Ja też, ale na mniej niż godzinę (dosłownie), więc nie dzwoniłem Poza tym, byłem bardziej w charakterze opiekuna okoni, niż wędkarza.
Niestety, ten niski stan wody doskwiera nie tylko wędkarzom...
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 21 kwiecień 2013 - 19:28
Ja też, ale na mniej niż godzinę (dosłownie), więc nie dzwoniłem Poza tym, byłem bardziej w charakterze opiekuna okoni, niż wędkarza.
Niestety, ten niski stan wody doskwiera nie tylko wędkarzom...
Napisano 30 kwiecień 2013 - 12:29
Ehhhh powyżej zapory za mało wody poniżej za dużo - równowagi brak
Napisano 02 maj 2013 - 06:58
Wczoraj rozpocząłem ze znajomym sezon szczupakowy na ZZ.
Kilka brań i kilka krótkich szczupaczków na gumy. Brania bardzo delikatne na jerki zero kontaktu z rybą.
Napisano 02 maj 2013 - 08:40
Potwierdzam Twoje wrażenia. Rozmawiałem z kolegą, który pływał wczoraj na Narwii, nieco powyżej ZZ i także mieli kilka kontaktów z niewymiarowymi rybkami. Również na gumy. Przy łodzi spięła im się nieco większa sztuka. Podobno uciąg wody był tak silny, że wędkarze pływający na silnikach elektrycznych, nie mogli wrócić do przystani płynąc pod prąd (!?)
Ja spróbuję dopiero w sobotę.
Napisano 02 maj 2013 - 16:22
Potwierdzam. W Pogorzelcu ciągnie że ci co na elektrykach to lepiej niech zrezygnują. Szczupaki walą w gumy ale nie same niewymiarki, co prawda jest ich sporo. szczupaki tak jak napisali koledzy powyżej omijają wszystko co z drewna, chyba bolą ich zęby .
Napisano 03 maj 2013 - 07:08
Dla mnie i Friko majówka rozpoczęła się pechowo - 01.05 wypłynęlismy z portu dopiero ok. 11:00 z powodu problemów z silnikiem.
I dzień zakończyliśmy mizernymi wynikami, o których nie warto wspominać.
Wczorajszy dzień (02.05) był już ciekawszy - Friko złowił życiowego okonia o długości 43cm
perch2.jpg 202,28 KB
594 Ilość pobrań
perch_release_small.jpg 214,28 KB 558 Ilość pobrań
Mój największy okoń mierzył 36cm
P1000868_tn.jpg 54,8 KB 319 Ilość pobrań
Okoni powyżej 30cm mieliśmy ponad 10szt. (mniejszych nie liczyliśmy), do tego szczupaka 60+ i bolenia.
Ryby zostały złowione na woblery, metoda: trolling.
Napisano 03 maj 2013 - 07:24
No to trochę połowiliście pasiaczków.U mnie nędza, właśnie wróciłem z wody, jedno puknięcie jakiegoś maluszka i tyle zachodu.Wczoraj było bez brania.W nocy była burza i miałem nadzieję na poranne brania a tu nędza.
Ale Friko się przyfarciło.Dobrze, że jeszcze takie okonie trafiają na takich łowców co im życie darują .
Napisano 03 maj 2013 - 07:53
Okoń jest jednym z najwolniej rosnących gatunków ryb, żeby dorosnąć do takiego rozmiaru musi żyć pewnie ok 10 lat jak nie więcej (?) - warto o tym pomyśleć zanim podniesie się rękę na okonia... mam nadzieję że ten doczeka się jeszcze potomstwa
Napisano 03 maj 2013 - 08:42
Mariusz,
Udowodniliście, że ZZ nie należy przekreślać. Wciąż pływają tam piękne ryby.
Gratuluje wyników!
p.s. 5-6 lat potrzebuje okoń na osiągnięcie 18cm, ten Friko może mieć ok. 14-15lat.
Napisano 03 maj 2013 - 09:05
Napisano 03 maj 2013 - 09:25
Piekło i szatani! Zdrada jawna. Porachuję Wam kości w Boże Ciało...
Napisano 03 maj 2013 - 10:53
Gratuluję garbatych. Jak widać ZZ to nie pustynia.
Napisano 03 maj 2013 - 11:13
No przepraszam ale czemu na tym 1 zdjęciu wydaje mi się że to jest fake?
Napisano 03 maj 2013 - 12:32
Krzysiu, czyżbyś przestał się gniewać na PZW...? :-)
Piekło i szatani! Zdrada jawna. Porachuję Wam kości w Boże Ciało...
Napisano 03 maj 2013 - 14:43
No przepraszam ale czemu na tym 1 zdjęciu wydaje mi się że to jest fake?
Napisano 03 maj 2013 - 15:02
Ale skąd te nerwy? Napaści, uszczypliwości jakieś zaraz matko ludzie ...Napisałem przepraszam przecież i że mi się wydaje - bo trochę dziwnie wygląda jakby ktoś go wkleił i teraz czekam na info od autora na rozwianie moich wątpliwości
Użytkownik Bonnny edytował ten post 03 maj 2013 - 15:02
Napisano 03 maj 2013 - 17:17
Ale skąd te nerwy? Napaści, uszczypliwości jakieś zaraz matko ludzie ...Napisałem przepraszam przecież i że mi się wydaje - bo trochę dziwnie wygląda jakby ktoś go wkleił i teraz czekam na info od autora na rozwianie moich wątpliwości
Z mojej strony nie masz napaści ani nerwów.
To że napisałeś przepraszam nie zmienia faktu insynuacji, a to poważna kwestia.
Widać że jesteś młodym stażem forumowiczem, może jak byś trochę więcej pobył na forum i poczytał to byś takich podejrzeń w przypadku autora zdjęcia jak i łowcy nie miał.
Proponuję zapoznaj się bardziej z forum , przywitaj tu: Powitalnia , poczytaj historyczne wątki , zobacz z kim masz do czynienia zanim coś napiszesz, dziel się z nami wiedzą i doświadczeniem.
milupa
Napisano 03 maj 2013 - 17:56
A ja widzę że jesteś młodym moderatorem tzw. młodym wilkiem na dorobku-i to to skasujesz więc nie wiem po co się produkuję. Przewrażliwienie widzę jakieś widzę więc skasuj mojego posta i nie będzie problemu.
Napisano 03 maj 2013 - 18:10
Użytkownik mdziam_78 edytował ten post 03 maj 2013 - 18:12
Napisano 03 maj 2013 - 18:17
Kolego Bonnny, retusz zdjęcia potrzebny był z tego względy, aby ludzie, którzy nie szanują ryb i zaglądają na forum celem zdobycia mięsa na patelnię nie otrzymali za free miejscówki. Jakbyś za radą Kolegi @milupa poczytał troszkę forum to wiedziałbyś o co chodzi i nie rzucał 'żartów' jak powyżej.
Nikt na nikogo nie napada, ale są tu ludzie, którzy m.in. dzięki swojemu wkładowi w działalność forum mogliby zamieścić fotki rekina białego złowionego w trolu na ZZ i większość by gratulowała sukcesu ;P
PS
Gratuluję pasiaków, po nieudanej środzie zasłużona nagroda.
Dobrze napisane przez Kolege Marcina
Gratuluje wspanialych Pasiaczków i zyciówki Panowie
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych