Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

kamizelka spiningowa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
86 odpowiedzi w tym temacie

#41 OFFLINE   godski

godski

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15725 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 03 kwiecień 2012 - 17:00

Te�ź kr�łtka.

#42 OFFLINE   bronzo

bronzo

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 171 postów
  • LokalizacjaNowa Zarzyna

Napisano 03 kwiecień 2012 - 18:08

Czy taką Rapalkę ktoś posiada ?
http://www.rybi-ogon.pl/Kamizelka-Rapala-Shallows-Vest-L-p-1 994.html

#43 Guest_Tomek O_*

Guest_Tomek O_*
  • Guests

Napisano 03 kwiecień 2012 - 18:18

Nie jest kr�łtka. Musiałbyś przymierzyć. Z drugiej strony to Ty szukasz płaszcza czy kamizelki? ;)

#44 OFFLINE   Grzesiek34

Grzesiek34

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 137 postów
  • LokalizacjaSandomierz
  • Imię:Grzesiek

Napisano 03 kwiecień 2012 - 18:46

Z drugiej strony to Ty szukasz płaszcza czy kamizelki? ;)

Buhahah :lol: sory ale nie mogłem się powstrzymać.
Pozdrawiam

#45 Guest__*

Guest__*
  • Guests

Napisano 03 kwiecień 2012 - 18:48

To nie tyle propozycja, raczej pytanie do koleg�łw bo sam się nad tym zastanawiam a na �źywo nie widziałem. Gdyby tak Loop vertical ? Jakość raczej niezła, kieszenie du�źe. Nie jestem pewiem długości. U�źywał ktoś ?
A simmsy sobie daruj. Mam dwie kamizelki i tylko do muchy. Na spinning się nie nadają.

#46 OFFLINE   godski

godski

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15725 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 03 kwiecień 2012 - 19:04

Płaszcz ju�ź mam. Ta Patagonia jest typowo muchowa. Ja nie brodzę . Kamizelka jest mi potrzebna na ł�łdkę.
Taka długość jak ta Rapala czy wspomniany wcześniej Konger czy Jaxon byłaby OK. Tylko p�łłkę wy�źej.

A mo�źe ktoś u�źywa tej:
http://www.geoffanderson.com/kat14-Fishing-vests/side58-Prof us™;-fishing-vest.html

#47 OFFLINE   OloPe

OloPe

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1100 postów
  • LokalizacjaOtwock

Napisano 03 kwiecień 2012 - 19:21

Taka długość jak ta Rapala czy wspomniany wcześniej Konger czy Jaxon byłaby OK. Tylko p�łłkę wy�źej.

Nie wiem czy znajdziesz coś p�łłkę wy�źej. Drą�źyłem temat kamizelki zdatnej do spinningu i du�źych pudełek topowych firm i nie znalazłem :wacko:
Nie widziałem Rapali ni Jaxona, ale ten Konger na prawdę wydawał się być solidny. Nie miałem okazji go dłu�źej przetestować bo odsprzedałem. Ale �źałowałem, był fajniejszy, funkcjonalniejszy, wygodniejszy od Graffa. Za 100 zł warto spr�łbować, choćby miała posłu�źyć tylko 3 sezony.

Z drugiej strony, dziś ju�ź, coś firmowego nie zawsze gwarantuje jakośc. Mam dwie kurtki pewnej znanej firmy i jestem średnio zadowolony :unsure:

#48 Guest_Tomek O_*

Guest_Tomek O_*
  • Guests

Napisano 03 kwiecień 2012 - 19:54

Łowię na spinning a jak się dowiaduję mam typowo muchową kamizelkę. :unsure: W takim razie muszę się jej pozbyć. Nie istotne, �źe mieści 2 pudełka o wymiarach 22x11x3 i jeszcze 2 mniejsze 16x10x2,5 do tego kieszonki na papiery i dodatkowe pudełeczko na drobiazgi. Gdyby była większa to bardziej nadawała by się do wędkarskiej sprzeda�źy obnośnej ni�ź na wędkarską kamizelkę. ;) Przypomniała mi się dawna reklama Kup Pan cegłę :lol: Tamten facet miał kamizelkę w sam raz. ;)

#49 OFFLINE   popper

popper

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9662 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Imię:Waldek

Napisano 03 kwiecień 2012 - 20:18

Ju�ź trzeci sezon spędzę z czymś takim na grzbiecie
http://www.maf-fishi...l/?product=1578
I wszystko byłoby OK.
Niezła jakość, spore kieszonki, zaczepy na drobnicę, tylko........ debilny haft Team Dragona, dla przeciwwagi chyba, na prawej g�łrnej kieszeni :lol:

#50 OFFLINE   Grzesiek34

Grzesiek34

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 137 postów
  • LokalizacjaSandomierz
  • Imię:Grzesiek

Napisano 03 kwiecień 2012 - 20:32

Łowię na spinning a jak się dowiaduję mam typowo muchową kamizelkę. :unsure: W takim razie muszę się jej pozbyć.

Jak nie bardzo zniszczona to ja ju�ź ustawiam się w kolejce :lol:

#51 OFFLINE   patu

patu

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 6985 postów
  • Lokalizacjaokolice Szczecina
  • Imię:Patryk
  • Nazwisko:S.

Napisano 03 kwiecień 2012 - 21:45

Płaszcz ju�ź mam. Ta Patagonia jest typowo muchowa. Ja nie brodzę . Kamizelka jest mi potrzebna na ł�łdkę.

A mo�źe ktoś u�źywa tej:
http://www.geoffanderson.com/kat14-Fishing-vests/side58-Prof us™;-fishing-vest.html

...posiadam/u�źywam. Jest ok, jedyny mankament to kołnierz - a raczej jego brak. W swojej mam wszyty od zajechanego Graffa z Bratexu... i po problemie...

#52 OFFLINE   Kokosz

Kokosz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 880 postów

Napisano 03 kwiecień 2012 - 22:11

Ja u�źywam kolejny sezon kamizelkę z Visiona model Salmon. Kieszenie pionowe, moje pudełka spiningowe się mieszą, ale ... ja to biegam za potokami i inną drobicą :mellow:

Graff u mnie prze�źył, po poprawkach (m.in. łapaniu zamk�łw z obu stron nicią) jakieś 3 sezony. I raczej nigdy więcej ju�ź nie kupię.

Miałem te�ź super kamizelkę William Joseph Fusion, była superaśna, ale rozmiar eL zza Wielkie Wody to w klacie miał 135 cm :huh: i takich jak ja to by się zmieściło p�łłtora, w porywach do dw�łch :lol:

#53 OFFLINE   Lukasz-7

Lukasz-7

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 231 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Łukasz

Napisano 03 kwiecień 2012 - 22:32

Ja miałem graffa, kongera i jaxona i zdecydowanie ta ostatnia wypadła najlepiej,nawet suwaki wytrzymują ponad 2 lata tylko zaczyna się rozdzierać na szwach przy kieszeniach od obcią�źenia. Je�źeli chodzi o graffa to stare modele byly dobre ale obecnie popieram większość opinii (mojemu koledze po 4 razach na rybach rozwalił się suwak w tym najnowszym modelu spinningowym)

#54 Guest_Tomek O_*

Guest_Tomek O_*
  • Guests

Napisano 04 kwiecień 2012 - 05:19

;) E tam Grzesiu. Raczej nie. :lol:

#55 OFFLINE   samwieszkto

samwieszkto

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1078 postów
  • LokalizacjaBytom
  • Imię:Jacek
  • Nazwisko:Wichrowski

Napisano 04 kwiecień 2012 - 07:54

A co powiecie na takie rozwiązanie jak Sling bag Rapala.
Nie mam tego coprawda , bo chwilowo nie da się u nas kupić , ale dostrzegam szereg zalet w stosunku do kamizelki. Wsadzasz dwa pudla 3600 albo 3700 ( w zale�źności od modelu ) albo jedno pudło a drugą komorę masz na inne szpeje.
Ma ringi na podbierak , ma szczelne kieszenie , ma regulowaną długość paska, i zapewnia du�źą wygodę przy wymianie przynęt . Niestety nie ma uchwytu na wędkę ale tą i tak trzymam pod pachą ( przy wymianie przynęt oczywiście ); za to cały baga�ź trzymasz na plecach a w upalne dni nie dostaniesz udaru .
Cena te�ź jest fajna bo ok. 160zł w FM.

#56 Guest_Tomek O_*

Guest_Tomek O_*
  • Guests

Napisano 04 kwiecień 2012 - 08:20

Nie rozumiem po co targać tyle przynęt? :unsure:

#57 OFFLINE   samwieszkto

samwieszkto

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1078 postów
  • LokalizacjaBytom
  • Imię:Jacek
  • Nazwisko:Wichrowski

Napisano 04 kwiecień 2012 - 09:13

Nie trzeba targać wszystkich przynęt jakie masz.
Jedno pudło 3600 to akurat tyle co dwa pudełka 16 x 21 cm.
kt�łre normalnie wkładasz do kamizelki i kt�łre zwykle ograniczają trochę swobodę ruchu. Drugą komorę masz na kurtkę , wodę i śniadanko . Upchniesz jeszcze okulary , aparat fotograficzny i co tam jeszcze lubisz nosić . Sling bag jest w miarę sztywny bo dno jest z kordury , więc dobytek będzie bezpieczny .
Nie wiem tylko czy to jest wodoszczelne , ale jak nie brodzisz głęboko to problem z głowy.

#58 OFFLINE   bronzo

bronzo

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 171 postów
  • LokalizacjaNowa Zarzyna

Napisano 04 kwiecień 2012 - 16:59

Tu jest kilka modeli ale u nas raczej nie dostępne.
http://www.llbean.com/llb/shop/72815?feat=508860-GN3&att rValue_0=Taupe

#59 OFFLINE   bartsiedlce

bartsiedlce

Ekspert

• Moderatorzy
  • 6356 postów
  • LokalizacjaSiedlce
  • Imię:Bartek

Napisano 05 kwiecień 2012 - 13:48

To mo�źe polska propozycja, nie miałem okazji wziąć do garści, ale wygląda przyzwoicie.
http://www.ropiks.pl/?12,kamizelka-004

#60 OFFLINE   iroo

iroo

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 51 postów

Napisano 28 marzec 2013 - 13:09

Witam. 

Chciałbym odświeżyć troszeczke temat. Również szukam jakiejś kamizelki na spina do brodzenia. Przydało by sie kilka kieszeni, aby zmieścić kilka pudełek z małymi (kleń, pstrąg) wabikami. Kwota jaką jestem w stanie wydać to max 180zł

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych