To bardzo piękna książeczka. Rzecz o miłości i magii. Do ryb i wędkowania. Napisana pięknym językiem, a na stronie 18 i 19 jest określony sens wędkowania. Baardzo polecam.
Dziś rano skończyłem. Warto.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 08 październik 2019 - 09:16
To bardzo piękna książeczka. Rzecz o miłości i magii. Do ryb i wędkowania. Napisana pięknym językiem, a na stronie 18 i 19 jest określony sens wędkowania. Baardzo polecam.
Napisano 10 październik 2019 - 12:33
wychodzi na to, że mamy literackiego Nobla
Napisano 10 październik 2019 - 19:23
Gdyby go dostał Szymański za "Wędkarstwo rzeczne" to pewnie byłby jakiś odzew......
Napisano 10 październik 2019 - 20:15
Gdyby go dostał Szymański za "Wędkarstwo rzeczne" to pewnie byłby jakiś odzew......
Może to o czym pisze nie nastraja zbyt optymistycznie stąd i kolokwialnie rzecz ujmując relatywnie nieduża popularność.
Napisano 10 październik 2019 - 20:42
A ja myślę, że przynajmniej teraz "noblowscy" Bieguni Tokarczuk, która to jest o potrzebie "bycia "w ruchu", jest trochę o jednej z potrzeb wędkowania - ruszenia się z domu, zmieniania miejscówek i ciągłego poszukiwania:-)
Napisano 17 październik 2019 - 17:35
Mam zły zwyczaj czytania kilku ksiązek naraz. Tymrazem wreszcie skonczylem Jaume Cabre "Kiedy zapada mrok" Znakomite ! Polecam jak i wszystko inne tego pisarza https://pl.wikipedia...iki/Jaume_Cabré
Natomiast odradzam Maćka Bielawskiego "Doktor Bianko i inne opowiadania" Nie mylic z Maciejem Zarembą Bielawskim Jego "Dom z dwoma wieżami" jak najbardziej OK., jak kto lubi wspomnienia.
Napisano 18 październik 2019 - 14:33
Napisano 18 październik 2019 - 15:39
Napisano 18 październik 2019 - 15:44
Napisano 18 październik 2019 - 16:16
Napisano 18 październik 2019 - 19:41
Nieskromnie powiem że nosiłem sie z takim pomyslem czas jakiś. Niemiej obdarzony trzema już punktami nie mialem śmiałości... Brawo Aleksander ! Popopieram jak najbardziej.
Mam raczej małe mieszkanie a książek ciagle przybywa w zastraszającym tempie. Z miejsca kilkadziesiąt pozycji mogłbym wystawić...
Napisano 18 październik 2019 - 20:26
Marcin, jak kilkadziesiąt to chyba trzeba już z adminem taką sprzedaż ustalać
Napisano 19 październik 2019 - 18:20
Witam Panow.
Kieruję więc pytanie do naszych Adminów.
Można otworzyć taką podgrupę w kwestii kupna sprzedaży i wymiany książek?
Z formułą so uzgodnienia.
Co to znaczy formuła? Czy wystarczy lista tytułów, czy też potrzebne będą zdjęcia grzbietów książek, czy zdjecia okładek, i oczywiście cena.
Pozdrawiam
Alek
Użytkownik platynowłosy edytował ten post 19 październik 2019 - 18:23
Napisano 22 październik 2019 - 14:13
Uważam, że pomysł dobry. Sam ostatnio wietrzyłem półki pod nowe knigi i oddałem cały 2017 rok czasopisma Nowa Europa Wschodnia do bibloteki. Mam jeszcze magazyn Kontynenty, kilka numerów. Jak ktoś coś
Napisano 23 październik 2019 - 19:52
Hej!
Pilnie poszukuję książki (papierowej ) : Badania nieniszczące . Podstawy defektoskopii. - Anna Lewińska-Romicka
Napisano 07 listopad 2019 - 08:55
Wykończyłem ją wczoraj. Baardzo mi sie podobała i każdy wędkarz przeczytać powinien. Jeszcze marzenie o podrózy do Astrachania jakze bliskie mojemu wzmocniło moja wieź z ta książką. Jeszcze w indeksie ryb jak by znalazł sie kleń to jak by pisana dla mnie
Napisano 07 styczeń 2020 - 12:20
Użytkownik trygram edytował ten post 07 styczeń 2020 - 12:23
Napisano 07 styczeń 2020 - 16:11
Może to nie literatura piękna, ale lubię też takie pozycje. Przez okres świąteczny przeczytałem:
-"Waffen SS"- najlepsze w tej publikacji jest próba opisania motywów walczących pod sztandarami tej formacji.
-"Sląsk zbuntowany" D.Zalega. Tu zaś o śląskich ochotnikach walczących w Hiszpanii.
Napisano 17 styczeń 2020 - 10:12
Jerzy Lovell " Księga ludzi , ptaków i ryb"
Napisano 15 grudzień 2020 - 06:36
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych