Tomy wszystkie twoje prace są świetne, ale okonie miażdżą system, a oko "łezka" to w takim okoniu, sedno i "gwóźdź programu" (byłem pewny, że je właśnie przy okonku wykorzystasz), piękna robota.
Właśnie nad oczami, no po za okoniem powinieneś jeszcze popracować, bo moim zdaniem są trochę z innej bajki, jednak zbyt świecą, skrzą się i troszkę psują efekt "super real bait", korpusy, fakturę powierzchni, malowanie masz genialne, tylko te oczki odstają klasą.
PS Jak kiedyś sam jeszcze robiłem oczy 3D to folię pryzmatyczną gasiłem w ten sposób, że po naklejeniu na korpus samego kółeczka z folii pryzmatycznej wkładałem łepek takiego wobka na kilka sekund do wrzątku, wierzchnia warstwa bezbarwnej folii lekko mętniała i spodnia warstwa pryzmatyczna już tak nie świeciła, gasła, potem dawałem ciemną źrenicę i nakładałem na to kroplę żywicy i ostatnią warstwę lakieru na całość korpusu, efekt był bardzo naturalny.
Z obecnie dostępnych, gotowych oczek 3D moim zdaniem najlepsze są tzw. perłowe, naturalniej wyglądają niż te zwykłe, są one robione na gładkiej folii pryzmatycznej bez tej "szachownicy".
Użytkownik Vigo edytował ten post 18 luty 2015 - 15:48