kamizelka spiningowa
Napisano 02 kwiecień 2012 - 19:28
Je�źeli spinn, to niekt�łre modele Simms`a odpadają ( małe kieszenie na pudełka muchowe).
Osobiście posiadam Geoffa i Simmsa Freestone`a - polecam.
Napisano 02 kwiecień 2012 - 19:30
Napisano 02 kwiecień 2012 - 19:34
W ubiegłym sezonie szarpnąłem się na Simmsa G3, kolega przywi�łzł mi z USA, więc transport nic nie kosztował, wyszła 175$ z wyprzeda�źy. Tanio to nie jest, ale myślę, �źe prze�źyje przynajmniej 3 poprzednie.
Bartek
Napisano 02 kwiecień 2012 - 19:38

Następny będzie Orvis ewentualnie Simms
Napisano 02 kwiecień 2012 - 19:38
Napisano 02 kwiecień 2012 - 19:48
Napisano 02 kwiecień 2012 - 19:52
Jak dla mnie superrrr.
Napisano 02 kwiecień 2012 - 20:57

Napisano 03 kwiecień 2012 - 00:14
Do spina polecam te�ź Simms'a vertical master. Jest troche kr�łtsza ni�ź G3 ale ma du�źe pionowe kieszenie gdzie mieszczą się dość du�źe pudła. Gł�łwne kieszenie te�ź usztywniane jak w G3.
Zresztą u�źywam ich zamiennie i nie potrafie powiedzieć kt�łra mi bardziej pasuje.
Do spakowania na cię�źko, dłu�źszy wyjazd lub du�źa ilość małych pudeł (mucha) - bardziej mi pasuje G3
Do spakowanie na lekko (lub średnio) i spinning koło domu wybieram Verticala.
Ale ja jestem raczej z tych co biorą za du�źo ni�ź za mało....

Napisano 03 kwiecień 2012 - 08:47
link do strony producenta---> http://www.columbia.com/Men's-Henry's-Fork%E2%84%A2-III-Vest /FM1000,default,pd.html
Napisano 03 kwiecień 2012 - 08:49
Miałem kiedyś (dość kr�łtko bo niestety sprzedałem) kamizelkę Konger Classic. Du�źe funkcjonalne kieszenie, dość wygodna i w rzeczywistości du�źo lepiej prezentuje się ni�ź na zdjęciu

Z pewnością nie jest z tak dobrych materiał�łw jak Simms i pewnie wytrzyma kr�łcej, ale te�ź kosztuje o wiele mniej i jak się scheta to po prostu kupisz następną

Napisano 03 kwiecień 2012 - 09:05
A co z Orvisem.Jakoś nikt nie poleca tej firmy.Czy a�ź tak jest kiepska.Sam zastanawiałem się nad zakupem Orvisa model Clearwater.Jednak padło na Hodgmana.Jak narazie sprawuje się super,wzmocnienia na ramionach,zamki ok,materiał wydaje się mocny,kieszeni bardzo du�źo.
Ja drugi sezon pomykam w klasycznej w formie Super Tac-L-Pak:
http://www.orvis.com...aspx?pf_id=1835
Mimo, i�ź dedykowana dla muszkarzy ja pakuje CAŁY majdan spinningowy. Małe pudełka z przodu, średnie od wewnątrz z przodu(spore kieszenie na zamek), du�źe na plecy, jak trzeba wejdzie jeszcze podbierak i sztormiak. Fakt, wyglądam jak dromader ale plecak jest mi zbędny =). Dzięki taśmom wszytym na ramionach i plecach fajnie rozkłada się cały ten majdan i kamizelka trzyma formę i nie ciągnie się w d�łł pijąc w kark.
Napisano 03 kwiecień 2012 - 09:18
A co z Orvisem.Jakoś nikt nie poleca tej firmy.Czy a�ź tak jest kiepska.Sam zastanawiałem się nad zakupem Orvisa model Clearwater.Jednak padło na Hodgmana.Jak narazie sprawuje się super,wzmocnienia na ramionach,zamki ok,materiał wydaje się mocny,kieszeni bardzo du�źo.
[/quote]
Ja drugi sezon pomykam w klasycznej w formie Super Tac-L-Pak:
http://www.orvis.com...aspx?pf_id=1835
Mimo, i�ź dedykowana dla muszkarzy ja pakuje CAŁY majdan spinningowy. Małe pudełka z przodu, średnie od wewnątrz z przodu(spore kieszenie na zamek), du�źe na plecy, jak trzeba wejdzie jeszcze podbierak i sztormiak. Fakt, wyglądam jak dromader ale plecak jest mi zbędny =). Dzięki taśmom wszytym na ramionach i plecach fajnie rozkłada się cały ten majdan i kamizelka trzyma formę i nie ciągnie się w d�łł pijąc w kark.
[/quote]
Mam dokładnie tego Orvisa i dla mnie jest za mała do spinningu

Pudełek nie lubię nosić na tylnej kieszeni bo trzeba zdjąc kamizelkę �źeby się tam dostać

Napisano 03 kwiecień 2012 - 09:53
M�łj ojciec kiedyś właśnie taką kamizelkę sobie uszył i dzisiaj ja w niej latam... on z niej wyr�łsł

Napisano 03 kwiecień 2012 - 11:38
Fakt, u mnie wszystkie większe pudła lądują na plecach. Niemniej jednak ja dobieram się do nich bez zdejmowania kamizelki. Fakt, wymaga to akrobatycznych zdolności i anielskiej cierpliwości ale przy odrobinie wprawy i wygimnastykowania daje radęPudełek nie lubię nosić na tylnej kieszeni bo trzeba zdjąc kamizelkę �źeby się tam dostać
Tylna kieszeń słu�źy mi do ewentualnego noszenia picia, jakiejś kanapki czy kurtki. O ile pudełka na kleniowe, jaziowe czy pstrągowe woblery się mieszczą o tyle jak dla mnie pudełka z du�źymi i cięzkimi gumami, woblerami, wahadłami się nie mieszczą.

Napisano 03 kwiecień 2012 - 12:39
Napisano 03 kwiecień 2012 - 15:14
Teraz to dopiero mam mętlik w głowie.
Szkoda �źe tak mało sie pisze o kamizelkach, powinny być testy i opinie tak jak w przypadku kołowrotk�łw i wędzisk, przecie�ź jak by nie patrzec - jest to podstawowe wdzianko ka�źdego z nas.
Napisano 03 kwiecień 2012 - 16:14
Wytrzymałe szwy oraz zamki, często odpinam zapinam odsuwam zasuwam - cały czas w u�źyciu, dodatkowo przez krzaki się przedzieram i kamizelka w bardzo dobrym stanie. Dobrej klasy zamki i rzepy, co jest wa�źne, dodatkowo mocny i dobrze wszyty uchwyt na podbierak! Sama kamizelka po odpowiednim uło�źeniu sprzętu nie cią�źy na kark przez co łowienie jest komfortowe.
Do niej u�źywam następujących pudełek:
- wabiki do 6cm w pudełku versus VS 704 sztuka na kieszeń zamykana na zamek ( miejsca w kieszeni jest na większe pudełko: dłu�źsze o 1 cm a szersze o 3cm),
- małe wobki do 3cm ( http://allegro.pl/mikado-pudelko-uabm-026-12-x-9-5-x-3-4-cm- sklep-i2189856312.html) mam dwa takie pudełka na piersiach, dodatkowo na nich małe kieszonki na rzep, wchodzi zapalniczka i przypony

- małe kieszonki na rzepy(4 sztuki), mam małe pudełka http://allegro.pl/pudelko-robinson-74-tw-004-i2196033209.htm l do kt�łrych wchodzą wobki do 5cm.
Swoją kupiłem za 250 zł sprowadzoną z USA, spr�łbuj, mo�źe Ci się uda

jeśli chcesz zrobię ci dokładne foty swojej i zobaczysz jak wygląda po dw�łch latach - ok 120 razy nad wodą
Napisano 03 kwiecień 2012 - 16:45
Guest_Tomek O_*
Napisano 03 kwiecień 2012 - 16:56
Ja kupiłem Patagonię. Dla mnie najlepsze jest to, �źe jest z wytrzymałej siateczki i się w niej nie gotuję. Po drugie nie ma zamk�łw, kt�łre lubią się psuć, no i kieszenie są w pionie. Czyli nie mam pudełek pod pachami. To jest nr.1 !!!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych