Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Przyczepa do łodzi

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2604 odpowiedzi w tym temacie

#2541 OFFLINE   ask

ask

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 19 postów

Napisano 21 maj 2024 - 11:59

Najprościej o ile masz jakiś sklep stavjonarny nie daleko to ściagni stare i xanies do sklepu. Z drugiej strony jak będziesz miał ściągnięte to bedzie wymiar wybity. Wiem że ameryki nie odkrylem ale na zależnie co tam za oś jest wsadzona to łozyska mogą sie różnić choć nie sądzę.

#2542 OFFLINE   Qh_

Qh_

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 933 postów
  • LokalizacjaKobierzyce
  • Imię:Marcin

Napisano 28 czerwiec 2024 - 19:36

Koledzy chciałem wszystkich przestrzec przed tanimi łożyskami za 40pln z alledrogo.

To nie będzie, tylko kryminał.

Wiadomo jak z łożyskami w często wodowaniu Łodzi 2-3 sezony i wymiana. Czasem sie zleje, huczy, lata, ale nigdy, No właśnie …

No to skoro i tak wymiana kupiłem komplet na Allegro. W zeszłym roku jedno z normalnym łożyskiem, zaczęło huczeć, potem sie zlało, i zaczęło lekko latać w grudniu wymieniłem. Zima wymieniłem jedno. Przedwczoraj patrze, a to nowe juz sie zlało. No może z 6-8. Wodowań i z max 500km. Ale spoko huczy, w weekend wymienię, ale w weekend pojechałem na ryby. Wyjeżdżam za slipu juz sie lekko kiwa koło, ale nic nadzwyczajnego. Jadę powoli mam 30 km. Patrze w lusterko, dobrze ze nie ciemno. Nagle koło zaczyna wyjeżdżać. Akurat był parking, zjechałem. Syn przyjechał z nowym łożyskiem i sprzętem, podniosłem przyczepę i KOŁO ODPADŁO! Ani jednej kulki w srodku. Dobrze ze nikomu krzywdy nie zrobiłem, w nocy bym nie zauważył nawet. Dwurzędowe nie odpadają. Przenoszą ukośne obciazenia i mają wysokie bieżnie. Wewnętrzną podwójną nabijaną osobno.

Te łożyska to kryminał, to nie są dwurzędowe okośne łożyska na osie. Tylko najzwyklejsza pojedyncza, płaska, podwójna kulka z płaskimi bieżniami. Masakra. Ludzie to zakładają do fiatów na oś …

Ja sie przepraszam z SKFami albo Koyo i wszystkich przestrzegam przed tą chińszczyzną. To nie powinno mieć dopuszczenia na drogi do aut i przyczep. Może do taczki bym założył.

Jak wrócę na chatę dodam zdjęcia.

Użytkownik Qh_ edytował ten post 28 czerwiec 2024 - 19:36

• krzysiek lubi to

#2543 OFFLINE   Ardoro

Ardoro

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 280 postów
  • LokalizacjaDolnośląskie

Napisano 28 czerwiec 2024 - 21:56

Miałem już wielu klientów którzy kupili sobie elementy montażowe tanio(nie u mnie). Mam w ofercie drogie(ale nie wciskam na siłę). Potem sami mówili że gdyby wiedzieli że to takie dziadostwo i ile dodatkowej roboty z tym mieli, kupiliby ode mnie. Ja się tylko lekko uśmiecham i przyznaję rację :) . Ludzie się nigdy nie nauczą. A już kupować najtańsze łożyska od których zależy i czas eksploatacji i bezpieczeństwo naszych łódek(które przecież lubimy) to jest skrajna...... Sobie dopiszcie  ;)  

• Wojciech_B lubi to

#2544 OFFLINE   tryt

tryt

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 326 postów
  • LokalizacjaWodzisław Sl.
  • Imię:Roman

Napisano 04 lipiec 2024 - 15:23

Jakie zabezpieczenie przeciwkradzieżowe przyczepy polecacie/stosujecie? Coś muszę kupić, poradźcie 

#2545 OFFLINE   Matteoo

Matteoo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 688 postów
  • LokalizacjaElbląg
  • Imię:Robert

Napisano 04 lipiec 2024 - 21:44

Lokalizator gps, na ali kupisz całkiem dobry za około 75zł. Lokalizator ten ma gps i wejście na kartę sim. Oferuje również podsłuch.
  • tryt lubi to

#2546 OFFLINE   radeqs

radeqs

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 834 postów
  • LokalizacjaRuda Śląska
  • Imię:Konrad

Napisano 05 lipiec 2024 - 15:32

Kupiłem takie cudo i wymaga karty SIM 2G. Skąd wziąć taką kartę? W salonach operatorów chyba już od dawna takich kart nie ma.

#2547 OFFLINE   tryt

tryt

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 326 postów
  • LokalizacjaWodzisław Sl.
  • Imię:Roman

Napisano 05 lipiec 2024 - 15:41

Lokalizator to aby szukać po kradzieży. A przeciw kradzieży? Widzę w internetach kilka rozwiązań blokad zaczepu "na kluczyk". Myślałem o czymś takim, aby zniechęcić tych mniejszych złodziejaszków, bo obawam się że przed zawodowcem się nie ochronię

#2548 OFFLINE   mario

mario

Zaawansowany

• Moderatorzy
  • 3640 postów
  • LokalizacjaP L

Napisano 05 lipiec 2024 - 16:39

https://jerkbait.pl/...radzieżą/page-6
https://jerkbait.pl/...zabezpieczenia/
  • tryt lubi to

#2549 OFFLINE   Matteoo

Matteoo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 688 postów
  • LokalizacjaElbląg

Napisano 05 lipiec 2024 - 17:14

Kupiłem takie cudo i wymaga karty SIM 2G. Skąd wziąć taką kartę? W salonach operatorów chyba już od dawna takich kart nie ma.

Za bardzo bierzesz dosadnie instrukcję.

#2550 OFFLINE   Matteoo

Matteoo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 688 postów
  • LokalizacjaElbląg

Napisano 05 lipiec 2024 - 20:33

Dziś instalowałem kolejny na karcie virgin mobile, pakiet za 9zł spokojnie wystarcza.

#2551 OFFLINE   AdrianMa

AdrianMa

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 198 postów
  • LokalizacjaNakło nad Notecią
  • Imię:Adrian

Napisano 05 lipiec 2024 - 22:58

Orientuje się ktoś z was czy da się wyrejestrować przyczepkę bez sprzedaży czy też złomowania? Aktualnie mieszkam w NL, i cały czas mam przyczepkę na PL blachach, a są mi zbędne bo tutaj się zakłada tablicę z numerami auta

#2552 OFFLINE   UTi

UTi

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 148 postów
  • LokalizacjaPomorze
  • Imię:Łukasz

Napisano 06 lipiec 2024 - 05:41

Dziś instalowałem kolejny na karcie virgin mobile, pakiet za 9zł spokojnie wystarcza.

Robercie, czy mógłbyś podać link do tego lokalizatora z aliexpress?

#2553 OFFLINE   radeqs

radeqs

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 834 postów
  • LokalizacjaRuda Śląska
  • Imię:Konrad

Napisano 06 lipiec 2024 - 08:02

Jest to o tyle dziwne, że wynalazek który kupiłem ma złącze SIM z 4 pinami po każdej stronie. W każdym razie nie umiem go zmusić do współpracy ze współczesnymi simami.Załączony plik  20240706_085622.jpg   55,58 KB   21 Ilość pobrań

Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka

#2554 OFFLINE   Marcipas

Marcipas

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 211 postów
  • LokalizacjaSzczecin
  • Imię:Marcin

Napisano 06 lipiec 2024 - 09:45

Lokalizator to aby szukać po kradzieży. A przeciw kradzieży? Widzę w internetach kilka rozwiązań blokad zaczepu "na kluczyk". Myślałem o czymś takim, aby zniechęcić tych mniejszych złodziejaszków, bo obawam się że przed zawodowcem się nie ochronię

https://jula.com/appmig/article-007031

Do tego dobra kłódka trzpieniowa. Jak stwierdzisz że za duży luz na kłódce to możesz jeszcze dołożyć grube podkładki. Wtedy nawet flexem nie podejdzie bo będą się te podkładki obracać. A jak będzie złodziejowi zależało to i tak znajdzie sposób 🥺

#2555 OFFLINE   Matteoo

Matteoo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 688 postów
  • LokalizacjaElbląg

Napisano 06 lipiec 2024 - 09:54

Łukaszu, kupuję zawsze dokładnie te:
https://a.aliexpress.com/_EHBNtNv
Prawdopodobnie to te same co na zdjęciu Konrada. Konradzie, jak wsadzisz poprawnie kartę to uwierz, że zadziała.

Użytkownik Matteoo edytował ten post 06 lipiec 2024 - 09:56

• radeqs lubi to

#2556 OFFLINE   Matteoo

Matteoo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 688 postów
  • LokalizacjaElbląg

Napisano 06 lipiec 2024 - 10:01

Zauważyłem, u moich kolegów, że najlepsze rozwiązanie do wkładka zamka z kluczem do uchwytu przyczepy plus kamerka za tylną szybą z naklejką i to widzę, że skutecznie odstrasza, bo nawet rolka im nie zginęła.

#2557 OFFLINE   Kozi81

Kozi81

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 112 postów

Napisano 06 lipiec 2024 - 13:08

O czy ty piszesz? Każda wydawana od lat karta sim obsługuje technologie 2,3,4 i 5G. Zatem zwykła prepaidówka, jakieś doładowanie i masz spokój ;-)

#2558 OFFLINE   dżemik

dżemik

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 241 postów
  • LokalizacjaTarnów

Napisano 06 lipiec 2024 - 13:12

Jak złodziej ma zwinąć przyczepę to odkręci zaczep kulowy, zostawiając go na haku, rozkręci cięgno hamulca i tak odjedzie, zdrutuje ją tak by odjechać kilometr, później coś dokręci i po robocie.

Moim zdaniem lokalizatory w sumie są najlepsze (choć nie posiadam -zostawiam przyczepy w portach za szlabanem). Odnośnie lokalizatorów, też skr....ny mają wykrywacze / zagłuszacze. Nie wiem czy tylko moim pobożnym życzeniem było by wpakowanie lokalizatora który puszcza tylko sygnał co (powiedzmy) 15 min a między czasie śpi, tak aby nie zdradzał swojej obecności. W takim przypadku w razie incydentu krokami co 15 min można dotrzeć tej stodoły.

#2559 OFFLINE   Matteoo

Matteoo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 688 postów
  • LokalizacjaElbląg

Napisano 06 lipiec 2024 - 13:42

Dżemik, te lokalizatory co zamieściłem powyżej działają albo na życzenie smsami, albo ciągle na gprs. Zagłuszacze niestety zagłuszają wszystko dookoła nie wykrywają sygnałów. Są również urządzenia, które potrafią wykryć sieci od wifi po gprs i skutecznie je zagłuszyć. Nie widziałem cywilnych urządzeń zagłuszających gps, a takie zakłucacze są prawnie zakazane. Swoją drogą tylko amatorzy na części kradną małe przyczepy, stare łódki z wody, a tacy nie mają większego pojęcia o lokalizatorach. Części zaś przyczep, typu rolki, najczęście kradną znajomi, lub współkorzystający ze slipów. Ten lokalizator co podałem jest tani, ma jednak dość słaby sygnałowo odbiornik gps, ale pod cienką warstwą łódki jest skuteczny. Gps ma dokładny, u mnie działa w promieniu około 2m. Są też lokalizatory po sieci komórkowej i w mieście ma to jeszcze dość poprawne lokalizacje, ale za miastem rozstrzały są kilometrowe. Można zrobić również lokalizator z taniego smartphona i to by było najlepsze rozwiązanie gdyby nie bateria. Ten lokalizator z mojego linku wytrzymuje tydzień na czuwaniu, powiadamia o słabej baterii, a podpięty do powerbanku wytrzymuje dużo dłużej.

Użytkownik Matteoo edytował ten post 06 lipiec 2024 - 13:50

• Andrzej@45 lubi to

#2560 OFFLINE   Matteoo

Matteoo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 688 postów
  • LokalizacjaElbląg

Napisano 06 lipiec 2024 - 18:52

Mam jeszcze wolną sztukę takiego lokalizatora, jak by ktoś pilnie potrzebował. Dołączam do niego spolszczoną instrukcję i "małe" przeszkolenie. Jak coś to priv.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych