Przyczepa do łodzi
#681 OFFLINE
Napisano 20 październik 2018 - 07:44
#682 OFFLINE
Napisano 20 październik 2018 - 14:32
Są kółka z pianką zamiast powietrza odpada ciągłe pilnowanie ciśnienia i łódka tak nie podskakuje w czasie jazdy .
Ja mam tak to rozwiązane kółka z gumy niebrodzącej nie plastik nie rysują dna .
Tu kółka
https://www.manutan....czne-mig2619309
Użytkownik Tabor edytował ten post 20 październik 2018 - 14:36
#683 OFFLINE
Napisano 01 listopad 2018 - 11:35
Płozy to porazka, u nas w wiekszosci nie ma slipow ktore nadawalyby sie do wodowania, przyczepa musi miec dlugi dyszel zeby ja utopic lub uzyc trzeba linki i ja odczepic ( za duzo zabawy). Ja zastosowalem patent zapodany przez nurek28, z wozkiem na kolkach gumowych + dwie rolki kilowe + rogacze i dwie podwojne rolki podporowe. Jestem. teraz w stanie wodowac lodz wazaca ponad 250kg i sciagac na wodzie po kostki.. albo i mniej. Przyczepa dojezdzam tylko do momentu zeby kolka gumowe wozka znalazly sie nad woda - rozwiazanie genialne. Mozna sie slipowac praktycznie wszedzie. Na zdjeciu widac wjazd za daleko, ale takie zdjecie mam, mozna spokojnie o wiele blizej
Użytkownik horac edytował ten post 01 listopad 2018 - 11:45
- Paweł J, slawito, nurek28 i 2 innych osób lubią to
#684 OFFLINE
Napisano 01 listopad 2018 - 17:57
Każdy lubi to co ma , moja łódka waży z silnikiem i gratami 320 kg . i jakoś sobie radze . Przyczepka ma łamany dyszel łódka zjeżdża jak po szynach na przyczepkę to samo .
#685 OFFLINE
Napisano 01 listopad 2018 - 19:00
Każdy lubi to co ma , moja łódka waży z silnikiem i gratami 320 kg . i jakoś sobie radze . Przyczepka ma łamany dyszel łódka zjeżdża jak po szynach na przyczepkę to samo .
Dokladnie, lamany dyszel to tez forma wozka ;], ale ja mialem plozy same to mozna bylo wozic lodke bez pasow ;] a zepchniecie tego bez utopienia calej przyczepy nie mozliwe bylo
Użytkownik horac edytował ten post 01 listopad 2018 - 19:01
#686 OFFLINE
Napisano 01 listopad 2018 - 20:00
Woziłem łódkę na wózku z plozami ale przyczepa była również wyposażona w rolki kilowe oraz przednią wahliwą.
Łódka leżała przede wszystkim na rolkach kilowych ale podparta była płozami które ustawiłem tak, że dość ciężko się ją spychało z wózka. W momencie kiedy spinałem pasami z przodu i z tyłu dociśnięta była do płóz, że nie było mowy by się ruszyła.
Oczywiście trudniej się spychało ale dało się na wodzie "do kostek".
Bezpieczeństwo łódki oraz stabilność na wózku bez porównania w stosunku do rolek bocznych...
- SzymusS lubi to
#687 OFFLINE
Napisano 02 listopad 2018 - 13:11
Jak ktoś się upiera to niech zrobi sobie płozy regulowane i będzie podparcie na czas transportu. Teść tak ma u siebie w przyczepie. Fajny patent. płozy są w tylniej części przyczepy.
#688 OFFLINE
Napisano 02 listopad 2018 - 19:03
u mnie sie nic nie buja, mimo ze na rolkach, bo z przodu podpieraja 2 podwojne rolki a z tylu te rogacze
#689 OFFLINE
Napisano 02 listopad 2018 - 20:27
A te rogacze to nie służą przypadkiem do wprowadzenia łodzi na przyczepę?
Tak jak kolega wcześniej napisał każdy swoje chwali.
Ja mam przyczepę na płozach i nie narzekam, masz łódź która wazy "tylko" 250kg i jesteś zadowolony, ale czy twoje rozwiązanie jest lepsze od mojego?
Chyba nie zamieniłbym się na przyczepy...
#690 OFFLINE
Napisano 03 listopad 2018 - 16:32
Płozy to porazka, u nas w wiekszosci nie ma slipow ktore nadawalyby sie do wodowania, przyczepa musi miec dlugi dyszel zeby ja utopic lub uzyc trzeba linki i ja odczepic ( za duzo zabawy). Ja zastosowalem patent zapodany przez nurek28, z wozkiem na kolkach gumowych + dwie rolki kilowe + rogacze i dwie podwojne rolki podporowe. Jestem. teraz w stanie wodowac lodz wazaca ponad 250kg i sciagac na wodzie po kostki.. albo i mniej. Przyczepa dojezdzam tylko do momentu zeby kolka gumowe wozka znalazly sie nad woda - rozwiazanie genialne. Mozna sie slipowac praktycznie wszedzie. Na zdjeciu widac wjazd za daleko, ale takie zdjecie mam, mozna spokojnie o wiele blizej
horac?
Jaki to model Brenderupa?
#691 OFFLINE
Napisano 03 listopad 2018 - 17:46
horac?
Jaki to model Brenderupa?
8815
#692 OFFLINE
Napisano 03 listopad 2018 - 17:47
A te rogacze to nie służą przypadkiem do wprowadzenia łodzi na przyczepę?
Tak jak kolega wcześniej napisał każdy swoje chwali.
Ja mam przyczepę na płozach i nie narzekam, masz łódź która wazy "tylko" 250kg i jesteś zadowolony, ale czy twoje rozwiązanie jest lepsze od mojego?
Chyba nie zamieniłbym się na przyczepy...
No pewnie, ja tylko przedstawiam swoj punkt widzenia, kazdy wybierze co mu sie. sprawdzi, ja tylko mowie ze mojej lodzi z plozami bez utopienia bys nie zwodowal, a wciagniecie to juz w ogole jazda. byla, ale jeszcze jeden aspekt zostal pominiety, u mnie lodka nie miesci sie miedzy blotnikami ;], jak komus sie miesci to i moze plozy daja rade
Użytkownik horac edytował ten post 03 listopad 2018 - 17:48
#693 OFFLINE
Napisano 12 listopad 2018 - 20:32
#694 OFFLINE
Napisano 12 listopad 2018 - 21:44
#695 OFFLINE
Napisano 13 listopad 2018 - 18:54
- Jacek-73 lubi to
#696 OFFLINE
Napisano 13 listopad 2018 - 19:46
a ja polecam Syriusz z białej Podlaskiej lub spawline z Pisza
#697 OFFLINE
Napisano 14 listopad 2018 - 10:55
Takie pytanko mam, czy płozy w przyczepie można obłożyć ceratką teflonową dla lepszego ślizgu? Jakie jest Wasze zdanie ewentualnie doświadczenia.
- bartolomeo213 lubi to
#698 OFFLINE
Napisano 14 listopad 2018 - 11:26
Rolki sa super ale trzeba pamiętać że działają w obie strony . Były przypadki że łódka zaparkowała na tylnym siedzeniu podczas gwałtownego hamowania.
#699 OFFLINE
Napisano 14 listopad 2018 - 12:06
Rolki sa super ale trzeba pamiętać że działają w obie strony . Były przypadki że łódka zaparkowała na tylnym siedzeniu podczas gwałtownego hamowania.
To samo moze sie stac na plozach
#700 OFFLINE
Napisano 14 listopad 2018 - 12:17
Nic podobnego nie będzie miało miejsca. Chyba, że wozi się łódkę tak:
zamiast np. tak
- marcin186 i Tabor lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych