Dzis pierwsze partyzanckie testy ultra102 sv z uhd54 + livescope lvs32
zaczne od uhd54 i ogolnej sprawnosci echa.
1. responsywnosc echa w trybie roboczym jest gorsza niz w trybie demo - procesy robia swoje,widac przeskoki , chwile zadumy - jednak mozna z tym zyc
2. Obrazowanie boczne uhd54 vs lowrance , to nieporozuminie. .W czestotliwosci 1152 czy ile tam jest ,zasieg jest ~15m , ziarnistosc obrazu straszna - jak dla mnie bezuzyteczna HZ. przy 455 zasieg jest ok, spokojnie 30m ogarnie
3. jakosociowo SI w tym garminie jest na poziomie nie wieksym niz lss2 / totalscan u navico
4. palety barw - malo , i jakies takie nijakie...pewnie kwestia przyzwyczajenia
5.obrazowanie 2d - ladne
6. tworzenie map w trybie rzeczywistym dziala - kredki bambino, ale poglad sytuacji jest , mozan sobie sprecyzowac poszegolne glebokosci barwami z palety. Ja osobiscie do map bede raczej uzywal tel. i map stworoznych w RM niz rysowanych badz spolecznosciowych
7. wielki minus za brak mozliwosci nagrywania przez apk activecaptain....tylko seria gpsmap
Livescope lvs32+ gls10
Pierwsze to kula kabli , box zasilanie ma swoje + kabel od xdcr + kabel sieciowy
-jakosc obrazu / szczegulowosc w skali 1-6 dam 4
-wiazka obrazowania jest waska , z jednej strony przyspaza to problemow w namierzeniu przynety - trzeba sie wstrzelic w nia , z drugiej storny ,dzieki temu jakosc obrazu jest lepsza. Lowrance zrobil w swoim liveshit szeroka wizake ,i pewnie za chwile beda rozdawac za darmo...
-samo obrazowanie to krok milowy w echosondach,podgladniae zachowania sie ryb - odporowadzanie przynety, przemieszczanie sie lawic.. Wieksze ryby pokazuje niesamowicie , na 99% dzis wplynal mi niezly karp w wiazke , ksztal , zarys ...zadne obrazowanie si/di/2d tego nie odda
-zasieg do przodu jest faktycznie do 30m, nalepsze wiidoki do okolo 15m lawice widzialem na 25-27m
-do lowienia wertykalnego - mistrzostwo swiata
- pobor pradu ekran + lvs32 i uhd pokazalo mi okolo 3,5A - nie jest zle przyjmujac ekran 10" i dwa przetworniki
Użytkownik siarq edytował ten post 03 listopad 2019 - 18:44