Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

ZEGRZE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5927 odpowiedzi w tym temacie

#1481 OFFLINE   Friko

Friko

SUM

• Super moderatorzy
  • 18688 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 22 wrzesień 2011 - 06:19

Dzięki Mariusz, dobry z Ciebie szyper i fotograf też niezgorszy.

Dzięki Koledzy za dobre słowo. Chciałoby się same metrówki, ale taka rybka tez cieszy.

Wyskoczyliśmy nad wodę dosłownie na trzy godzinki przed pracą, Mariusz dobrze napłynął i chapnęła. Oczywiście pływa w ZZ dalej, wieć jeśli nie wpadnie w rybackie sieci moze spotkamy się z nią znowu :D

#1482 OFFLINE   piotreus1988

piotreus1988

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 42 postów
  • LokalizacjaPolska, Warszawa

Napisano 30 wrzesień 2011 - 14:40

dzisiaj z łódki od 7 do 14. 3 szczupaczki 40, 45 i 50

#1483 OFFLINE   Martin77

Martin77

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 551 postów
  • LokalizacjaWarszawa/Legionowo

Napisano 30 wrzesień 2011 - 15:13

A jakieś widoki na sandacza...? :D

#1484 OFFLINE   piotreus1988

piotreus1988

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 42 postów
  • LokalizacjaPolska, Warszawa

Napisano 01 październik 2011 - 10:53

Jako, że nie potrafię skusić tej rybki, ( brak umiejętności)toteż nie interesowałem się tym za bardzo, aczkolwiek widziałem, że przy moście co po niektórzy ćwiczyli opad lecz efektów nie znam.

#1485 OFFLINE   Martin77

Martin77

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 551 postów

Napisano 08 październik 2011 - 14:33

Witam! Był ktoś może w ciągu ostatnich kilku dni? Jak wyniki?

#1486 OFFLINE   krzysiek

krzysiek

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6198 postów
  • Imię:Krzysztof

Napisano 08 październik 2011 - 17:42

Dziś słabiutko. I wodę poniżej mostu zamknęli, bo był sektor w związku z MP. Cholera by to wzięła... :angry:

#1487 OFFLINE   Martin77

Martin77

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 551 postów

Napisano 08 październik 2011 - 18:22

Dzięki Krzysiu. Dzwoniłem do przystani i słyszałem od p. Jurka. Czy słabo oznacza 0 sandacza? :D

#1488 OFFLINE   krzysiek

krzysiek

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6198 postów

Napisano 08 październik 2011 - 18:30

Za sandaczem też troszkę porzucaliśmy, ale nic się nie działo. Za szczupłymi chciałem popływać, od Rybaków do Wieliszewa... A tu - dupa.

#1489 OFFLINE   Martin77

Martin77

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 551 postów

Napisano 08 październik 2011 - 20:14

Aha...mi odwołali rejs z Władka więc jutro spróbuję pokręcić się za mostem. Szykuje się pierwsza naprawdę zimna noc...może choć jedno-dwa pstryknięcia zaliczę :wacko:

#1490 OFFLINE   kwasik

kwasik

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 746 postów
  • LokalizacjaLegionowo

Napisano 10 październik 2011 - 09:26

Według cytowanego P. Jurka pierwszego dnia zawodów (na żywej rybie!) złowiono ponad 100 szczupaków.
Ja wczoraj po zawodach krótkiego sandaczyka.

#1491 OFFLINE   krzysiek

krzysiek

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6198 postów

Napisano 10 październik 2011 - 12:15

Pytanie: jakich? Bo szczurki to brały.

#1492 OFFLINE   Kuba

Kuba

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2428 postów

Napisano 10 październik 2011 - 14:57

Według cytowanego P. Jurka pierwszego dnia zawodów (na żywej rybie!) .

:huh: :huh: :huh: Niesamowite.

#1493 OFFLINE   Martin77

Martin77

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 551 postów

Napisano 11 październik 2011 - 08:30

Potwierdzam, też słyszałem że połowili szczupaków. Ja byłem w niedzielę (Krzysiu, chyba Cię widziałem na pontonie :D ). Połowiłem jak już dawno. W sumie 6 ryb na kiju, w tym dwie spinki, trzy w okolicach wymiaru. Łowiłem tylko do 11:00. Przyznam szczerze że bardzo mile zaskoczyło mnie Zegrze po długiej mojej nieobecności.

#1494 OFFLINE   krzysiek

krzysiek

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6198 postów

Napisano 11 październik 2011 - 09:36

Bardzo możliwe B) Pływałem z Krzyśkiem (Harry King) - ja w pomarańczowo-szarym I-Maxie, on w żółto-granatowym SeaFoxie. Mykaliśmy Hondą z dnem pneumatycznym, jest mniejsza, ale w taki ziąb łatwiej się składa i rozkłada niż Bush. Spotkanie było raczej towarzyskie niż wędkarskie, przez połowę czasu rżeliśmy ze śmiechu

#1495 OFFLINE   Martin77

Martin77

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 551 postów

Napisano 11 październik 2011 - 10:01

Aha :D To w takim razie widziałem inny ponton bo był tylko sternik :D

#1496 OFFLINE   maicke82

maicke82

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1022 postów
  • Lokalizacjapałownia na Szuminie

Napisano 11 październik 2011 - 12:16

Pierwszego dnia zawodow gosc ktory wygrał sektor zmierzonych miał 9 wymiarowych szczupakow takze ryby w Zegrzu sa a przynajmniej szczupaki,a zwyklo sie mowic ze to glupia ryba i kazdy moze zlowic a jednak przyjezdza pan x i pokazuje jak to sie robi.Zlowiono kilka grubszych w granicach 80cm, najwiekszy bodajże 84 cm.Sandaczy w ciagu 3 dni zlowiono 2 czy 3 sztuki i to ledwo wymiarowe.Takze tu jest tragedia a moze po rozeznaniu terenu nikt nie probowal ich specjalnie lowic bo wiekszosc biczowala zarosniete plycizny.I to byl klucz do sukcesu.

#1497 OFFLINE   krzysiek

krzysiek

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6198 postów

Napisano 11 październik 2011 - 12:35

przyjezdza pan x i pokazuje jak to sie robi

Nothing personal, but...

Pan x pokazuje jak się dłubie szczury z metrowej wody okoniowymi wędkami, co mnie akurat średnio interesuje. Nie wiem, gdzie padły większe sztuki, ale jeżeli na sektorze od mostu do zapory to na 99% nie zostały złowione celowo. O tej porze roku ładny szczupak w sąsiedztwie głębokiej wody gromadzi się w na zróżnicowanym dnie pooranych górkami i dołkami ze zmienną głębokością 3-7 metrów i blatach, które przylegają do starego koryta, tak na 4-5 metrach. Płycizny odwiedza w specyficznych warunkach. Złowienie go nad obumierającą roślinnością to raczej przypadek, łut szczęścia. Co innego Pogorzelec i Wierzbica, tudzież ujście Bugu. Tam grube ryby dają się łowić na około metrowej wodzie do pierwszego lodu.

Tak to już jest na ZZ, że się łowi to, co akurat gryzie, stąd prawie całkowity brak sandaczy, co nie znaczy, że ich w ZZ nie ma. Problem – np. ze szczupakami, ale i z innymi drapieżnikami – polega na tym, że jest bardzo mało średniej ryby. Małe sztuki, zarybieniowe, trafiają się regularnie, może nawet częściej niż kiedyś. Kiedy ryba świetnie żeruje, udaje się od czasu do czasu skusić jakiegoś metrowego niedobitka. A ryb w przedziale 70-90cm jest relatywnie mało. Moim zdaniem to typowy objaw wyrybienia wody.

Wyniki MP nie świadczą o rybności wody, a jedynie o tym, że PZW, zamiast zadbać o rdzeń populacji, regularnie dorybia sieczką.

#1498 OFFLINE   mario11

mario11

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 29 postów

Napisano 11 październik 2011 - 13:21

... i nikt w żadnym dniu zawodów nie miał mierzonych tylu wymiarowych szczupaków. Najlepszy wynik to pięć sztuk.

#1499 OFFLINE   maicke82

maicke82

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1022 postów
  • Lokalizacjapałownia na Szuminie

Napisano 11 październik 2011 - 19:32

[quote]
przyjezdza pan x i pokazuje jak to sie robi
[/quote]

Nothing personal, but...

Pan x pokazuje jak się dłubie szczury z metrowej wody okoniowymi wędkami, co mnie akurat średnio interesuje.

[/quote]
Dlatego taki pan x zostaje mistrzem Polski bo potrafi odnalezc sie na kazdej wodzie nawet na tej wydawałoby sie bezrybnej.I napewno te 80 ktore padły z metrowej wody nie są wcale brzydsze od tych Twoich z kilku metrów a dodatkowo są trudniejsze do złapania z racji otaczającej wokół gęstej roślinnosci.I nikt tam ich nie łapał na paprochowki tylko celowo mocnymi patykami prowadząc przynęty między grążelami wydawałoby się proste a jednak.Ci ktorzy nie potrafili tak łowić nie zrobil wyniku i splywali na pusto albo z kilkoma okoniami.

#1500 OFFLINE   Anguiler

Anguiler

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 131 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 11 październik 2011 - 19:35

Ja tam sobie Zegrze odpuściłem i jak jadę to na opalanie i pływanie, a wędka przy okazji, ale rozmawiałem kiedyś o tym zbiorniku z jednym z najbardziej znanych spinningistów i miał jedną radę. Łowić inaczej jak wszyscy i pływać w miejsca, które inni omijają. Zresztą właściciel niedalekiego sklepu wędkarskiego, regularnie łowiący na ZZ, poradził to samo :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych