Ja mam to szczęście, że mogę bez ograniczeń słuchać audiobooków w pracy, co przy dobrym lektorze, potrafi być lepsze od czytania
Mam pytanie, z czego korzystasz (z jakiego portalu) do audiobooków?
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 22 kwiecień 2021 - 09:19
Ja mam to szczęście, że mogę bez ograniczeń słuchać audiobooków w pracy, co przy dobrym lektorze, potrafi być lepsze od czytania
Napisano 22 kwiecień 2021 - 10:08
George Soros - Alchemy of Finance
Napisano 22 kwiecień 2021 - 15:16
Nie wiem czy będziesz, że tak napiszę zachwycony tą książką. Z pozoru wydaje się być ciekawa, ale to co wie z wyprzedzeniem autor i źródła jego wiadomości są dla przeciętnego zjadacza chleba abstrakcją.
Na pewno warto według mnie o ile jeszcze nie czytałeś przeczytać Uderwriting Democracy.
Underwriting ma u mnie swoje zasłużone miejsce obok Strategicznej wizji Brzezińskiego
Napisano 22 kwiecień 2021 - 15:51
A tak przy okazji to jeszcze tę książeczkę dołączam do kolejki do przeczytania: Amerykańskie przywództwo i jego geostrategiczni słudzy.
Napisano 22 kwiecień 2021 - 15:53
Napisano 26 kwiecień 2021 - 11:50
Jakiś czas temu polecałem tutaj Dziką rzecz Rafała Księżyka.
Jako uzupełnienie, jak ktoś nie lubi muzyki gitarowej a interesuje się muzyką w ogóle to polecam " 30 lat polskiej sceny techno"
https://lubimyczytac...ej-sceny-techno
niezła kolumbryna, 800 stron. Fanem techno nie jestem, a czyta się dobrze
Napisano 28 kwiecień 2021 - 22:44
Marcin Wicha "Kierunek zwiedzania" Rzecz o tym cymbale, przepraszam wielkim artyście(co prawda jedno nie wyklucza drugiego, ale w tym wypadku...) Kazimierzu Malewiczu. Zpodam jedną perełkę z ksiązki: Po latach odkryto że ktoś podpisał słynny Kwadrat "Bal murzynów w jaskini" Niestety podpis był u góry a więc obraz całe lata wisiał do góry nogami Polecam jak najbardziej wszystkim intersującym się sztuką. Wicha naprawdę dobrze pisze. Inne jego ksiązki też godne uwagi.
Britt Bennett "Moja znikająca połowa". Powieść. Znudziła mnie, nie dokończyłem. Małżonka nie narzekała.
W czytaniu: Oriana Fallaci "Kapelusz cały w czereśniach" Chyba nie trzeba przedstawiać autorki. Autobiorgrafia i saga rodzinna. Polecam.
W czytaniu: Mieczysław Jałowiecki "Na skraju Imperium i inne wspomnienia" Znakomite wspomnienia ! Polecam gorąco.
Użytkownik Marcin Rafalski edytował ten post 28 kwiecień 2021 - 22:48
Napisano 29 kwiecień 2021 - 06:08
Noo.. Fallaci nawet przy kolejnym czytaniu, nie zniechęca
Lejb Fogelman - Warto żyć. Opowieść besserwisserska polskiego Żyda - efektownie fabularyzowana.. jak niemal wszystko u naszych sprytnych braci z niewielkim deficytem anatomicznym. Wszystkie mechanizmy drugiej połowy XX wieku w tle ..
Napisano 30 kwiecień 2021 - 07:19
Noo.. Fallaci nawet przy kolejnym czytaniu, nie zniechęca
Lejb Fogelman - Warto żyć. Opowieść besserwisserska polskiego Żyda - efektownie fabularyzowana.. jak niemal wszystko u naszych sprytnych braci z niewielkim deficytem anatomicznym. Wszystkie mechanizmy drugiej połowy XX wieku w tle ..
Lejb Fogelman - poważny człowiek, zazdroszczę jego monopolu, na pewno przeczytam
Napisano 30 maj 2021 - 21:02
Wstyd przyznać ale dopiero teraz zabralem się z "Ziemię jałową" T.S. Eliota. Wydanie z 2004 w tłumaczeniu Cz. Miłosza. z jego przedmową. Tekst angielski po jednej stronie - tłumaczenie na drugiej. Lubię taka formę prezentacji, pod warunkiem, ze oryginał czyta się najpierw. Conieco język można w ten sposób podszkolić/wzbogacić. Kiedyś mialem a może mam (Tylko gdzie ?) wydanego podobnie Mandelsztama i nieżle sie czytało choć z cyrylicą juz u mnie krucho. Poczytuję też "Wyznania i anatemy" Ciorana, ktorych nie da się, a raczej nie warto cztać "ciurkiem"
Użytkownik Marcin Rafalski edytował ten post 30 maj 2021 - 21:02
Napisano 31 maj 2021 - 06:21
Jałowy i pusty, jałowy i pusty i tylko ciemność nad twarzą przepaści.. Dwa metry od mojej lewej ręki..
Napisano 14 lipiec 2021 - 16:01
O książce, która się jeszcze nie ukazała. Autorem jest mój przyjaciel. Przeczytałem rękopis. Warto.
https://nowynapis.eu...wiesc-wedkarska
Napisano 14 lipiec 2021 - 16:56
Daj znań Kolego kiedy i gdzie się ukaże !
Napisano 16 lipiec 2021 - 14:29
O książce, która się jeszcze nie ukazała. Autorem jest mój przyjaciel. Przeczytałem rękopis. Warto.
czekam na to, daj znac jak bedzie premiera!
Napisano 16 lipiec 2021 - 14:59
Dam znać Panowie.
Napisano 18 lipiec 2021 - 21:35
Ni szaga nazad
Dla wielu to był wyrok śmierci...
Napisano 18 lipiec 2021 - 22:36
Siddhartha Mukherjee "Gen. Ukryta historia" - od Mendala, Darwina, Morgana po współczesność; bez nadęcia o tym, co w człowieku(w komórce) siedzi.
Napisano 06 wrzesień 2021 - 19:21
Kilka książek Feliksa Konecznego
Zygmunt Szczęsny Feliński - Pamiętniki
Ewa Felińska - Wspomnienia z Syberii
Wirtuoz słowa. Wybór przemówień i odezw Ignacego Jana Paderewskiego
Napisano 07 wrzesień 2021 - 10:17
Napisano 11 wrzesień 2021 - 16:27
a ,,szmaciarze'' maja tam swój rozdział
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych