Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

ZEGRZE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5927 odpowiedzi w tym temacie

#1161 OFFLINE   NiSz

NiSz

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 66 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 11 maj 2010 - 22:36

Nie wierzę że nikt nie jest w stanie mi polecić stanicy w której warto zwodować sobie łódeczkę :unsure:

#1162 OFFLINE   Logistyk

Logistyk

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 237 postów
  • LokalizacjaWarszawa Targówek

Napisano 11 maj 2010 - 23:00

Witaj @NiSZ
Może warto by Ci było popływać łódką z koła 13 legionowo?
Jak masz silnik do 4km doczep i wio niedrogo i jest gdzie furke zostawić.
A ryb w zalewie to ciężko tak z marszu połowić, sam próbowałem :lol:
Pzdr

#1163 OFFLINE   NiSz

NiSz

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 66 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 12 maj 2010 - 07:04

Dzięki @Logistyk,

W każdym razie rozumiem, że ze swoją łódką też mnie tam wpuszczą? :D Ponieważ bez sensu żebym wypożyczał jak mam swoją.

A jeżeli chodzi o łowienie z marszu - to coś w tym jest, ale jak nie będę próbował to się nie przekonam ;]

#1164 OFFLINE   HUNTER

HUNTER

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 256 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 12 maj 2010 - 07:38

@ NISz po pierwsze jak dużą masz tę łódkę, jak duży motor (czy możesz się szybko przemieszczać)?
i jak duży samochód jako ciągnik

popytaj o ceny wodowania tu

http://www.eholiday....egi-uv2964.html

tam jest jednak slip dość ciasny i na dodatek zadaszony, ale dość blisko do fajnych miejsc, a i furkę da rade zostawić bez obaw

#1165 OFFLINE   mario

mario

Zaawansowany

• Moderatorzy
  • 3640 postów
  • LokalizacjaP L

Napisano 12 maj 2010 - 09:22

Najprościej sprawdzić, na początek, wszystkie przystanie PZW (pod kątem możliwości wodowania z przyczepki, czyli posiadania prze port utwardzonego zjazdu do wody). Telefony na stronie mazwoeickiego PZW.

#1166 OFFLINE   kwasik

kwasik

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 746 postów
  • LokalizacjaLegionowo

Napisano 12 maj 2010 - 09:44

Ja trzymam łódkę w stanicy koła nr 4 (Zegrze Południowe ul. Rybaki 3/5), biorą taniej niż w 13-ce legionowskiej. Jest teoretyczna możliwość wodowania przywiezionej - małej, choć beton do wodowania dość prymitywny pokruszony. Silnika bym tam nie zostawił, i go wożę (na szczęście malutki). Parking samochodowy płatny (1o zł) niestrzeżony jest, ale w soboty i niedziele zajęty. Łódki zawsze prawie (jak nie ma zawodów) stoją wolne do wynajęcia. Silników nie wynajmują, i przystaniowy protestuje jak się chce do łódki doczepić silnik.

#1167 OFFLINE   xein

xein

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 101 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 12 maj 2010 - 10:53

Dzięki @Logistyk,

W każdym razie rozumiem, że ze swoją łódką też mnie tam wpuszczą? :D Ponieważ bez sensu żebym wypożyczał jak mam swoją.

A jeżeli chodzi o łowienie z marszu - to coś w tym jest, ale jak nie będę próbował to się nie przekonam ;]

przejedz most w zegrzu - jesli jedziesz w strone serocka !!, za mostem skrec w prawo. Po skreceniu gdybys jechal prosto dojedziesz do portow np Wat'u ale Ty musisz przed wszystkimi zabudowaniami, rzed portami podbic w prawo (skrecic w strone brzegu zalewu) tam sobie zwodujesz lodz. Jak nie jasne pisz na PRIV

#1168 OFFLINE   NiSz

NiSz

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 66 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 12 maj 2010 - 18:21

@ NISz po pierwsze jak dużą masz tę łódkę, jak duży motor (czy możesz się szybko przemieszczać)?
i jak duży samochód jako ciągnik

Łódeczka koło 3,7 metra + silniczek 4km do tego ciągnik - meganka (ta stara).

Spokojnie jestem w stanie dopłynąć w sumie wszędzie - prędkość nie powala bo to tylko i aż 4km :D

Poruszyłem ten temat ponieważ w necie znalazłem kilka miejsc, ale chciałem zobaczyć co wy polecacie. :D

#1169 OFFLINE   _ronin

_ronin

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 614 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Jacek

Napisano 12 maj 2010 - 19:11

Z tego co pamiętam to slipowanie łódki np. w PZW nr.13 kosztuje prawie tyle co wynajęcie+/- 5zł. Jeśli masz silnik 4KM to nie będzie problemy jak go podczepić pod każdą łódkę.
Ja polecam 6 w Serocku, bosman nie robi problemów z wynajęciem łódki ,nie bierze kasy za rezerwację, a 4KM podczepisz bez żadnej łaski.

http://www.wat.edu.p...=Os_Zeg=1034370 -tu slipowanie łodzi kosztuje 15zł

#1170 OFFLINE   NiSz

NiSz

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 66 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 12 maj 2010 - 20:46

Dzięki Panowi za mobilizację i info :D

#1171 OFFLINE   HUNTER

HUNTER

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 256 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 13 maj 2010 - 06:36

tak mała łódeczka i samochodek bez problemu zwodujesz się w Serocku a do miejsc szczupakowych masz żabi skok....

#1172 OFFLINE   NiSz

NiSz

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 66 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 13 maj 2010 - 08:10

A te miejsca szczupakowe są wyżej (tam gdzie Bug łączy sie z Narwią) czy gdzieś indziej. Chociaż tak pi razy drzwi jak byście kierunek podali :D

#1173 OFFLINE   argrabi

argrabi

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 665 postów
  • LokalizacjaPiachowo

Napisano 13 maj 2010 - 08:56

Dorybili

#1174 OFFLINE   tymon

tymon

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 864 postów
  • Imię:Tomek

Napisano 13 maj 2010 - 09:16

Wszystko pięknie, tylko sposób w jaki zapełniali łódki rybami z rur PCV nie wyglądało za pięknie. Szczególnie przy zarybianiu sumem ryby strzelane były z rury jak odpadami komunalnymi.

#1175 OFFLINE   Mariano Mariano

Mariano Mariano

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1945 postów
  • LokalizacjaNiemcy/Warszawa
  • Imię:Mariusz

Napisano 13 maj 2010 - 22:33

Tez obejrzaem te filmiki i zgadzam sie z kolega @Tymonem,ze sposób przeładunku był daleki od normalnego traktowania,równiez zarybianie przy płynieciu na ostrej k...i wyrzucanie ryb nie było za ciekawe.Zobaczymy za kilka lat jakie beda efekty.Kłusole pewnie juz zacieraja swoje brudne lapy,ze tyle miesa im wpuścili :angry:

#1176 OFFLINE   hasior

hasior

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3558 postów
  • Lokalizacjatam gdzie ryby

Napisano 13 maj 2010 - 22:46

na ZZ łowiłem tylko raz udało sie złowić kilka wymiarków,moim zdaniem dośc sprawnie te szczupaki szły przez rure i myslę nic im sie nie stanie,wazne ze troche tego było i nie w wymiarze palczaków.szansa na spore przezycie,nieliczac kłusoli.no i na rychłe tarło mysle

pytanie tylko co tam robił Apoloniusz Tajner :lol: minuta 3,47sec

#1177 OFFLINE   Logistyk

Logistyk

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 237 postów
  • LokalizacjaWarszawa Targówek

Napisano 13 maj 2010 - 22:47

Mnie zainteresowało stwierdzenie zarybienie dokładnie pokrywa strachy zeszłorocznej przyduchy
A strzelanie w łódkę szczupakami i sumami też wyglądało na amatorkę!

#1178 OFFLINE   tymon

tymon

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 864 postów
  • Imię:Tomek

Napisano 14 maj 2010 - 03:48

na ZZ łowiłem tylko raz udało sie złowić kilka wymiarków,moim zdaniem dośc sprawnie te szczupaki szły przez rure i myslę nic im sie nie stanie

Daj Boże, że im to nie zaszkodziło, ale takie pokazówki gryzą mi się z sensem C&R. Każdy etyczny wędkarz zostałby zbesztany z błotem, jakby w taki sposób(rzutem)potraktował złowioną rybcię.
Ich droga przez rurę była na tyle sprawna, że po uderzeniu o łódkę odbijały się jak piłki do tenisa. A wystarczyło opuścić rury niżej lub zmniejszyć kąt rury w stosunku do ziemi.
Zwykła amatorszczyzna :(

#1179 OFFLINE   NiSz

NiSz

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 66 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 19 maj 2010 - 09:32

A ja byłem w końcu na Zalewie. Co nie co napiszę, może komuś się przyda.

Otóż podjechałem do koła nr. 4(?) (tam miało być taniej niż w 13) niestety przystaniowy zasuną mi cenę 52zł za slipowanie własnej łódki... Sorry ale przegięcie. Więc się zawineliśmy i podjechaliśmy 500 metrów do 13. Tam przystaniowy i bardziej otwarty do ludzi i za slipowanie 20zł + 12zł (parking auta i przyczepki).

Koło godziny 9 byliśmy już na wodzie, z racji tego że pogoda była naprawdę zła i ciągle coś siąpiło i mocno wiało czasami, to obławialiśmy ten odcinek w stronę zapory. Szukaliśmy szczupłego chętnego do współpracy, niestety ani obrotówki, ani gumy ani jerki (na które uparcie próbuję coś złowić od tego sezonu :mellow: ) nie spodobały się naszym zębaczom. Wujek uparcie katował wodę dalej obrotówkami a ja jerkami - do momentu aż po raz kolejny w tym krótkim szczupakowym sezonie zawiódł mnie przypon i musiałem się pożegnać ze Sławkowym Wanderkiem :( .

Zmieniłem wędkę i na rippery zaczęły sporadycznie brać okonki. Wujek też miał brania na obrotówki - ale z racji tego że byliśmy na rozeznanie a nie na łapanie - to nie biczowaliśmy dłużej miejsc gdzie coś szturchało przynęty. Ale ogólnie kilka okonków padło, wszystkie wróciły do wody - ponieważ sprawiły nam ogromną radość swoim krótkim towarzystwem na łódce w tak okropną pogodę :D

Jeżeli chodzi o moje pierwsze odczucia. Zalew jest naprawdę piękny, mam nadzieję że będę tam miał okazję wędkować częściej. Była czyściutka woda, sporo roślinności, dno urozmaicone - szczupaki to powinny być tam prawie wszędzie ;)

#1180 OFFLINE   -YAN-

-YAN-

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 736 postów
  • LokalizacjaPruszków

Napisano 20 maj 2010 - 21:31

Z zalewu spuszczono dzisiaj ok.1m wody.Zdjęcie z innego forum.
http://www.sailforum...susza_1_356.jpg
Może warto sprawdzić łodzie czy nie stoją na kamieniach.
Jans

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych