Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

ZEGRZE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5927 odpowiedzi w tym temacie

#1841 OFFLINE   krzysiek

krzysiek

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6198 postów
  • Imię:Krzysztof

Napisano 29 październik 2012 - 15:54

Fajnie, że coś się dzieje. Zawsze lubiłem chłody na ZZ...

#1842 OFFLINE   sharki

sharki

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 77 postów
  • LokalizacjaKobyłka

Napisano 30 październik 2012 - 20:44

Witam

Panowie dzisiaj byłem nad ZZ to co zobaczyłem to dziadostwo jakiego nie widziałem od dawna.
Rzęź sumików przez wędkarzy, którzy „nowoczesnymi technikami ”(gwałtowne poderwanie z szybkim zwinięciem plecionki) wyrywają rybki z dołów.
Wielu „zasrańców” szczególnie jeden Pan, który w kpl. Daiwy i na czarnej Marchwiance regularnie szarpie w towarzystwie 20 łodzi. Wyniki tego Pana w porównaniu z innymi imponujące ok. 12 ryb wytarganych. Nikt nic nie widzi nie komentuje!!!
Do dnia dzisiejszego nie zdawałem sobie sprawy, że mały sum atakuje przynętę ogonem.
Pewnie zapytacie, co ja tam robiłem – ano próbowałem złowić sandacza. Ostatni raz na tym PIGALAKU byłem 5 lat temu, to, co pozostało z tamtego okresu to wspomnienia wody pełnej sandaczy i okoni.
PZW powinno zakazać połowu w tym miejscu już od 1 października. Zadziwiający jest fakt że tyle łodzi z wędkarzami spotyka się tyko jesienią i to w jednym miejscu.

Wysłane z HTC

#1843 OFFLINE   Dienekes

Dienekes

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2272 postów
  • LokalizacjaSyreni Gród/ Jadwisin
  • Imię:Radosław

Napisano 30 październik 2012 - 21:00

Dziś zamknąłem mój sezon na ZZ, ale łowiłem z brzegu, więc tej przerażającej lewizny nie widziałem. Zgłaszałeś temat odpowiednim służbom?

Coby nie było OT: ZZ pięknie nagrodził mnie dziś za konsekwentne wypuszczanie od lat każdej złowionej ryby. W ciągu 4 godzin miałem ok. 70 okoni, krótkiego esoxa i wymiarowego, ale nie "forumowego", bolenia. Liczba okoni i częstotliwość ich brań mnie powaliła :D
Dodatkowym smaczkiem było to, że trokista, który łowił w okolicy równolegle ze mną przez jakieś 2 h miał w tym czasie jednego okonia :lol: :lol: :lol:

Użytkownik Dienekes edytował ten post 30 październik 2012 - 21:01

#1844 OFFLINE   hlehle

hlehle

rybołap

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3495 postów

Napisano 30 październik 2012 - 21:00

@sharki nie podpłynąłeś? Nie zwróciłeś uwagi? Nie wezwałeś policji?

#1845 OFFLINE   sharki

sharki

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 77 postów
  • LokalizacjaKobyłka

Napisano 30 październik 2012 - 23:01

Wysłałem maila z foto łodzi do PSR , Policja nie pojawiła sie na wodzie. Jak raz skomentowałem glośniej to tylko zaliczyłem kontakt wzrokowy z Panem od Daiwy,
Gdybym miał wygląd Pana bez karku to pokusił bym sie o interwencje.

#1846 OFFLINE   paawelek83

paawelek83

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1300 postów
  • LokalizacjaOżarów Mazowiecki

Napisano 31 październik 2012 - 22:50

dziś szczupły 60 i krótki zander

#1847 OFFLINE   Dienekes

Dienekes

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2272 postów

Napisano 01 listopad 2012 - 08:52

Do zobaczenia po 31 marca 2013 r. :P

#1848 OFFLINE   Fishhunter

Fishhunter

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 90 postów
  • LokalizacjaMarki
  • Imię:Sławek

Napisano 01 listopad 2012 - 10:11

Witam
Byłem tego samego dnia i niestety to co widziałem to jakaś żenada,
Panowie swietnie się bawili przy wódeczce i targali sumiki za kapotę.

Jednak nie jest tak źle z reagowaniem służb,policja wodna rozpoczęłą rutynową kontrolę wędkarzy koło południa-może trochę później i zainteresowali się czterema panami na jednaj łodce(za dużo chyba),oczywiście sprawdzili też zawartość siatki tych panów i zaczęłą się dyskusja na temat techniki na jaką wyciagaja te sumiki, zaczęli oglądać ryby itp i parę minut później łódka z czterema panami i jeszcze jedna (też targali za kapotę) popłnęły grzecznie za policją w stronę posterunku w Białobrzegach :D ;) .Pewnie wychaczyli po parę stówek :D

FH

#1849 OFFLINE   Dienekes

Dienekes

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2272 postów

Napisano 01 listopad 2012 - 10:19

Dobry news. Faktycznie, z daleka widziałem jednostkę, na której było cokolwiek tłoczno :rolleyes: Odpuściłem okoniom tuż przed 12tą i wtedy jeszcze kontroli nie widziałem. Swoją drogą, przy tych jesiennych spędach na ZZ kontorle powinny być częste. Abstrahując od oczywistego celu takiego działania i z punktu widzenia Policji i PSR jest to celowe i wygodne - służby mają wszystkich w jednym miejscu i jak na dłoni.

#1850 OFFLINE   mdziam_78

mdziam_78

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1713 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Marcin

Napisano 01 listopad 2012 - 12:27

Będąc po kilkanaście razy w miesciacu na ZZ tylko raz widziałem PSR i raz Rzeczną. To zdecydowanie zbyt rzadko, przecież to całkiem niezłe źródło $$ i niezależnie od wysokości o formy wypłaty umęczyło by kłusoli.

#1851 OFFLINE   Dienekes

Dienekes

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2272 postów

Napisano 01 listopad 2012 - 12:46

Ja ich tam nie widziałem nigdy... Nigdy też nie byłem nad ZZ kontrolowany, przez którąkolwiek z formacji, a bywam tam często. Trudno się dziwić, że cham swawolę tam uskutecznia :angry: Zresztą, z wędką nad polskimi wodami pojawiam się od 7 roku życia, obecnie mam 29 lat i wylegitymowano mnie przez ten czas dwa razy. Dwa.

#1852 OFFLINE   Wobi

Wobi

Zaawansowany

• TWÓRCY+
  • PipPipPip
  • 1608 postów
  • LokalizacjaPl

Napisano 01 listopad 2012 - 13:20

Ja ich tam nie widziałem nigdy... Nigdy też nie byłem nad ZZ kontrolowany, przez którąkolwiek z formacji, a bywam tam często. Trudno się dziwić, że cham swawolę tam uskutecznia :angry: Zresztą, z wędką nad polskimi wodami pojawiam się od 7 roku życia, obecnie mam 29 lat i wylegitymowano mnie przez ten czas dwa razy. Dwa.

To i tak miałes szczęście

#1853 OFFLINE   Dienekes

Dienekes

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2272 postów

Napisano 01 listopad 2012 - 13:57

Szczęście? Jak dodam, że raz (z tych całych dwóch) kontrolowała mnie Strażniczka Miejska na rowerze (Olsztyn), to może i tak bym to ujął ;)

#1854 OFFLINE   12maro

12maro

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 109 postów

Napisano 01 listopad 2012 - 14:18

Zgadza się kłusownicy i pseudo wędkarze mają spokój i pole do działania
żeby zostać skontrolowanym nad naszymi wodami trzeba dużo szczęścia
i czasu.

#1855 OFFLINE   mdziam_78

mdziam_78

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1713 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Marcin

Napisano 01 listopad 2012 - 16:17

Ja pamiętam jeszcze jakieś 6 może 7 lat wcześniej jako wędkarz gruntowy byłem kontrolowany kilkanaście razy przez PSR na brzegu na Narwi powyżej Wierzbicy.

#1856 OFFLINE   mario

mario

Zaawansowany

• Moderatorzy
  • 3640 postów
  • LokalizacjaP L

Napisano 02 listopad 2012 - 19:27

Dzisiaj mieliśmy 7 szczupaków (68, 2x65, 60 i 3x50+) i sandaczyka.

Dzięki @Friko i @marcinesz za wesołą wyprawę :)

#1857 OFFLINE   Lukasz-7

Lukasz-7

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 231 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Łukasz

Napisano 03 listopad 2012 - 19:22

Witam!

Od ponad roku mieszkam w Warszawie ale jeszcze nie miałem okazji łowić na ZZ. W tym sezonie to już nie ma szans ale w przyszłym na pewno chciałbym spróbować. Wiem że ZZ to nie tylko łódka ale głównie taki sposób łowienia mnie interesuje (miałem mało okazji i chciałbym to zmienić) Stąd moje pytanie czy w gronie forumowiczów znalazł by się ktoś, kto byłby chętny wspomóc "świeżaka" w pierwszych krokach nad ZZ.

Pozdrawiam
Łukasz

#1858 OFFLINE   12maro

12maro

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 109 postów

Napisano 04 listopad 2012 - 17:40

Dzisiaj trzy krótkie szczupaki + sandaczyk

#1859 OFFLINE   paawelek83

paawelek83

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1300 postów
  • LokalizacjaOżarów Mazowiecki

Napisano 07 listopad 2012 - 17:04

coś nam Zegrze umarło. dzieje się coś na wodzie?

#1860 OFFLINE   jacavip

jacavip

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 371 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Jacek

Napisano 07 listopad 2012 - 22:10

No i ja jestem ciekaw jak tam na ZZ. Miałem w planach sam jutro połowić i przy okazji przetestowć nowy nabytek - Phenixa UMBX-700MH-B ale niestety stan zdrowia i zmiana planów sternika mnie wykluczyły, może w niedziele sie uda. Co do kija to jestem pełen podziwu dla forumowego kolegi @Yglo , który w ekspresowym tempie, z niebywałą precyzją i profesjonalizem wykonał mój pomysł (sam też udzielił mi kilku cennych rad) - jeszcze raz wielkie dzięki Zbyszek.
Sorry za OT ale od wczoraj najczęiej trzymanym przeze mnie w domu przedmiotem nie jest pilot TV, nie kufel piwa, nie lewy pośladek mojej małżonki, nawet nie jej prawy pośladek ale właśnie ten kij :D
Pzdr,
jacavip

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych