ZEGRZE
#661 OFFLINE
Napisano 14 maj 2008 - 06:01
#662 OFFLINE
Napisano 14 maj 2008 - 13:41
Witam Wszystich ,
Z tytułu małej zdrady ( biegi długodystansowe ) przyznam się, trochę zaniedbałem wędkarską robotę.Ale piękna wiosenna aura + rozpoczęty szczupakowi sezon wzięły górę i w sobotni poranek zwodowałem swą jednostkę w Wierzbicy.
Pogoda była ładniutka ,co nie za bardzo przełożyło się na wyniki połowu.
Tak w skrócie : 8 godzin jerkowania, jeden „wymiarowy” maluszek + odprowadzenie slidera przez ładnego grubaska ( ok.70 cm płynął za jerkiem na 0,5 m wodzie. Dopłynął do łódki
zerknął na slidera,zerknął na mnie i... nieśpiesznie odpłynął )
Oczywiście tradycyjnie jakieś dwie godzinki poświęciłem Jackom, ale tradycyjnie moje wysiłki na nic się zdały.
Nie wiem o co chodzi, mam problem z tą przynętą.
Od zeszłego roku ciężko „szczupaczkiem” pracuję i nic ( no,może była jedna obcierka )
Ale nie zrażam się , ufam, że moja cierpliwość zostanie doceniona.
Na koniec sobotniego łowienia, trochę rozeźlony brakiem chęci współpracy esoxów, tym co odpłynął i tym na końcu zestawu, tego ostatniego trochę nadgryzłem.
Pozdrawiam zalewowych łowców
esox
Załączone pliki
#663 OFFLINE
Napisano 08 czerwiec 2008 - 08:57
Wypłynęliśmy z Rybaków - za mostem taka fala, że na elektryku nie było co ryzykować i zawróciliśmy w okolice Jachranki. Tutaj było za wiatrem, cicho i spokojnie. Rzuty lekką gumą wzdłuż trzcin i grążeli oraz łowienie przy krzyżu z opadu nie przyniosły żadnego kontaktu z rybą. Na boczny trok okonki w okolicach 20 cm.
Za to byłem zaskoczony pustką na wodzie - tylko pojedyncze łódki, wieczorem już prawie pusto.
Ale fajnie było, bo nie pływałem po Zegrzu półtora roku, a po tym wypadzie nieźle wkręciłem się na nowo i czuję, że trochę tam popływamy
#664 OFFLINE
Napisano 11 czerwiec 2008 - 16:40
Przy okazji po drodze na środku toru wodnego to małe echo pokazało kamienistą górkę, ale tam brań nie było. Już pod krzyżem znalazłem piękny uskok, dosłownie z łódki można było wrzucić na betony portu, złowiłem parę okonków na zboczka i zacząłem powoli posuwać się w stronę środka zalewu. W końcu znalazłem fajne rzeczy na echu, zaliczyłem sandaczowy strzał w gumę, ale zerwał się taki wiatr, że kotwica nie była w stanie utrzymać łódki. Pokręciłem się więc po kapelonach z lekką gumą i pływającym woblerkiem w nadziej na szczupłego. Potem poopływałem powbijane w dno kołki, wpatrując się w kolejne ciekawe rzeczy na dnie. Echo pokazało spadek z 1,8 metra na 6 a drugi rzut zboczkiem dał okonia prawie 30 cm.
Małe, tanie echo za stówkę z hakiem moim zdaniem doskonale zdało egzamin. Pokazuje poprawnie głębokość, ukształtowanie i strukturę dna. Jak dla mnie super!
I to by było na tyle, teraz czekam na kolejny wypad na Zegrze
#665 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2008 - 09:44
Proszę o opinię na temat tego łowiska,
Okres połowu to wrzesień.
Interesuje mnie sandacz, okoń i sum- gdzie i na co łowicie te ryby w tym zbiorniku.
DUŻY NACISKA NA SANDACZA .
Za wszystkie posty wielkie dzięki, są to dla mnie bardzo cenne informacje na podany wyżej okres połowu.
Dzięki
danek
#666 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2008 - 11:33
#667 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2008 - 13:11
Jest watek Zegrze - tam zajrzyj!
Ok dzięki
danek
#668 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2008 - 18:08
#669 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2008 - 20:58
#670 OFFLINE
Napisano 22 czerwiec 2008 - 18:02
Danek z Wrocławiam pewnie szykuje się na jakieś jesienne zawody na ZZ. Dzisiaj były w Rybakach spinningowe - wynik zwycięzcy - cztery okonie o wadze 320 gram. Info od znajomego, który ma tam łódkę.
Witaj Anguiler
strzał w 10 -tke z tymi zawodami , ale wyniki nie są zadawalające.
Co tam ryb nie ma
Danek
#671 OFFLINE
Napisano 22 czerwiec 2008 - 18:03
tka trochę odbiegając od tematu, ktoś wie czy to na Zegrzu odbędą się spinningowe Mistrzostwa Polski w październiku ?
TAK, Odbęda sie
Danek
#672 OFFLINE
Napisano 22 czerwiec 2008 - 20:52
Pływałem od piątej do południa od Rybaków do krzyża. Z rana na zboczka okonki, potem ćwiczyłem krzyż z opadu - bez efektów. W drodze powrotnej szukałem jakieś górki z okoniami i znalazłem fantastyczne dno niemalże na środku. Po kilku rzutach coś miękko zatrzymało paproszka, wygięło mocno leciutką wędeczkę i workowato ciągnęło w swoją stronę. Mała niespodzianka po pół dnia pływania po zalewie i nagroda za szukania do końca oraz chyba w sumie bonus na zachętę przed dalszą częścią sezonu...
Załączone pliki
#673 OFFLINE
Napisano 23 czerwiec 2008 - 06:07
#674 OFFLINE
Napisano 23 czerwiec 2008 - 07:57
W sobotę brała, ale na słuszne przynęty
Pochwalisz się bliżej? Muszę i ja spróbować więksych przynęt. W Rybakach mieli w sobotę zawody - zwycięzca miał 4 okonie o wadze 320 gram.
#675 OFFLINE
Napisano 23 czerwiec 2008 - 08:00
#676 OFFLINE
Napisano 23 czerwiec 2008 - 12:41
Załączone pliki
#677 OFFLINE
Napisano 23 czerwiec 2008 - 13:48
Załączone pliki
#678 OFFLINE
Napisano 23 czerwiec 2008 - 13:54
Wiem, że to naruszenie regulaminu, ale może moderator nie wytnie - ot, taka ciekawostka...
Załączone pliki
#679 OFFLINE
Napisano 23 czerwiec 2008 - 14:16
Załączone pliki
#680 OFFLINE
Napisano 23 czerwiec 2008 - 15:55
Załączone pliki
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych