ten z 2 z przodu chociaż wrócił .

zapomnij

#3835 OFFLINE   Dareksum

Dareksum

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 48 postów

Napisano 27 lipiec 2016 - 22:54

Dziwisz sie ze nie wróciły jak chłopki handlują ryba po 20 zł za kg .Ja to się dziwie ze wędkarze z zalewu ich tam jeszcze tolerują i nie popełnili samosądu

• paawelek83 lubi to

#3836 OFFLINE   cometopudge

cometopudge

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 146 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Marcin

Napisano 28 lipiec 2016 - 10:04

Tym czy ktoś handluje czy nie powinny zająć się odpowiednie służby. Łowię na zalewie od 6 lat albo dłużej nie pamiętam, na wodzie bywam często i nie zostałem skontrolowany przez PSR. Raz jedyny policja sprawdziła mi kartę wędkarską nawet nie same znaczki wklejone tylko samą kartę. Na przyszły sezon zastanawiam się czy w ogóle opłacać karte w tym złodziejskim związku mazowieckim. Jak widać po prostu się to nie opłaca, nie idzie na ryby tylko na gulganie dla pasibrzuchów z Twardej . Czy ktoś miał jakieś kontrole? Jak to jest u was? Czy może tylko ja mam takiego pecha.

#3837 OFFLINE   blackfury

blackfury

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 80 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 28 lipiec 2016 - 10:30

Ta 2 kontrole w kwietniu przez niebieskich, kiedy na wodzie były dwie łódki. Kontrola znaczków, wyposażenia łodzi itp. Nie zarobili.

W ubiegłym roku to samo plus kontrola SSR z koła Pragi na jakiejś dłubance(myślałem, że potrzebują pomocy he he) - reprymenda za rejestr.

PSR ostatnio 3 lata temu w ramach jakiejś ankiety we społ z ichtiologami - wesoła wycieczka.

btw

Leszcze "biorą jak głupie". Na Patelni. Metoda trolling. Sposób - prędkość łodzi >= 15 km/h + odpowiednie zbrojenie zestawu

Ryby jest w chusteczke, tylko łowić to trzeba umić koledzy i opłaty sie wracajum.

dla spiętych sarkazm

• w6i6e6, Adrian K i grzegorzyk lubią to

#3838 OFFLINE   w6i6e6

w6i6e6

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 360 postów
  • Lokalizacjawarszawa
  • Imię:Wiesław
  • Nazwisko:http://polamanie-kija.blogspot.com/

Napisano 28 lipiec 2016 - 10:39

Dziwisz sie ze nie wróciły jak chłopki handlują ryba po 20 zł za kg .Ja to się dziwie ze wędkarze z zalewu ich tam jeszcze tolerują i nie popełnili samosądu

Chłopaki handlują??

Szmaciarze chyba.

• Guzu i blackfury lubią to

#3839 OFFLINE   luk_80

luk_80

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 826 postów
  • Lokalizacja03-980

Napisano 28 lipiec 2016 - 10:44

Rzadko pływam po Zegrzu ale sytuacja z kontrolami jest bardzo podobna na Wiśle, Narwii, Bugu i innych wodach naszego okręgu. Liczba etatów PSR jest bardzo mała i realne upilnowanie wody od Góry Kalwarii po Zegrze wydaje się w obecnych warunkach nie możliwe. Do tego dochodzą wody drobne, mniejsze i większe rzeczki (Jeziorka, Rządza, kanał Zerański etc.).

Dobrze by było aby zamiast pływać po wodzie jeden z pracowników PSR spędził cały weekend w tej przystani i sprawdzał każdą wracającą łódkę i mierzył każdego zabranego Okonka, Szczupaka etc. Może świadomość tego, że po spłynięciu będzie kontrola papierów, siatek etc. dała by jakiś efekt. No ale RAPR pozwala na tłuczenie ryb w dużych ilościach więc część tych delikwentów była by na prawie. Co innego handel nimi.

• blackfury i mariusz79 lubią to

#3840 OFFLINE   Przemsol

Przemsol

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1277 postów

Napisano 28 lipiec 2016 - 12:17

sprawdzanie w przystani nic nie da...... ryby złowione chowane są w trzcinach przy brzegu.... samochód podjeżdża zabiera mięsko a do przystani spływa się o kiju.... piszę co widziałem... na blisko 19 lat pływania po ZZ miałem 4 (tak cztery) kontrole PSR. podczas tych kontroli nie był sprawdzony mój sprzęt ani to czy mam jakieś ryby w łodzi.... a po schowkach mogłem mieć pochowane wszystko...... 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych