Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

ZEGRZE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5927 odpowiedzi w tym temacie

#661 OFFLINE   krzysiek

krzysiek

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6198 postów
  • Imię:Krzysztof

Napisano 14 maj 2008 - 06:01

W zeszłą sobotę lipa. Z trola mieliśmy dwa okonie - trzydziestaka i małego... Jakoś nie mogliśmy zlokalizować ryb, a w standardowych miejscach nie brały.

#662 OFFLINE   esox

esox

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 42 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 14 maj 2008 - 13:41

Witam Wszystich ,

Z tytułu małej zdrady ( biegi długodystansowe ) przyznam się, trochę zaniedbałem wędkarską robotę.Ale piękna wiosenna aura + rozpoczęty szczupakowi sezon wzięły górę i w sobotni poranek zwodowałem swą jednostkę w Wierzbicy.
Pogoda była ładniutka ,co nie za bardzo przełożyło się na wyniki połowu.
Tak w skrócie : 8 godzin jerkowania, jeden „wymiarowy” maluszek + odprowadzenie slidera przez ładnego grubaska ( ok.70 cm płynął za jerkiem na 0,5 m wodzie. Dopłynął do łódki
zerknął na slidera,zerknął na mnie i... nieśpiesznie odpłynął )

Oczywiście tradycyjnie jakieś dwie godzinki poświęciłem Jackom, ale tradycyjnie moje wysiłki na nic się zdały.
Nie wiem o co chodzi, mam problem z tą przynętą.
Od zeszłego roku ciężko „szczupaczkiem” pracuję i nic ( no,może była jedna obcierka )
Ale nie zrażam się , ufam, że moja cierpliwość zostanie doceniona. :D

Na koniec sobotniego łowienia, trochę rozeźlony brakiem chęci współpracy esoxów, tym co odpłynął i tym na końcu zestawu, tego ostatniego trochę nadgryzłem. :mellow:

Pozdrawiam zalewowych łowców :D
esox

Załączone pliki

#663 OFFLINE   Anguiler

Anguiler

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 131 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 08 czerwiec 2008 - 08:57

Jakoś ostatnio cicho w tym wątku. Ja popływałem w piątek popołudniu. Co prawda celem było plażowanie i opalanie, ale przypadkiem znalazł się sprzęt w aucie i potem na łódce. Niestety tylko teleskopowy travelek, a nie ulubiona wklejka.

Wypłynęliśmy z Rybaków - za mostem taka fala, że na elektryku nie było co ryzykować i zawróciliśmy w okolice Jachranki. Tutaj było za wiatrem, cicho i spokojnie. Rzuty lekką gumą wzdłuż trzcin i grążeli oraz łowienie przy krzyżu z opadu nie przyniosły żadnego kontaktu z rybą. Na boczny trok okonki w okolicach 20 cm.

Za to byłem zaskoczony pustką na wodzie - tylko pojedyncze łódki, wieczorem już prawie pusto.

Ale fajnie było, bo nie pływałem po Zegrzu półtora roku, a po tym wypadzie nieźle wkręciłem się na nowo i czuję, że trochę tam popływamy :mellow:

#664 OFFLINE   Anguiler

Anguiler

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 131 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 11 czerwiec 2008 - 16:40

Pływałem po ZZ we wtorek od piątej rano do popołudnia. Pojechałem podkręcony, bo wyposażony w swoje pierwsze echo, takie które na allegro kosztuje 118 zł. Zegrze piękne, minimalny wiatr. Poleciałem od razu pod krzyż wiedząc, że koledzy z Jerkbaita regularnie tam stają.

Przy okazji po drodze na środku toru wodnego to małe echo pokazało kamienistą górkę, ale tam brań nie było. Już pod krzyżem znalazłem piękny uskok, dosłownie z łódki można było wrzucić na betony portu, złowiłem parę okonków na zboczka i zacząłem powoli posuwać się w stronę środka zalewu. W końcu znalazłem fajne rzeczy na echu, zaliczyłem sandaczowy strzał w gumę, ale zerwał się taki wiatr, że kotwica nie była w stanie utrzymać łódki. Pokręciłem się więc po kapelonach z lekką gumą i pływającym woblerkiem w nadziej na szczupłego. Potem poopływałem powbijane w dno kołki, wpatrując się w kolejne ciekawe rzeczy na dnie. Echo pokazało spadek z 1,8 metra na 6 a drugi rzut zboczkiem dał okonia prawie 30 cm.

Małe, tanie echo za stówkę z hakiem moim zdaniem doskonale zdało egzamin. Pokazuje poprawnie głębokość, ukształtowanie i strukturę dna. Jak dla mnie super!

I to by było na tyle, teraz czekam na kolejny wypad na Zegrze :D

#665 OFFLINE   didiunik

didiunik

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 892 postów

Napisano 21 czerwiec 2008 - 09:44

Witam :D
Proszę o opinię na temat tego łowiska,
Okres połowu to wrzesień.
Interesuje mnie sandacz, okoń i sum- gdzie i na co łowicie te ryby w tym zbiorniku.
DUŻY NACISKA NA SANDACZA ;) .
Za wszystkie posty wielkie dzięki, są to dla mnie bardzo cenne informacje na podany wyżej okres połowu.
Dzięki
danek

#666 OFFLINE   Kuba

Kuba

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2428 postów

Napisano 21 czerwiec 2008 - 11:33

Jest watek Zegrze - tam zajrzyj!

#667 OFFLINE   didiunik

didiunik

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 892 postów

Napisano 21 czerwiec 2008 - 13:11

Jest watek Zegrze - tam zajrzyj!

Ok dzięki
danek

#668 OFFLINE   Anguiler

Anguiler

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 131 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 21 czerwiec 2008 - 18:08

Danek z Wrocławiam pewnie szykuje się na jakieś jesienne zawody na ZZ. Dzisiaj były w Rybakach spinningowe - wynik zwycięzcy - cztery okonie o wadze 320 gram. Info od znajomego, który ma tam łódkę.

#669 OFFLINE   Homegeon

Homegeon

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 398 postów
  • LokalizacjaWrocław

Napisano 21 czerwiec 2008 - 20:58

tka trochę odbiegając od tematu, ktoś wie czy to na Zegrzu odbędą się spinningowe Mistrzostwa Polski w październiku ?

#670 OFFLINE   didiunik

didiunik

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 892 postów

Napisano 22 czerwiec 2008 - 18:02

Danek z Wrocławiam pewnie szykuje się na jakieś jesienne zawody na ZZ. Dzisiaj były w Rybakach spinningowe - wynik zwycięzcy - cztery okonie o wadze 320 gram. Info od znajomego, który ma tam łódkę.

Witaj Anguiler
strzał w 10 -tke z tymi zawodami ;) , ale wyniki nie są zadawalające.
Co tam ryb nie ma :(
Danek

#671 OFFLINE   didiunik

didiunik

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 892 postów

Napisano 22 czerwiec 2008 - 18:03

tka trochę odbiegając od tematu, ktoś wie czy to na Zegrzu odbędą się spinningowe Mistrzostwa Polski w październiku ?

TAK, Odbęda sie ;) <_<
Danek

#672 OFFLINE   Anguiler

Anguiler

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 131 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 22 czerwiec 2008 - 20:52

Dzisiaj miałem wrażenie, że bierze ryba. Na łódkach i brzegu widziałem lądowania kilku leszczy od 0,5 do ponad 2 kg, na przystani spłynęli z trola ze szczupakiem około 60 cm i kilkoma niezłymi okoniami (niestety skrobali), wędkarz na łódce obok mnie zaliczył obcinkę niezłego szczupaka.

Pływałem od piątej do południa od Rybaków do krzyża. Z rana na zboczka okonki, potem ćwiczyłem krzyż z opadu - bez efektów. W drodze powrotnej szukałem jakieś górki z okoniami i znalazłem fantastyczne dno niemalże na środku. Po kilku rzutach coś miękko zatrzymało paproszka, wygięło mocno leciutką wędeczkę i workowato ciągnęło w swoją stronę. Mała niespodzianka po pół dnia pływania po zalewie i nagroda za szukania do końca oraz chyba w sumie bonus na zachętę przed dalszą częścią sezonu...

Załączone pliki

• Załączony plik  l.jpg   75,67 KB   1474 Ilość pobrań

#673 OFFLINE   krzysiek

krzysiek

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6198 postów

Napisano 23 czerwiec 2008 - 06:07

W sobotę brała, ale na słuszne przynęty

#674 OFFLINE   Anguiler

Anguiler

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 131 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 23 czerwiec 2008 - 07:57

W sobotę brała, ale na słuszne przynęty

Pochwalisz się bliżej? :mellow: Muszę i ja spróbować więksych przynęt. W Rybakach mieli w sobotę zawody - zwycięzca miał 4 okonie o wadze 320 gram.

#675 OFFLINE   krzysiek

krzysiek

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6198 postów

Napisano 23 czerwiec 2008 - 08:00

Nie pochwalę się trzema z rybami z czterech, bo jeszcze nie sezon B), a czwartą - kiedy będę mógł wkleić zdjęcie. 320g okoni to żałosny wynik - jak na ten weekend

#676 OFFLINE   krzysiek

krzysiek

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6198 postów

Napisano 23 czerwiec 2008 - 12:41

Obiecana fotka.

Załączone pliki

#677 OFFLINE   krzysiek

krzysiek

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6198 postów

Napisano 23 czerwiec 2008 - 13:48

2 ciekawe fotki z naturalnego tarła karpii na ZZ.

Załączone pliki

#678 OFFLINE   krzysiek

krzysiek

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6198 postów

Napisano 23 czerwiec 2008 - 13:54

A takie w ZZ rosną płotki :huh:
Wiem, że to naruszenie regulaminu, ale może moderator nie wytnie - ot, taka ciekawostka...

Załączone pliki

#679 OFFLINE   krzysiek

krzysiek

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6198 postów

Napisano 23 czerwiec 2008 - 14:16

Nie tylko grunciarzom te płotki smakują...

Załączone pliki

• Załączony plik  mewa 1.JPG   66,35 KB   195 Ilość pobrań
  • Załączony plik  mewa 2.JPG   84,05 KB   166 Ilość pobrań

#680 OFFLINE   Anguiler

Anguiler

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 131 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 23 czerwiec 2008 - 15:55

Piękny szczupły, gratulacje. Tołpyga to chyba dobrze ponad metr. A na początku czerwca ja znalazłem taką płoć na oko 36-37 cm...

Załączone pliki

• Załączony plik  martwa.jpg   74,27 KB   183 Ilość pobrań

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych