niebawem zacznie tam brac szczuply, ale na wirówke.okonie z ostatniego wypadu
ZEGRZE
#1541 OFFLINE
Napisano 27 październik 2011 - 14:50
#1542 OFFLINE
Napisano 29 październik 2011 - 07:44
Kilka małych kijanek i kilka pstryknięć zedowych.
Koledzy muszę to napisać bo inaczej będę chory.
Na ZZ jest taka presja na wyciąganie ryb z tych dołków że
obiecałem sobie że więcej tam nie jadę.
Po prostu tragedia. Nie ma gdzie pływać, a stanąc to już nie wspomnę. Wszyscy tną za kapoty te małe kijanki i mają radochę że biere. Powinni zamykać ten odcinek już miesiąc temu może by tych
barbarzyńców ostudziło trochę. To raczej przypomina szarpakowanie a nie spiningowanie. Buractwo.
FE FE FE.
Wczoraj od mostu do zakrętu w stronę Serocka stało z 60 łódek.
Jedyne co dobre to fakt że straż rybacka dość dokładnie
sprawdzała co w siatkach mają szarpakowcy i kilku jak widziałem
odpływało z talonem na 200-400 zita do Tesco
pozdrawiam,
ZH
#1543 OFFLINE
Napisano 29 październik 2011 - 07:52
Przy okazji.....ten sezon uważam za jeden z najlepszych jakie pamiętam. Piękne szczupaki i bardzo dużo sandacza. Trafił się także na woblera....karp Zazwyczaj narzekają ci, którzy nie potrafią nic złowić.
#1544 OFFLINE
Napisano 29 październik 2011 - 08:02
To dosyć ciekawe co piszesz, jednak mało trafne.To, że towarzystwo stoi na dole, niedaleko mostu, wcale nie oznacza, że tam jest ryba. Ryby tam nie ma. Tak jak pisałem, większość sandaczy, szczupaków jest cały czas na płytkich blatach 4-5 metrowych. Bardzo mnie cieszy fakt, że za kilka dni będzie zakaz łowienia w tym miejscu. Nikt w tym roku nie wyszarpał ryby z tego zimowiska ! Wreszcie sandacze będą miały te kilka miesięcy spokoju.
Przy okazji.....ten sezon uważam za jeden z najlepszych jakie pamiętam. Piękne szczupaki i bardzo dużo sandacza. Trafił się także na woblera....karp Zazwyczaj narzekają ci, którzy nie potrafią nic złowić.
Na dołach jest mnóstwo ryby a potwierdzeniem tego jest fakt że
co pięć sekund ktoś z tych 50 -60 łódek zacina za kapotę małe kijanki , i to jest potwierdzeniem że ryba tam jest.Kolejny potwierdzeniem jest fakt że w śród tych kijanek znalazło sie kilka mały bo małych zedów. Kolejnym obaleniem twojej teorii jest fakt
że cały dzień pływałem z sondą i na blatach 4/5 metrów brak oznak życia.
Cieszy mnie to że sezon udał się Tobie, ale nie o tym pisałem, patrz wyżej.
A w sprawie narzekania to nikt tu nie narzeka na brak ryby w ZZ.
Czytaj ze zrozumieniem.
pzdr.
ZH
#1545 OFFLINE
Napisano 29 październik 2011 - 08:42
Zbyt rzadko tam łowisz, aby formułować jakiekolwiek osądy.
Ryba jest cały czas na blatach. Wszyscy w 13-tce to potwierdzą.
Wystarczy zapytać.
#1546 OFFLINE
Napisano 29 październik 2011 - 08:52
Mam znajomych którzy łowią tam kilka razy w tygodniu
i znam sytuację tego zbiornika.
Koniecznie wczytaj się w to co napisałem bo błądzisz.
Nie dyskutuję tu kto ile łowi ani że jest ryba na blatach czy jej nie ma. Dyskusja a w zasadzie stwierdzenie dotyczy
obstawiania dołków i kaleczenia ryb.
Wyjazd udany bo każdy wyjazd na ZZ to frajda i to że nic się nie uwiesiło tym razem nie oznacza że się nie umie łowić.
pzdr.
ZH
#1547 OFFLINE
Napisano 29 październik 2011 - 08:56
#1548 OFFLINE
Napisano 29 październik 2011 - 08:57
Do zobaczenia na 13 tce.
pozdrawiam,
ZH
#1549 OFFLINE
Napisano 29 październik 2011 - 16:03
#1550 OFFLINE
Napisano 29 październik 2011 - 19:55
Ponownie proszę o zdjęcia tak pięknych ryb z ZZ. Wierzę, że większość użytkowników j.pl obejrzy je z przyjemnością porównywalną do mojej!
#1551 OFFLINE
Napisano 29 październik 2011 - 20:01
Te ryby miały grubo ponad 70cm, kilkanaście dotykało prawie 90cm i dwa szczupaki ponad 100cm. Szczupaka jest bardzo dużo w ZZ i nie są to maluchy, jak się niktórym wydaje. [...]
Jak ktoś jest mięsiarzem, to i tak sieje spustoszenie, niezależnie od metody połowu.
i kolejny post:
Zdjęć mam dużo więcej, ale nie wstawiam, aby nie łamać regulaminu tego forum. Mówię otwarcie, że większość swojego połowu(oprócz metrowców) zabieram do konsumpcji.
Ja z kolei chętnie dowiedziałbym się jaka jest definicja mięsiarza ?
Edit: dyskusja tutaj http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=22850&am p;start=0&
#1552 OFFLINE
Napisano 29 październik 2011 - 20:23
Dziękuję, nie śledzę wszystkich wypowiedzi kolegi @Wojciechowski.
Preferuję SF w lepszym wydaniu.
Ale foty metrówek z ZZ, które nie zostały zeżarte, chętnie zobaczę. Mimo wszystko.
#1553 OFFLINE
Napisano 29 październik 2011 - 20:39
Dziękuję, nie śledzę wszystkich wypowiedzi kolegi @Wojciechowski.
Ale foty metrówek z ZZ, które nie zostały zeżarte, chętnie zobaczę. Mimo wszystko.
Hehe, mnie zaintrygowała deklaracja kolegi odnośnie zjadania ryb i mięsiarstwa, bo w kwestiach wszelkich wędkarskich opowieści jestem człowiekiem małej wiary .
#1554 OFFLINE
Napisano 29 październik 2011 - 21:12
Czy ja muszę Tobie coś udowadniać ? Nie muszę.Dziękuję, nie śledzę wszystkich wypowiedzi kolegi @Wojciechowski.
Ryb jest mnóstwo w ZZ, tylko trzeba często łowić. Jednorazowy wypad w sobotę/niedzielę zazwyczaj kończy się mizernymi wynikami.
Zdjęć nie wstawiam, nie chcę łamać regulaminu.
#1555 OFFLINE
Napisano 29 październik 2011 - 21:20
Nie musisz też uprawiać SF - bardzo interesujące jest obserwowanie na wodzie, jak łowią 'wszyscy z 13ki' potwierdzając tezę o rybach na blatach 4-5m
#1556 OFFLINE
Napisano 29 październik 2011 - 21:31
#1557 OFFLINE
Napisano 29 październik 2011 - 21:47
#1558 OFFLINE
Napisano 29 październik 2011 - 21:50
#1559 OFFLINE
Napisano 29 październik 2011 - 21:51
Doskonale znam tą rzeźnicką galerię.
Gdyby na jej podstawie, czego oczekujesz, potwierdzać tezę o wyjątkowej rybności ZZ AD 2011, to byłby kłopot, bo wyniki pozostałych lat prezentują się bardziej okazale.
Chociaż, chociaż- może w tym roku więcej ryb odzyskało wolność, a wędkarze nagminnie zapominali aparatów fotograficznych na ryby?
@Kuba
Tak, Kuba, kolejne wcielenie.
#1560 OFFLINE
Napisano 29 październik 2011 - 21:52
Jeszcze co do fotek to ta ociekająca krwią tołpyga ...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych