Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

ZEGRZE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5927 odpowiedzi w tym temacie

#1341 OFFLINE   xein

xein

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 101 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 16 kwiecień 2011 - 11:05

Wczoraj odwiedziłem zalew nastawiony na okonia. Niestety złapaliśmy tylko jednego i na dodatek jeszcze cieknącego mleczem.

W miejscach gdzie zawsze łowie okonie mieliśmy przyłów w postaci czterech szczupaków. Kondycje mały dobra ale cale w pijawkach.

• AdrianK lubi to

#1342 OFFLINE   jamesty

jamesty

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 443 postów
  • LokalizacjaMaków Mazowiecki
  • Imię:Jakub

Napisano 18 kwiecień 2011 - 10:39

Mam pytanko czy będzie się ktoś wybierał 1 - 2 maja na rybki (szczupak , casting ,spining) chętnie bym się z kimś wybrał. Nie miałem okazji tam łowić a chciałbym podenerwować szczupaki jerkami.

#1343 OFFLINE   mario

mario

Zaawansowany

• Moderatorzy
  • 3640 postów
  • LokalizacjaP L

Napisano 02 maj 2011 - 20:01

2-dniowe łowienie za nami.

W niedzielę (01.05), z @Friko, złowiliśmy ponad 20 szczupaków (ponad połowa wymiarowych, w tym dwie 70-ki). Friko 'okrasił' wypad ponad 1,5kg leszczem, który z pewnością znajdzie się w 'Przyłowach' ;)
Upór i konsekwencja, pomimo wyjątkowo niesprzyjających warunków, przyniosła nam nadspodziewane rezultaty.

Dzisiaj (02.05), wynik ilościowy mieliśmy z @Friko podobny, ale skład gatunkowy inny (na 4 okonie przypadał 1 szczupak), ryby nie powalały wielkością, do tego największe widzieliśmy w wodzie (widowisko wychodziły do przynęt @Friko i pudłowały :() albo u kolegów na innych łodziach (m.in. okonia 40cm :huh:)

#1344 OFFLINE   havy

havy

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 414 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Paweł

Napisano 03 maj 2011 - 19:05

W niedzielę (01.05), z @Friko, złowiliśmy ponad 20 szczupaków (ponad połowa wymiarowych, w tym dwie 70-ki). Friko 'okrasił' wypad ponad 1,5kg leszczem, który z pewnością znajdzie się w 'Przyłowach' ;)
Upór i konsekwencja, pomimo wyjątkowo niesprzyjających warunków, przyniosła nam nadspodziewane rezultaty.

Dzisiaj (02.05), wynik ilościowy mieliśmy z @Friko podobny, ale skład gatunkowy inny (na 4 okonie przypadał 1 szczupak), ryby nie powalały wielkością, do tego największe widzieliśmy w wodzie (widowisko wychodziły do przynęt @Friko i pudłowały :() albo u kolegów na innych łodziach (m.in. okonia 40cm :huh:)

Mocne otwarcie :huh: :huh: .Ostatni rok co prawda nie jeżdziłem,ale od lat nie słyszałem żeby ktoś z przystani zegrze-rybaki tak połowił szczupaki!@Friko może obok warsztatów rodbuildingowych pomyślisz nad szkółką wędkarską-będę pierwszym chętnym uczniem. :unsure:

#1345 OFFLINE   MaarianG

MaarianG

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 58 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 03 maj 2011 - 21:48

Brawo Mariusz! Piękne otwarcie!

#1346 OFFLINE   Friko

Friko

SUM

• Super moderatorzy
  • 18688 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 04 maj 2011 - 07:46

He he, wszyscy przestraszyli się deszczyku i pospływali z wody <_< byliśmy praktycznie sami to i do rybek można było się przyłożyć. Szkoda że rozmiarówka nie powalała (poza okoniami Irka Matuszewskiego z 02.05 rzecz jasna). Drapieżnego lesia dorzuciłem do przyłowów.

#1347 OFFLINE   argrabi

argrabi

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 665 postów
  • LokalizacjaPiachowo

Napisano 04 maj 2011 - 09:09

Na stronie Okręgu Mazowieckiego pojawiło się:
http://ompzw.pl/presja_i_polowy_wedkarskie_na_wodach_ompzw,n ews,222.html
Sądząc po numerach to zdaje się w Zegrzu i okolicy łowimy najwięcej w okręgu.

A ja właśnie sobie obejrzałem... Potencjalne metrówki

#1348 OFFLINE   Jan76

Jan76

Forumowicz

• Oczekujący na akcept
  • PipPip
  • 434 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 05 maj 2011 - 07:45

[quote]
Na stronie Okręgu Mazowieckiego pojawiło się:
http://ompzw.pl/presja_i_polowy_wedkarskie_na_wodach_ompzw,n ews,222.html
Sądząc po numerach to zdaje się w Zegrzu i okolicy łowimy najwięcej w okręgu.
[/quote]

A ja właśnie sobie obejrzałem... Potencjalne metrówki
[/quote]

I nikt nie powie, że w Zegrzu nie ma ryb a że krótko-trudno. Kiedyś jeździłem nad Zalew koło Janowa Lubelskiego. Rok w rok zarybiali karpiem w kwietniu. W lipcu, kiedy przyjeżdżałem na wakacje pozostawały niedobitki. Szczupaki, które były wpuszczone w kwietniu są już w zamrażarkach. Mam tylko nadzieje-może naiwną, że mniej niż po 20 sztuk na głowę.

#1349 OFFLINE   Friko

Friko

SUM

• Super moderatorzy
  • 18688 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 05 maj 2011 - 08:31

Janie,

nasze podejrzewam że są jeszcze w wodzie - wszystkie do niej wróciły :D Ale niestety widziałem na brzegu wędkarza, nota bene z zestawem castingowym, który po złowieniu szczupaczka najpierw miażdzył mu dzioba charakterystycznym kujawiaczkiem, potem pakował do reklamówki, znikał w pobliskich zabudowaniach i za chwilę wracał z pustą siatką, zaiste przykry widok ale cóż zrobić :unsure:

#1350 OFFLINE   argrabi

argrabi

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 665 postów
  • LokalizacjaPiachowo

Napisano 05 maj 2011 - 08:41

Janie,

nasze podejrzewam że są jeszcze w wodzie - wszystkie do niej wróciły :D Ale niestety widziałem na brzegu wędkarza, nota bene z zestawem castingowym, który po złowieniu szczupaczka najpierw miażdzył mu dzioba charakterystycznym kujawiaczkiem, potem pakował do reklamówki, znikał w pobliskich zabudowaniach i za chwilę wracał z pustą siatką, zaiste przykry widok ale cóż zrobić :unsure:

Zadzwonić??

#1351 OFFLINE   Mateusz Baran

Mateusz Baran

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2557 postów
  • LokalizacjaBrussels

Napisano 05 maj 2011 - 08:43

Cóż robić?!?

Zejśc z łódki, opierdo..ć i wyjaśnić, że macie wszystko nagrane i jutro materiał udostępnicie odpowiednim organom.

a najlepiej zabrać wędkę, złamać i utopić... i postraszyć, ze jak jeszcze raz zobaczycioe taki proceder to przytopicie i jego.

#1352 OFFLINE   Jan76

Jan76

Forumowicz

• Oczekujący na akcept
  • PipPip
  • 434 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 05 maj 2011 - 09:10

[quote]
Janie,

[/quote]
Zadzwonić??
[/quote]

Friko,
Ja z założenia przyjąłem, że ryby wróciły do wody- za pierwszym razem, za drugim pewne już nie. Ilość złapanych ryb świadczy moim zdaniem o dwóch sprawach:
- wpuszczona ryba nie zdążyła przystosować się do naturalnego środowiska
- zarybienia dużą ilością szczupaka dokonano na stosunkowo małym odcinku rzeki
Stąd mamy kilkudniowe eldorado o którym za miesiąc pozostanie wspomnienie.
Takie obserwacje można poczynić na wielu akwenach w Polsce. Ja bym proponował żeby PZW zrobiło promocje 1 szczupak do opłaconej składki za rok 2012- będzie sprawiedliwie.

#1353 OFFLINE   krzysiek

krzysiek

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6198 postów
  • Imię:Krzysztof

Napisano 05 maj 2011 - 11:54

Zębate tam, gdzie w zeszłym roku?

#1354 OFFLINE   piotreus1988

piotreus1988

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 42 postów
  • LokalizacjaPolska, Warszawa

Napisano 05 maj 2011 - 18:09

Gratuluje rozpoczęcia sezonu. Mam takie pytanie osobiście na łowię z brzegu w okolicach mostu w Wierzbicy od strony Łachy. Czy koledzy mają może do polecenia jakieś inne miejscówki?? Chodzi mi o łowienie z brzegu tylko i wyłącznie dla sportu!
Pozdrawiam

#1355 OFFLINE   mario

mario

Zaawansowany

• Moderatorzy
  • 3640 postów
  • LokalizacjaP L

Napisano 05 maj 2011 - 19:31

Zębate tam, gdzie w zeszłym roku?

Tak, Krzysiek, 01.05

#1356 OFFLINE   krzysiek

krzysiek

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6198 postów
  • Imię:Krzysztof

Napisano 05 maj 2011 - 20:15

No to ładnie mnie wysterowaliście, ale na początku czerwca zemszczę się B)

#1357 OFFLINE   mario

mario

Zaawansowany

• Moderatorzy
  • 3640 postów
  • LokalizacjaP L

Napisano 05 maj 2011 - 20:51

Albo rybki, albo... krążki B) Co kto woli ;)

#1358 OFFLINE   tomkar

tomkar

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 2 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 06 maj 2011 - 07:33

... Czy koledzy mają może do polecenia jakieś inne miejscówki?? Chodzi mi o łowienie z brzegu ...
Pozdrawiam

Ciężko znaleźć miejsce na spiningowanie z brzegu. Większość wschodniego brzegu zalewu (Arciechów)jest zarośnięta, a tam gdzie jest zrobiona przecinka to siedzą wędkarze stacjonarni.
1. Dostępna jest część w Serocku na ulicy rybaki, ale i tam jest sporo gruntowców, pozatym je..ne debile postawiali pozamykane pomosty, szczególnie wielki jest na jakiś beczkach :(
2. Jadąc przez most w Zegrzu są dostępne zatoczki po lewej i prawej stronie, zdarzają się szczupaki, ale w lecie bardzo zarastają.

#1359 OFFLINE   piotreus1988

piotreus1988

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 42 postów
  • LokalizacjaPolska, Warszawa

Napisano 06 maj 2011 - 08:38

No to chyba pozostanie stara miejscówka ew. znajomy ma podobno jakieś w miarę dobre miejsce na kanale, więc zobaczymy co z tego wyjdzie. A co do tych zatoczek to lepiej wybrać się na tę otwartą czy zamkniętą..?

#1360 OFFLINE   tomkar

tomkar

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 2 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 06 maj 2011 - 09:05

Osobiście byłem tylko na otwartej, w środku sezonu kiedy była kupa zielska, trzeba prowadzić płytko lub lawirować przynętą pomiędzy oczkami czystej wody. Na 3 osoby spiningujące przez 30 minut każdy z nas miał kontakt z drapieżnikiem. Drapieżnik tam ma jakąś ostoję i dobrze :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych