ZEGRZE
#1341 OFFLINE
Napisano 16 kwiecień 2011 - 11:05
W miejscach gdzie zawsze łowie okonie mieliśmy przyłów w postaci czterech szczupaków. Kondycje mały dobra ale cale w pijawkach.
- AdrianK lubi to
#1342 OFFLINE
Napisano 18 kwiecień 2011 - 10:39
#1343 OFFLINE
Napisano 02 maj 2011 - 20:01
W niedzielę (01.05), z @Friko, złowiliśmy ponad 20 szczupaków (ponad połowa wymiarowych, w tym dwie 70-ki). Friko 'okrasił' wypad ponad 1,5kg leszczem, który z pewnością znajdzie się w 'Przyłowach'
Upór i konsekwencja, pomimo wyjątkowo niesprzyjających warunków, przyniosła nam nadspodziewane rezultaty.
Dzisiaj (02.05), wynik ilościowy mieliśmy z @Friko podobny, ale skład gatunkowy inny (na 4 okonie przypadał 1 szczupak), ryby nie powalały wielkością, do tego największe widzieliśmy w wodzie (widowisko wychodziły do przynęt @Friko i pudłowały ) albo u kolegów na innych łodziach (m.in. okonia 40cm )
#1344 OFFLINE
Napisano 03 maj 2011 - 19:05
Mocne otwarcie .Ostatni rok co prawda nie jeżdziłem,ale od lat nie słyszałem żeby ktoś z przystani zegrze-rybaki tak połowił szczupaki!@Friko może obok warsztatów rodbuildingowych pomyślisz nad szkółką wędkarską-będę pierwszym chętnym uczniem.2-dniowe łowienie za nami.
W niedzielę (01.05), z @Friko, złowiliśmy ponad 20 szczupaków (ponad połowa wymiarowych, w tym dwie 70-ki). Friko 'okrasił' wypad ponad 1,5kg leszczem, który z pewnością znajdzie się w 'Przyłowach'
Upór i konsekwencja, pomimo wyjątkowo niesprzyjających warunków, przyniosła nam nadspodziewane rezultaty.
Dzisiaj (02.05), wynik ilościowy mieliśmy z @Friko podobny, ale skład gatunkowy inny (na 4 okonie przypadał 1 szczupak), ryby nie powalały wielkością, do tego największe widzieliśmy w wodzie (widowisko wychodziły do przynęt @Friko i pudłowały ) albo u kolegów na innych łodziach (m.in. okonia 40cm )
#1345 OFFLINE
Napisano 03 maj 2011 - 21:48
#1346 OFFLINE
Napisano 04 maj 2011 - 07:46
#1347 OFFLINE
Napisano 04 maj 2011 - 09:09
Na stronie Okręgu Mazowieckiego pojawiło się:
http://ompzw.pl/presja_i_polowy_wedkarskie_na_wodach_ompzw,n ews,222.html
Sądząc po numerach to zdaje się w Zegrzu i okolicy łowimy najwięcej w okręgu.
A ja właśnie sobie obejrzałem... Potencjalne metrówki
#1348 OFFLINE
Napisano 05 maj 2011 - 07:45
Na stronie Okręgu Mazowieckiego pojawiło się:
http://ompzw.pl/presja_i_polowy_wedkarskie_na_wodach_ompzw,n ews,222.html
Sądząc po numerach to zdaje się w Zegrzu i okolicy łowimy najwięcej w okręgu.
[/quote]
A ja właśnie sobie obejrzałem... Potencjalne metrówki
[/quote]
I nikt nie powie, że w Zegrzu nie ma ryb a że krótko-trudno. Kiedyś jeździłem nad Zalew koło Janowa Lubelskiego. Rok w rok zarybiali karpiem w kwietniu. W lipcu, kiedy przyjeżdżałem na wakacje pozostawały niedobitki. Szczupaki, które były wpuszczone w kwietniu są już w zamrażarkach. Mam tylko nadzieje-może naiwną, że mniej niż po 20 sztuk na głowę.
#1349 OFFLINE
Napisano 05 maj 2011 - 08:31
nasze podejrzewam że są jeszcze w wodzie - wszystkie do niej wróciły Ale niestety widziałem na brzegu wędkarza, nota bene z zestawem castingowym, który po złowieniu szczupaczka najpierw miażdzył mu dzioba charakterystycznym kujawiaczkiem, potem pakował do reklamówki, znikał w pobliskich zabudowaniach i za chwilę wracał z pustą siatką, zaiste przykry widok ale cóż zrobić
#1350 OFFLINE
Napisano 05 maj 2011 - 08:41
Zadzwonić??Janie,
nasze podejrzewam że są jeszcze w wodzie - wszystkie do niej wróciły Ale niestety widziałem na brzegu wędkarza, nota bene z zestawem castingowym, który po złowieniu szczupaczka najpierw miażdzył mu dzioba charakterystycznym kujawiaczkiem, potem pakował do reklamówki, znikał w pobliskich zabudowaniach i za chwilę wracał z pustą siatką, zaiste przykry widok ale cóż zrobić
#1351 OFFLINE
Napisano 05 maj 2011 - 08:43
Zejśc z łódki, opierdo..ć i wyjaśnić, że macie wszystko nagrane i jutro materiał udostępnicie odpowiednim organom.
a najlepiej zabrać wędkę, złamać i utopić... i postraszyć, ze jak jeszcze raz zobaczycioe taki proceder to przytopicie i jego.
#1352 OFFLINE
Napisano 05 maj 2011 - 09:10
Janie,
[/quote]
Zadzwonić??
[/quote]
Friko,
Ja z założenia przyjąłem, że ryby wróciły do wody- za pierwszym razem, za drugim pewne już nie. Ilość złapanych ryb świadczy moim zdaniem o dwóch sprawach:
- wpuszczona ryba nie zdążyła przystosować się do naturalnego środowiska
- zarybienia dużą ilością szczupaka dokonano na stosunkowo małym odcinku rzeki
Stąd mamy kilkudniowe eldorado o którym za miesiąc pozostanie wspomnienie.
Takie obserwacje można poczynić na wielu akwenach w Polsce. Ja bym proponował żeby PZW zrobiło promocje 1 szczupak do opłaconej składki za rok 2012- będzie sprawiedliwie.
#1353 OFFLINE
Napisano 05 maj 2011 - 11:54
2-dniowe łowienie za nami.
Zębate tam, gdzie w zeszłym roku?
#1354 OFFLINE
Napisano 05 maj 2011 - 18:09
Pozdrawiam
#1355 OFFLINE
Napisano 05 maj 2011 - 19:31
Zębate tam, gdzie w zeszłym roku?
Tak, Krzysiek, 01.05
#1356 OFFLINE
Napisano 05 maj 2011 - 20:15
#1357 OFFLINE
Napisano 05 maj 2011 - 20:51
#1358 OFFLINE
Napisano 06 maj 2011 - 07:33
... Czy koledzy mają może do polecenia jakieś inne miejscówki?? Chodzi mi o łowienie z brzegu ...
Pozdrawiam
Ciężko znaleźć miejsce na spiningowanie z brzegu. Większość wschodniego brzegu zalewu (Arciechów)jest zarośnięta, a tam gdzie jest zrobiona przecinka to siedzą wędkarze stacjonarni.
1. Dostępna jest część w Serocku na ulicy rybaki, ale i tam jest sporo gruntowców, pozatym je..ne debile postawiali pozamykane pomosty, szczególnie wielki jest na jakiś beczkach
2. Jadąc przez most w Zegrzu są dostępne zatoczki po lewej i prawej stronie, zdarzają się szczupaki, ale w lecie bardzo zarastają.
#1359 OFFLINE
Napisano 06 maj 2011 - 08:38
#1360 OFFLINE
Napisano 06 maj 2011 - 09:05
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych