Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

ZEGRZE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5927 odpowiedzi w tym temacie

#4621 OFFLINE   l.berlinski

l.berlinski

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 113 postów

Napisano 05 wrzesień 2017 - 09:11

Czasem mam wrażenie , że ten temat można zmienić na " mazowieckie narzekanie "... tylko ciągłe jęki ...

Ja pływałem w weekend , krótko po ok 3h ( wygonił nas deszcz a raczej brak odpowiedniego okrycia).

Widziałem jak ktoś na łodzi wyciągnął sandacza 67 cm.

Ja miałem dwa ładne pstryknięcia w tym po jednym z nich guma była ściągnięta z haka ...

Widać że coś się zaczyna dziać i chyba potrzeba odpowiednio dużo czasu przebywać na wodzie a wyniki pojawią się same .

Użytkownik l.berlinski edytował ten post 05 wrzesień 2017 - 09:12

• filser lubi to

#4622 OFFLINE   Pinciu

Pinciu

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 200 postów
  • LokalizacjaKomorów
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:El.

Napisano 05 wrzesień 2017 - 09:33

Jak dobrze sobie przypominam to na mistrzostwach Polski rozgrywanych na ZZ przez całe zawody kwiat wędkarstwa polskiego, same tuzy największe, mistrzowie kół i okręgów, asy nad asami nie złowili nawet jednego sandacza. A szczupaków to nałowili uuuu grubo, średnio jeden zawodnik złowił aż;) 0,3 szczupaka. To są oficjalne dane a nie informacje z magla. Nie narzekam podaję oficjalne dane od związku "bo łowić to trzeba umieć".
Koledzy chętnie udostępnią wyniki zawodów rozgrywanych na Zegrzu. Jechać na zawody i wrócić z zerem...no proszę jak można się tym chwalić.

#4623 OFFLINE   luk_80

luk_80

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 826 postów
  • Lokalizacja03-980

Napisano 05 wrzesień 2017 - 09:51

Pozamykają slipy to pontonów przybędzie. Pompeczka i dmuchamy na brzegu. Pewnie zaraz też podniosą ceny wynajmu łódek z "13-tki".

#4624 Guest_dziki1916_*

Guest_dziki1916_*
  • Guests

Napisano 05 wrzesień 2017 - 09:54

Nikt normalny na zawodach nie nastawia się na Sandacza - jak wpadnie to z czystego przypadku jako przyłów.

.

Na Zegrzu Wyniki jakie są takie są, sieci są, mięsiarze są, nadmiaru ryb nie ma ale do porzygu się czyta narzekania jak to źle itd i to osób które nic nie robią w kierunku by coś się zmieniło. Nikt nie zmusza nikogo do wędkowania na ZZ. W całym kraju jest źle z drobnymi wyjątkami ale do czasu. Z czasem i w miejscach gdzie jest w miarę normalnie pojawią się sieci itd. O kłusownikach nie wspominając bo już tam są. Mówi się o zmianach w PZW a super zmiany w tym roku przyszły z Ministerstwa więc już zaprzestańcie w kółko pier......ić o zmianach i narzekać. nikt nie chce tego czytać

#4625 OFFLINE   Pinciu

Pinciu

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 200 postów
  • LokalizacjaKomorów

Napisano 05 wrzesień 2017 - 10:39

Zgadzam się nikt na zawodach nie nastawia się na sandacza. Pytanie dlaczego. ^^
Kto narzeka? Nie lukrujemy, opisujemy stan faktyczny. Dziki dobrze że wspomniałeś o sieciach bo nieraz odnoszę wrażenie że za stan naszych wód obwinia się jedynie wędkarzy.

Użytkownik Pinciu edytował ten post 05 wrzesień 2017 - 10:47

• homax, Dano. i cyprys19 lubią to

#4626 OFFLINE   cyprys19

cyprys19

Zaawansowany

• TWÓRCY+
  • PipPipPip
  • 4033 postów
  • Lokalizacjapułtusk okolice
  • Imię:marcin
  • Nazwisko:k

Napisano 05 wrzesień 2017 - 11:03

Nikt normalny na zawodach nie nastawia się na Sandacza - jak wpadnie to z czystego przypadku jako przyłów.

.

Na Zegrzu Wyniki jakie są takie są, sieci są, mięsiarze są, nadmiaru ryb nie ma ale do porzygu się czyta narzekania jak to źle itd i to osób które nic nie robią w kierunku by coś się zmieniło. Nikt nie zmusza nikogo do wędkowania na ZZ. W całym kraju jest źle z drobnymi wyjątkami ale do czasu. Z czasem i w miejscach gdzie jest w miarę normalnie pojawią się sieci itd. O kłusownikach nie wspominając bo już tam są. Mówi się o zmianach w PZW a super zmiany w tym roku przyszły z Ministerstwa więc już zaprzestańcie w kółko pier......ić o zmianach i narzekać. nikt nie chce tego czytać

Kolego daj proszę jakiś pomysł ,co z tym zrobić,a będę pierwszy w szeregu....

Już kilka razy próbowałeś udowodnić,jak to jest dobrze na ZZ ,tylko nie podparłeś tego fotkami...przepraszam, była chyba jakaś tołpyga "za kapotę".

Jeszcze raz powtórzę: Zawody chciałbym przegrywać umiejętnościami,a nie przypadkowymi rybami, które samotnie pływają na hektarach wody.

A odnośnie sandaczy,to można się zdziwić ile osób na zawodach nastawia się na tą rybę....rybę ,której już prawie nie ma na Zegrzu!

Narzekanie  hmmmm...., to nie narzekanie, TO RZECZYWISTOŚĆ I SMUTNA PRAWDA O TYM ZBIORNIKU!

#4627 OFFLINE   wujek

wujek

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 5862 postów
  • Imię:Jan
  • Nazwisko:Soroka

Napisano 05 wrzesień 2017 - 11:07

Czasem mam wrażenie , że ten temat można zmienić na " mazowieckie narzekanie "... tylko ciągłe jęki ...

Ja pływałem w weekend , krótko po ok 3h ( wygonił nas deszcz a raczej brak odpowiedniego okrycia).

Ja miałem dwa ładne pstryknięcia w tym po jednym z nich guma była ściągnięta z haka ...

Widać że coś się zaczyna dziać i chyba potrzeba odpowiednio dużo czasu przebywać na wodzie a wyniki pojawią się same .

Sandacz 67cm do tego złowiony u kogoś i dwa ładne pstryki choć nie wiem co to oznacza bo pstryknąć ładnie to może i okoń 15cm to nie jest powód do zachwytu, no przynajmniej u mnie. Sandacz 80-90cm, szczupak 100+ to tak i ciekawe ile takich ryb rocznie łowi się w Zegrzu. Tym bardziej że ta woda ma potencjał żeby takie ryby pływały. Mając pod nosem tyle wody żeby złowić dużego szczupaka muszę jechać do Niemiec, nie wiem czy złowię, ale wiem że tam są. I nie narzekam, stwierdzam fakt że nie złowię w Zegrzu metrówki pływając przez kilka dni, więc jadę do Niemiec. 

pozdrawiam

Użytkownik wujek edytował ten post 05 wrzesień 2017 - 11:14

#4628 OFFLINE   Jopek1971

Jopek1971

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 141 postów
  • LokalizacjaTaplary
  • Imię:Kaziuk
  • Nazwisko:Bartoszewicz

Napisano 05 wrzesień 2017 - 19:50

Muszę przyznać że potrafisz rozbawić :D

#4629 OFFLINE   Rebel64

Rebel64

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1400 postów
  • LokalizacjaStolica
  • Imię:Dariusz
  • Nazwisko:Nicki

Napisano 05 wrzesień 2017 - 22:41

Najgorsze to, ze napisal na powaznie,no kurde Macierewicz.

• kostom63, homax i Pinciu lubią to

#4630 OFFLINE   l.berlinski

l.berlinski

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 113 postów

Napisano 06 wrzesień 2017 - 06:02

Te Macierewicz , nie bądź taki mądry.

Sprawa jest prosta majstry, nie podoba się to siedźcie w domu albo jeździjcie tylko na swoje " eldorado"

#4631 OFFLINE   Flame

Flame

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 339 postów
  • LokalizacjaWarszawa/Tarchomin
  • Imię:Patryk

Napisano 06 wrzesień 2017 - 07:34

Te Macierewicz , nie bądź taki mądry.

Sprawa jest prosta majstry, nie podoba się to siedźcie w domu albo jeździjcie tylko na swoje " eldorado"

Jakbym czytał wpis przedstawiciela PZW.

Wszyscy płacimy składki i mamy prawo oczekiwać, że największy zbiornik na Mazowszu będzie zadbany, a nie jest i wszyscy (no prawie wszyscy) to widzimy. Teksty w stylu "jak się nie podoba to wypad", podpierane mizerniutkimi argumentami o 2 pstrykach są zwyczajnie żenujące.

Użytkownik Flame edytował ten post 06 wrzesień 2017 - 07:34

#4632 OFFLINE   l.berlinski

l.berlinski

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 113 postów

Napisano 06 wrzesień 2017 - 08:04

Napiszę swój ostatni post na tym forum i więcej się nie wypowiem bo widzę że niedługo mnie tu zjedzą albo dopiszą do jakiejś partii...

Wolę czytać posty w stylu : byłem, widziałem, nie złowiłem , zmokłem , miałem , pływałem , złowiłem lub każdy inny dotyczący konkretnego bycia nad wodą niż gównoburzę o tym jak jest źle, jak było dobrze i jak będzie jeszcze gorzej.

Chciałem zdać relację z tego co widziałem a nie przekonywać Was do tego jak tam jest dobrze.

Dziękuję i życzę połamania.,

• PETEREK lubi to

#4633 Guest_dziki1916_*

Guest_dziki1916_*
  • Guests

Napisano 06 wrzesień 2017 - 09:18

Berlinski - 100% poparcia a reszta narzekajacych - narzekajcie dalej i tasujcie sie na klawiatury. W tym jestescie najlepsi!!!
  • PETEREK lubi to

#4634 OFFLINE   Pinciu

Pinciu

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 200 postów
  • LokalizacjaKomorów

Napisano 06 wrzesień 2017 - 11:40

Dziki skoro popierasz w 100% kolegę to bądz też w 100% konsekwentny w poparciu. Zrób to co ma zamiar zrobić l.berlinski.
Będzie mi Ciebie brakowało.
Nie jestem ormowcem nie mam zamiaru wcielać się w admina itp poprostu piszę że słowa ważą i trzeba być konsekwentnym.

Użytkownik Pinciu edytował ten post 06 wrzesień 2017 - 11:42

#4635 OFFLINE   Rebel64

Rebel64

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1400 postów
  • LokalizacjaStolica
  • Imię:Dariusz
  • Nazwisko:Nicki

Napisano 06 wrzesień 2017 - 11:43

No to onanizujcie sie dalej .ze dwa pstryki to ach i och i tak jest wspaniale.U szwedow lowie w3dni to co tu przez caly sezon.Tkwijcie dalej w swojej marnosci.

#4636 OFFLINE   AdamCh

AdamCh

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 906 postów
  • Lokalizacjalubuskie
  • Imię:Adam

Napisano 06 wrzesień 2017 - 12:39

Ale jaja :)

Czy to nie jest trochę tak, że każdy ma inny poziom/level :) ?

Dla niektórych cokolwiek na kiju jest dobrym wynikiem.

Dla niektórych taki dzień będzie do bani bo nie wyciągnął kilku punktowanych/wymiarowych ryb.

Żeby nie było, zalewa mnie krew jak ktoś podbiera z paniką szczupaka 50cm. ale z drugiej strony to rozumiem, bo to może jest jego nowe PB :)

Sam pewnie kiedyś robiłem podobnie.

#4637 OFFLINE   pomelo (maciekd)

pomelo (maciekd)

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 264 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Maciek

Napisano 06 wrzesień 2017 - 13:16

Normalny wędkarz ;- Zwolni, odmachnie ;-) Rzadkość na Zegrzu...
Wzajemnie

Tapatalknięte z komórki

Rozpoznał po zdjęciu profilowym... ;P

#4638 OFFLINE   cyprys19

cyprys19

Zaawansowany

• TWÓRCY+
  • PipPipPip
  • 4033 postów
  • Lokalizacjapułtusk okolice
  • Imię:marcin
  • Nazwisko:k

Napisano 06 wrzesień 2017 - 13:22

Rozpoznał po zdjęciu profilowym... ;P

Nie przesadzaj,aż tak "ŁADNY I KSZTAŁTNY" Daniel nie jest.... :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

• blackfury i Dano. lubią to

#4639 OFFLINE   Piotrek Milupa

Piotrek Milupa

Moderator Emeritus

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 8449 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Piotrek

Napisano 06 wrzesień 2017 - 13:49

Panowie proponuję wrócić do tematu ryb, koniec offtopu

• PiECIA lubi to

#4640 OFFLINE   Bandit

Bandit

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 360 postów
  • LokalizacjaLegionowo
  • Imię:Marcin

Napisano 08 wrzesień 2017 - 12:05

A ja podciągne temat zamkniecia slipow. Skąd taka plotka? Slip w Zegrzu płn. Zajety z powodu modernizacji kanalizacji. Po zakonczeniu prsc wszystko ma wrocic do normy.

Tylko prosze o fakty bez gdybania.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych