30e to masz cenę za jednego tipa, kupójąc zestaw masz body + 4 tipy
Dobor linek do dwurecznych
#21 OFFLINE
Napisano 04 kwiecień 2019 - 21:16
#22 OFFLINE
Napisano 05 kwiecień 2019 - 15:34
Jeszcze jedna sprawa o ktorej pisaliscie - Scandi Body #7 + versitipy z zestawu pod #7 (65gr). Czy jesli doloze te tipy do Scandi Body #10 gdzie oryginalne tipy to ok. 95gr to bedzie duzy problem? Czy nie ma tematu?
Użytkownik kemaz edytował ten post 05 kwiecień 2019 - 15:38
#23 OFFLINE
Napisano 05 kwiecień 2019 - 18:08
Ja stosuję zamiennie ale od #8 i #10, zero problemu
#24 OFFLINE
Napisano 05 kwiecień 2019 - 20:04
Użytkownik mack edytował ten post 05 kwiecień 2019 - 20:05
#25 OFFLINE
Napisano 05 kwiecień 2019 - 23:06
Uuu bracie, zmartwię cie ale znowu nie ma tu jednoznacznej odpowiedzi. Jeśli będziesz rzucał głównie technikami waterborn (przykładem snap T - zobacz se na YT, jeśli nie wiesz o co kaman) to nic nie dodajesz, dobierasz wg masy samej głowicy. Jeśli preferujesz techniki airborn (odsyłam do YT do hasła single spey) to masa głowicy i tipa / polyleadera się sumuje.
Dla ułatwienia dodam, że głowice skagit to raczej rzuty waterborn, zaś głowice scandi to rzuty airborn (zwane również touch&go).
Co nie znaczy ze nie da się wykonać każdym rodzajem głowicy zarówno rzutów z grupy airborn jak i waterborn.
Bardzo fajnie wytłumaczone, każdy amator dh zrozumie.
#26 OFFLINE
Napisano 06 kwiecień 2019 - 07:45
Wstepem do DH bylo
Wędkarstwo | Adam Sikora - Jak od zawsze łowiłem łososie
potem przeszedlem do oferowanego sprzetu/for o sprzecie i tu generalnie pojawily sie problemy. Kluczowe jest
"Co nie znaczy ze nie da się wykonać każdym rodzajem głowicy zarówno rzutów z grupy airborn jak i waterborn."
z czym sie wczesniej nie spotkalem.
tak wiec wliczanie masy lub nie, zalezy od technik rzutu (kotwica wodna/powietrzna) - a nie czy linka oznaczona/zaprojektowana jest jako Scandi/Skagit - i tu jest teraz jasnosc.
Nie mam wiecej pytan.
Dzieki za wasz udzial i wszystkie wypowiedzi.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych