Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Nowy Garmin Echomap Ultra

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
408 odpowiedzi w tym temacie

#401 OFFLINE   AdrianMa

AdrianMa

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 213 postów
  • LokalizacjaNakło nad Notecią
  • Imię:Adrian

Napisano 27 grudzień 2024 - 14:05

Mam pytanie odnośnie map, czy da się ustawić aby był na mapie widok satelitarny ?

#402 OFFLINE   Sonary i mapy

Sonary i mapy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4875 postów
  • LokalizacjaKrajna

Napisano 27 grudzień 2024 - 18:44

Mam pytanie odnośnie map, czy da się ustawić aby był na mapie widok satelitarny ?

Trzeba kupić pakiet map garmin navionics, który to zawiera lub Garmin Bluechart. W echosondzie masz mapę bazową i nic więcej. 

#403 OFFLINE   binio1111

binio1111

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 622 postów
  • LokalizacjaŁódź

Napisano 27 grudzień 2024 - 20:19

Myślę nad sposobem montażu 102sv. Pójdę chyba w podstawę z kulką i przegubem ( coś jak ram mout). Zastanawiam się tylko czy kulka 1,5 cala wystarczy , czy trzeba myśleć o 2,25 cala ( ze względu na ciężar plotera). Jak Wy montujecie???

Użytkownik binio1111 edytował ten post 27 grudzień 2024 - 20:19

#404 OFFLINE   Marcin1991

Marcin1991

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 960 postów
  • Imię:Marcin
  • Nazwisko:.

Napisano 27 grudzień 2024 - 21:20

Lepiej dać większa i mieć spokojna głowę. Na dużych falach różnie bywało.

#405 OFFLINE   Sonary i mapy

Sonary i mapy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4875 postów
  • LokalizacjaKrajna

Napisano 27 grudzień 2024 - 22:03

Myślę nad sposobem montażu 102sv. Pójdę chyba w podstawę z kulką i przegubem ( coś jak ram mout). Zastanawiam się tylko czy kulka 1,5 cala wystarczy , czy trzeba myśleć o 2,25 cala ( ze względu na ciężar plotera). Jak Wy montujecie???

RAM D, tj 2.25 i koniec perypetii - jeśli chodzi o uchwyt z kulą 

#406 OFFLINE   jajakub

jajakub

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1047 postów
  • LokalizacjaLublin

Napisano 28 grudzień 2024 - 09:04

Maciek a czy miałeś może jednocześnie na pokładzie Echomapa ultra 102sv i Helixa 4g ?
Bo z UHD widziałem porównanie, a jestem ciekaw Twojej opinii w kwestii bocznego Ultra vs Helix

#407 OFFLINE   Sonary i mapy

Sonary i mapy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4875 postów
  • LokalizacjaKrajna

Napisano 28 grudzień 2024 - 09:14

Maciek a czy miałeś może jednocześnie na pokładzie Echomapa ultra 102sv i Helixa 4g ?
Bo z UHD widziałem porównanie, a jestem ciekaw Twojej opinii w kwestii bocznego Ultra vs Helix

Powiem ci tak. Zwykły helix 9 obecnej generacji daje czystszy obraz dna niż najwyższy Garmin. Sprawdzałem, bo miałem 8410xsw z gt56 Niezależnie od pxl ale tak jest. Obrazowanie boczne Garmina jest zawsze trochę bardziej ziarniste. Zaletą garminowych ekranów są dość dobre tryby auto ale to nie działa tak czy siak w sposób wyciągający maxa z obrazu. Detekcja ryb na bokach jest podobna w obu przypadkach. Wiadomo, że trzeba poklikać trochę. 

#408 OFFLINE   AdrianMa

AdrianMa

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 213 postów
  • LokalizacjaNakło nad Notecią
  • Imię:Adrian

Napisano 28 grudzień 2024 - 10:37

Trzeba kupić pakiet map garmin navionics, który to zawiera lub Garmin Bluechart. W echosondzie masz mapę bazową i nic więcej.

okej sprawdziłem teraz dokładnie i niestety akurat w moim pakiecie tego nie ma, czyli będzie trzeba zmienić pakiet

Użytkownik AdrianMa edytował ten post 28 grudzień 2024 - 10:44

#409 OFFLINE   jajakub

jajakub

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1047 postów
  • LokalizacjaLublin

Napisano 28 grudzień 2024 - 19:02

Powiem ci tak. Zwykły helix 9 obecnej generacji daje czystszy obraz dna niż najwyższy Garmin. Sprawdzałem, bo miałem 8410xsw z gt56 Niezależnie od pxl ale tak jest. Obrazowanie boczne Garmina jest zawsze trochę bardziej ziarniste. Zaletą garminowych ekranów są dość dobre tryby auto ale to nie działa tak czy siak w sposób wyciągający maxa z obrazu. Detekcja ryb na bokach jest podobna w obu przypadkach. Wiadomo, że trzeba poklikać trochę.

Dzięki bardzo

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych