Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

ZEGRZE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5927 odpowiedzi w tym temacie

#4441 Guest_dziki1916_*

Guest_dziki1916_*
  • Guests

Napisano 23 maj 2017 - 09:33

To może dlatego nic nie łowie bo nie używam takich przynęt :)

#4442 OFFLINE   Kamil_D

Kamil_D

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 956 postów
  • LokalizacjaPolska

Napisano 23 maj 2017 - 09:56

Tez nie mam i nie używam obrotowek. Kolega z łódki mnie poczestowal jednym DAM ' em nr 2 i id razu byly wyniki. Po splynieciu na stanice okazalo sie ze wszyscy lowili na obrotowki. Po tym dniu postanowiłem ze kupie kilka sztuk na ostatnia deske ratunku niech sobie tam na dnie leżą w torbie 🙂😁
  • polyari i Piotrek 1984 lubią to

#4443 OFFLINE   DAN666

DAN666

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 67 postów
  • LokalizacjaGrodzisk Mazowiecki
  • Imię:Daniel
  • Nazwisko:Cieślak

Napisano 23 maj 2017 - 12:43

znów na OM Zegrze będzie "sektorem śmierci"  ;)  :D

• olo86 lubi to

#4444 OFFLINE   vako

vako

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1430 postów
  • LokalizacjaLoża Szyderców
  • Imię:Mariusz

Napisano 23 maj 2017 - 15:00

znów na OM Zegrze będzie "sektorem śmierci"  ;)  :D

Jeśli zamiast troka użyjesz wirówek i woblerów lub wahadeł - to nie. Jeśli nadal będziesz się bawił gumkami to katastrofa murowana.

#4445 OFFLINE   Dano.

Dano.

Wyprawy wędkarskie do Laponii

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 2351 postów
  • LokalizacjaBaza wędkarska w Laponii

Napisano 23 maj 2017 - 15:04

wpisy niemal posobne do tych z wątku Szwecja 2017  :P  :D  :D  :good:

Nie od dziś wiadomo, że Zegrze nosi zasłużoną nazwę "Małej Szwecji". 

Przepraszam - nie mogłem się powstrzymać...

#4446 OFFLINE   Alaryk

Alaryk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 881 postów
  • LokalizacjaLublin
  • Imię:Jarek

Napisano 23 maj 2017 - 15:28

wpisy niemal posobne do tych z wątku Szwecja 2017  :P  :D  :D  :good:

Nie od dziś wiadomo, że Zegrze nosi zasłużoną nazwę "Małej Szwecji". 

Przepraszam - nie mogłem się powstrzymać...

Żarty żartami, ale mój znajomy ciągle mnie zaprasza na łowienie na Zegrzyńskim i bardzo zachwala rybność tego zbiornika, poważnie.

#4447 OFFLINE   bony20

bony20

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 424 postów
  • LokalizacjaNowe Miasto

Napisano 23 maj 2017 - 15:43

Majówka w okolicy mostu w Wierzbicy w tym roku dla mnie katastrofa...

#4448 OFFLINE   DAN666

DAN666

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 67 postów
  • LokalizacjaGrodzisk Mazowiecki
  • Nazwisko:Cieślak

Napisano 23 maj 2017 - 15:45

Jeśli zamiast troka użyjesz wirówek i woblerów lub wahadeł - to nie. Jeśli nadal będziesz się bawił gumkami to katastrofa murowana.

pogadamy po zawodach jak wyniki będą na ompzw 😉 ps. W zeszlym roku szalu nie bylo a najwieksze okonie z sektorow padły na silikon choć nie na bocznym

#4449 OFFLINE   Dano.

Dano.

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 2351 postów

Napisano 23 maj 2017 - 17:57

Żarty żartami, ale mój znajomy ciągle mnie zaprasza na łowienie na Zegrzyńskim i bardzo zachwala rybność tego zbiornika, poważnie.

Może nie miał okazji wędkować w miejscu, gdzie rzeczywiście są ryby?

Tapatalknięte z komórki

#4450 OFFLINE   Alaryk

Alaryk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 881 postów
  • LokalizacjaLublin
  • Imię:Jarek

Napisano 23 maj 2017 - 18:12

Może nie miał okazji wędkować w miejscu, gdzie rzeczywiście są ryby?

Tapatalknięte z komórki

Co go spotkam to wyciąga smartfona i pokazuje zdjęcia z naprawdę ładnymi rybami, przeważnie szczupakami.

#4451 OFFLINE   Dano.

Dano.

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 2351 postów

Napisano 23 maj 2017 - 18:27

Co go spotkam to wyciąga smartfona i pokazuje zdjęcia z naprawdę ładnymi rybami, przeważnie szczupakami.

Czyli raczej łowi...

Tapatalknięte z komórki

#4452 Guest_dziki1916_*

Guest_dziki1916_*
  • Guests

Napisano 24 maj 2017 - 05:49

Ja uważam że Zalew to miejsce z ogromny potencjałem i ryby w nim są. Z racji ogromnej presji, masy zwariowanych motorowodniaków jak i innych czynników nie tak łatwo się do tej ryby dobrać. Uważam że to woda która każdemu może podarować życiowe okazy. I tegoroczne zmiany na plus - zakaz trola, zakaz poławiania z jednostek pływający do 1 maja - mała ale dobra zmiana.

Użytkownik dziki1916 edytował ten post 24 maj 2017 - 06:00

#4453 OFFLINE   adasio

adasio

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 575 postów
  • LokalizacjaWarszawa Jelonki
  • Imię:Adam

Napisano 24 maj 2017 - 12:30

Ja uważam że Zalew to miejsce z ogromny potencjałem i ryby w nim są. Z racji ogromnej presji, masy zwariowanych motorowodniaków jak i innych czynników nie tak łatwo się do tej ryby dobrać. Uważam że to woda która każdemu może podarować życiowe okazy. I tegoroczne zmiany na plus - zakaz trola, zakaz poławiania z jednostek pływający do 1 maja - mała ale dobra zmiana.

Chyba resztki ryb, łowię w tym miejscu ponad 20 lat, więc jakieś pojęcie mam.
Jadąc na tydzień do SE łowię więcej i większych ryb przez tydzień niż tu przez sezon, a jestem na wodzie przynajmniej 50 dni w roku.

Nie rozumiem, dlaczego zakaz trollingu uważasz za dobrą zmianę ???
  • kostom63 i Dano. lubią to

#4454 OFFLINE   Dano.

Dano.

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 2351 postów

Napisano 24 maj 2017 - 12:45

Odpowiedź do Dziki1916.
Oczywiście. A byłeś w Polsce na zbiorniku gdzie są ryby?
Tak wiesz, np 30 sandaczy na głowę na jeden dzień....
Albo 20 szczupaków czy tez 19 okoni 39-41 cm.
Ja byłem i to nie raz. A teraz mam Zegrze.
Potencjał jest, to sie zgadza ale że ryby są to tak wiesz, z przymrużeniem oka;-)
Odrazu zaznaczam - nie powiem gdzie są takie miejsca, ale kilka jest takich, które znam. A ile takich co nie znam jeszcze pewnie....
Zegrze jako zbiornik mi się podoba, ale jako zbiornik wędkarski to już oko przymrużymy ;-)

Tapatalknięte z komórki
  • adasio i kostom63 lubią to

#4455 Guest_dziki1916_*

Guest_dziki1916_*
  • Guests

Napisano 25 maj 2017 - 06:10

Chyba resztki ryb, łowię w tym miejscu ponad 20 lat, więc jakieś pojęcie mam.
Jadąc na tydzień do SE łowię więcej i większych ryb przez tydzień niż tu przez sezon, a jestem na wodzie przynajmniej 50 dni w roku.

Nie rozumiem, dlaczego zakaz trollingu uważasz za dobrą zmianę ???

Można mieć pojęcie i "pojęcie"...

Porównanie wędkowania w Szwecji do Wędkowania na ZZ  to jak porównanie d.... do autobusu. Inna mentalność, inne regulacje prawne i inna świadomość wędkarska. A Szwecji tak nie zachwalajmy bo nie raz i nie dwa wyjazdy wielu osób kończyły się wynikami miernymi. Trafi się dzień, warunki itd to wszędzie można połowić.

Co do Trollingu to hmmmm - w Polsce ta metoda na dzień dzisiejszy nie ma nic wspólnego z wędkarstwem. Wobler z doczepionymi trzema lub czterema kotwicami i rwanie ryb za kapoty to kryminał. Na Zegrzu ulubiona metoda amatorów rybiego mięsa a ilu ich było - polecam spacer po stanicach i zobaczenie ile miejsc czeka na nowych właścicieli.

Odpowiedź do Dziki1916.
Oczywiście. A byłeś w Polsce na zbiorniku gdzie są ryby?
Tak wiesz, np 30 sandaczy na głowę na jeden dzień....
Albo 20 szczupaków czy tez 19 okoni 39-41 cm.
Ja byłem i to nie raz. A teraz mam Zegrze.
Potencjał jest, to sie zgadza ale że ryby są to tak wiesz, z przymrużeniem oka;-)
Odrazu zaznaczam - nie powiem gdzie są takie miejsca, ale kilka jest takich, które znam. A ile takich co nie znam jeszcze pewnie....
Zegrze jako zbiornik mi się podoba, ale jako zbiornik wędkarski to już oko przymrużymy ;-)

Tapatalknięte z komórki

Jedyna rzecz która łączy ludzi na tym forum to - narzekanie i marudzenie, złote myśli jak ratować wędkarstwo w Polsce. Komedia. Masz Zegrze okay - nikt nie zmusza Cię do tego żeby na nim wędkować. Prawda jest taka że w czasach dzisiejszych takie fora jak to w dużej mierze tworzą młodzi, mniej lub bardziej nowocześni ludzie z super sprzętem itd. W moim przekonaniu stanowią jakieś max 30% całej społeczności wędkarskiej. Pozostałe 70% to wędkarze którzy się śmieją z tych 30% narzekających z wypasionym sprzętem i złotymi myślami i ideami. Dlaczego??? Bo nie siedzą w internecie, mają tani sprzęt, dużą wiedze na temat wędkarstwa i regularnie łowią i mają wyniki. Bo dla nich nie jest istotne czy jest ryba na ZZ czy nie - istotne jest to co będą jedli na kolacje w danym dniu dlatego pałują wode dzień w dzień i mają wyniki.

Sandacz na forum 70+ z Zalewu jest sensacją - Sandacz 70+ z Zalewu na stole w 13 jest norma.

Pozdrawiam

• cyprys19 i czirs lubią to

#4456 OFFLINE   Dano.

Dano.

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 2351 postów

Napisano 25 maj 2017 - 06:25

Czyli nie byłeś w miejscach gdzie są ryby i gdzie zarządca (ba, czasem to nawet PZW) potrafi zadbać o to, by ryby były.
O trollingu to napisałeś taką samą prawdę, jak o motocyklistach - 5 na 100 pojedzie jak wariat, na gumie przez miasto i już - "sami debile i wariaci".
Kończę dyskusję, bo nie prowadzi do niczego sensownego.
Ty baw się dobrze wędkując na Zegrzu, ja będę łowił dalej ryby a od czasu do czasu wbije na Zalew, żeby przypadkiem nie uwierzyć w takie właśnie głupoty jak niektórzy piszą. A pierwsze to PZW co to filmik wrzuciło że "łowić, to trzeb umić". Głupków z siebie zrobili, a chcieli z wędkarzy...

Tapatalknięte z komórki
  • adasio, coma i Sandi lubią to

#4457 Guest_dziki1916_*

Guest_dziki1916_*
  • Guests

Napisano 25 maj 2017 - 07:06

Kończę dyskusje bo nie prowadzi to do niczego sensownego - jasne że nie bo skoro się nie ma argumentów i myśli jak beton to niestety tak jest.

Odnośnie zabawy na Zegrzu to ja nie narzekam w przeciwieństwie do Was panowie. Wypoczywam a ryby to tylko dodatek. Fajnie Dano że wszystko wiesz bywając na tej wodzie od czasu do czasu ale wiedze na temat trollingu musisz uzupełnić bo to co się odwalało w poprzednich latach przechodzi twoją wyobraźnię.

Pozdrawiam

• vako i czirs lubią to

#4458 OFFLINE   adasio

adasio

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 575 postów

Napisano 25 maj 2017 - 09:18

[quote name="dziki1916" post="2161014" timestamp="1495689024"]

Można mieć pojęcie i "pojęcie"...

Wystarczy spojrzeć, kilka postów wcześniej i ocenić, czy mam pojęcie czy "pojęcie".

Twierdzisz że to rybny zbiornik, ale jakoś nie widzę żebyś wrzucał regularnie zdjęcia z rybami w tym wątku.

Wrzucasz wszystkie trollingujące osoby do jednego worka. To nie metoda jest zła, tylko kilku cwaniaków. Widziałeś co robią, ile razy dzwoniłeś do PSR/Policji ?

Mówisz że narzekamy, a w kolejnych wątkach sam to robisz...

Mój post miał jedynie na celu przekazanie, jak wygląda prawda. To że ktoś złowi od czasu do czasu ładną rybę, na pewno nie czyni z ZZ świetnego łowiska.
  • Dano. i Sandi lubią to

#4459 Guest_dziki1916_*

Guest_dziki1916_*
  • Guests

Napisano 25 maj 2017 - 09:37

PSR/Policja na ZZ to fikcja -Policja jest od  wystawiania kwitów za brak kapoka natomiast PSR - rok temu znajomy dzwonił w sprawie gościa który wytachał trzy sumki do łodzi, podał opis łodzi, numery itd na co głos w słuchawce powiedział - niestety nie mamy paliwa więc interwencja nie jest możliwa. Takie to służby pilnujące porządku i regulaminu.

Kilku Cwaniaków??? Tych kilku cwaniaków na zalewie stanowiło kilkadziesiąt osób. Zakaz trollingu jest bardzo dobrym posunięciem.

Nie wiem w którym miejscu widać to narzekanie ale być może od dzisiaj stwierdzenie i własne zdanie uznaje się za narzekanie. Dodatkowo w zadnym poście nie użyłem stwierdzenia ze Zalew to świetne łowisko. A co do prawdy - każdy w tym przypadku ma swoją "Prawdę".

Pozdrawiam

• Fishhunter i czirs lubią to

#4460 OFFLINE   adasio

adasio

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 575 postów

Napisano 25 maj 2017 - 11:12

PSR/Policja na ZZ to fikcja -Policja jest od wystawiania kwitów za brak kapoka natomiast PSR - rok temu znajomy dzwonił w sprawie gościa który wytachał trzy sumki do łodzi, podał opis łodzi, numery itd na co głos w słuchawce powiedział - niestety nie mamy paliwa więc interwencja nie jest możliwa. Takie to służby pilnujące porządku i regulaminu.

Kilku Cwaniaków??? Tych kilku cwaniaków na zalewie stanowiło kilkadziesiąt osób. Zakaz trollingu jest bardzo dobrym posunięciem.

Nie wiem w którym miejscu widać to narzekanie ale być może od dzisiaj stwierdzenie i własne zdanie uznaje się za narzekanie. Dodatkowo w zadnym poście nie użyłem stwierdzenia ze Zalew to świetne łowisko. A co do prawdy - każdy w tym przypadku ma swoją "Prawdę".

Pozdrawiam

Dzwoniłem kilka razy i zawsze przypływali.

Niedaleko miejsca gdzie trzymam łódkę, ma działkę starszy pan, trollował sobie grzecznie za szczupaczkiem, bo już nie dawał rady rzucać. Wątpię żeby dla niego to było dobre posunięcie.

Czepiasz się słówek, może nie napisałeś że jest świwtne, ale tak wynikało z twojej wypowiedzi.

Pozdrawiam i czekam na wieści znad wody 😉

Użytkownik adasio edytował ten post 25 maj 2017 - 11:13

• Dano. lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych