A co to za wypadek miałeś? Co nieco palec przyciąłeś przy struganiu hiper-wobka???
RN! Hand Made
#101 ONLINE
Napisano 16 kwiecień 2013 - 23:18
#102 OFFLINE
Napisano 16 kwiecień 2013 - 23:20
Narobiłem zdjeć niedlugo wrzuce to sam zobaczysz jak to u mnie wyglada
#103 OFFLINE
Napisano 17 kwiecień 2013 - 20:34
Kolejne woblerki mojej kobiety :
#104 OFFLINE
Napisano 17 kwiecień 2013 - 20:42
No, Rafał ten dolny będzie napewno łowny na tego typu wzory łowiłem w ubiegłem sezonie. Rozumiem, że to bezstery ?
#105 OFFLINE
Napisano 17 kwiecień 2013 - 20:51
Dokładnie bezstery
#106 OFFLINE
Napisano 18 kwiecień 2013 - 17:02
pomarańczowy przypomina mi rippin rapa
#107 OFFLINE
Napisano 18 kwiecień 2013 - 19:34
pomarańczowy przypomina mi rippin rapa
Bo na nim się wzorowała
#108 OFFLINE
Napisano 07 czerwiec 2013 - 08:10
Taki nowy projekcik dzisiaj troche wodowany - Makrela miała być dla Kuby ale wyszła dużoo za cieżka niż chciał bede musiał zrobić mu inną Praca taka jak chciałem - kolebanie lekkie ale wyczuwalne taka ala tracona rybka :
Użytkownik RafałWrocław edytował ten post 07 czerwiec 2013 - 08:12
#109 OFFLINE
Napisano 07 czerwiec 2013 - 10:06
no i to się nazywa Big Bait.... kiedy malowanko Rafał,jestem ciekaw efektu... pzdr
#110 OFFLINE
Napisano 07 czerwiec 2013 - 14:03
Małowanko cięzko powiedzieć kiedy bo robie jeszcze kilka okonków szczupaków i uklejek nie chce mi sie odpalac areo na jednego woba
#111 OFFLINE
Napisano 24 czerwiec 2013 - 14:28
Dzisiaj dalszy ciąg testowania Bananów i doszedłem już do tego co chciałem jeżeli chodzi o prace , pozostał jeden problem stworzyłem je na jedna ze swoich ulubionych miejscówek a usłana jest ona kamulcami na których dodatkowi siedzą wredne skorupiaki o ostrych muszlach i wobler z racji konstrukcji w koncowaj fazie zwijana zawsze zachaczy za nie nochalem - specjalnie o to wlasnie mi chodzilo bo wiecznie woblery czepaily sie tam i tracilem je kilogramamy . Konstrukca Banana pozwolila na to ze wobler odbija sie od tego dziadostwa nosem i nie grzeżnie w kamieniach trzyma też z dala od skorum linke ale jest jeden problem :
po calodniowej wyprawie wygłąda tak :
Macie jakiś sposób na zabezpieczenie nochala przed dewstacja ??
#112 OFFLINE
Napisano 24 czerwiec 2013 - 14:37
Tak na parę mm wystaw drucik z pyszczka, albo zrób nawet coś al'a oczko - może pomoże.
#113 OFFLINE
Napisano 24 czerwiec 2013 - 14:45
Może kilka dodatkowych warstw lakieru pomoże albo jakaś drobniutka metalowa siateczka,niczym kaganiec
#114 OFFLINE
Napisano 24 czerwiec 2013 - 14:49
Tak na parę mm wystaw drucik z pyszczka, albo zrób nawet coś al'a oczko - może pomoże.
Takie wieksze oczko z przodu to dobra myśl , a może jakaś żywica na samym nochalu ?? Dodatkowe warstwy lakieru już testowałem jedyne co dały to troche więcej czasu
#115 OFFLINE
Napisano 24 czerwiec 2013 - 20:43
Najprostszy "odbojnik" uzyskasz z - jak proponował Maciek - wkrętu na dziobie. A najszybszy to metalowa podkładka pod śrubkę - nacinacz pionowo woblera (2/3 średnicy podkładki), wkładasz na kropelce i gotowe. Aby uzyskać większą pewność, że podkładka nie wypadnie, należy przed wklejeniem lekko ją zrysować papierem ściernym.
Najszybszy, jeśli nie masz gotowych wkrętów, a podkładki zawsze się znajdą
#116 OFFLINE
Napisano 24 czerwiec 2013 - 20:48
Najprostszy "odbojnik" uzyskasz z - jak proponował Maciek - wkrętu na dziobie. A najszybszy to metalowa podkładka pod śrubkę - nacinacz pionowo woblera (2/3 średnicy podkładki), wkładasz na kropelce i gotowe. Aby uzyskać większą pewność, że podkładka nie wypadnie, należy przed wklejeniem lekko ją zrysować papierem ściernym.
Najszybszy, jeśli nie masz gotowych wkrętów, a podkładki zawsze się znajdą
Dzięki wielkie świetny patent z tą podkładką sprawdze tylko jak ona wpłynie na prace woblerka chociaż nie powinno byc z tym problemu
#117 OFFLINE
Napisano 24 czerwiec 2013 - 20:48
Kiedyś wbijałem pinezkę przed głównym lakierowaniem, teraz maczam czubek w poxipolu kilka razy, szlifuję i lakieruję, daje radę.
#118 OFFLINE
Napisano 24 czerwiec 2013 - 21:31
Kiedyś wbijałem pinezkę przed głównym lakierowaniem, teraz maczam czubek w poxipolu kilka razy, szlifuję i lakieruję, daje radę.
A farba nie złazi z takiego utwardzonego czubka ??
#119 OFFLINE
Napisano 24 czerwiec 2013 - 21:55
Nie, nawet na tych z zeszłego roku trzyma się, nie łuszczy.
Bezstery boleniowe, robione z topoli, łowię nimi w toni i przy dnie, podobnie koledzy, którzy je mają.
Daję na czubek zazwyczaj trzy razy poxipol, przecierka by zgadzał się z linią woblera, potem 7-8 warstw lakieru, wobler wisi łbem w dół podczas wysychania i pozwalam by trochę lakieru zebrało się jeszcze na czubku, nie za dużo, ale na tyle by zrobił się taki szklisty dzióbek.
Jednak do woblerów przeznaczonych do orki wyłącznie przy dnie i w kamulcach, użyłbym odbojnika, jak radził Janusz, lub pinezki.
#120 OFFLINE
Napisano 12 grudzień 2013 - 23:50
Trzeba się w garść zebrać i w koncu coś zrobić Park "maszyn ręcznych" odświeżony :
- joker i Zwierzu lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych