Pilne - Pomoc dla Janusza @Woblery z Bielska
#121 OFFLINE
Napisano 02 listopad 2020 - 01:10
#122 OFFLINE
Napisano 02 listopad 2020 - 21:38
Masz na SMS
- cyprys19 lubi to
#123 OFFLINE
Napisano 03 listopad 2020 - 19:35
Janusz oczywiście prze do przodu lecz brakuje mu rechabilitacji, na chwilę obecną nie może chodzić. Prosił by pozdrowić wszystkich na jerku, co rzecz jasna czynię. Pozdrawiam
- popper, hm62, Piotr Gołąb i 5 innych osób lubią to
#124 OFFLINE
Napisano 04 listopad 2020 - 09:19
Rehabilitację można robić samemu używając pozostałych sprawnych kończyn i masy ciała...ew obciążników typu książka czy kapeć,poduszka itp
Jak sam sobie nie pomoże to nikt i nic mu nie pomoże,małe postępy po zsumowaniu mogą poprawić trwale.
Automasaż adekwatny do możliwości i przesuwanie granic nawet o 1 mm daje satysfakcję-nadzieje.
Czas na działanie nie gadanie z poklepywaniem czy pozdrowienia.
Czy może mu jakiś przyjaciel to uświadomić?
#125 OFFLINE
Napisano 04 listopad 2020 - 09:37
Przyjaciół poznaje się w biedzie.
Rehabilitację można robić samemu używając pozostałych sprawnych kończyn i masy ciała...ew obciążników typu książka czy kapeć,poduszka itp
Jak sam sobie nie pomoże to nikt i nic mu nie pomoże,małe postępy po zsumowaniu mogą poprawić trwale.
Automasaż adekwatny do możliwości i przesuwanie granic nawet o 1 mm daje satysfakcję-nadzieje.
Czas na działanie nie gadanie z poklepywaniem czy pozdrowienia.
Czy może mu jakiś przyjaciel to uświadomić?
Czy wiesz w jakim jest stanie że tak piszesz, raczej nie bo byś pewnie nie napisał tego.
Janusz naprawdę walczy o powrót do zdrowia i jest ostatnią osobą która by czekała bezczynnie.
Problem jest taki, że jest uzależniony od osób trzecich, a o nie w DPS teraz ciężko. Nie wpuszczają nikogo do środka.
- Franc, ezehiel i Alexspin lubią to
#126 OFFLINE
Napisano 04 listopad 2020 - 10:02
Twórca powinien odtworzyć przy pomocy tego co do dyspozycji zostało-jedyna droga co próbuję uświadomić...tylko własna praca da efekt(jego zadanoem jest szukać rozwiązania małych problemów).
To nie polemika, jeśli niewłaściwe to proszę usunąć.
#127 ONLINE
Napisano 04 listopad 2020 - 19:20
Myślisz o czymś zbliżonym https://www.medonet....ul,1730150.html ???
- lakito lubi to
#128 OFFLINE
Napisano 04 listopad 2020 - 21:21
Co się da.Wyłącznie gotowane,regularne posiłki.
#129 OFFLINE
Napisano 05 listopad 2020 - 21:58
...pięknie tutaj wszystko opisałeś
- WronaJig lubi to
#130 OFFLINE
Napisano 21 sierpień 2021 - 22:40
Czy ktoś wie jak się trzyma Janusz?
Pozdr
M
Użytkownik Melanzyk edytował ten post 21 sierpień 2021 - 22:40
- Piotrek Milupa, BOB i G_rzegorz lubią to
#131 OFFLINE
Napisano 21 sierpień 2021 - 22:52
Część,Witam
Czy ktoś wie jak się trzyma Janusz?
Pozdr
M
Sytuacja praktycznie bez zmian, nadal jest głodny rozmów z kolegami i chętnie porozmawia.
Zdrowotnie sytuacja wygląda stabilnie, niestety. Mimo szczerych chęci do ćwiczeń i rehabilitacji Janusz nie ma szansy na zwiększenie ich ilości.
Wysłane z mojego PCT-L29 przy użyciu Tapatalka
- Melanzyk, BOB i Pisarz.......ewski Piotr lubią to
#132 OFFLINE
Napisano 23 sierpień 2021 - 12:47
W sierpniu, podczas mojego urlopu, byłem z Januszem na rybach. Pięknie gryzły grube okonie, więc zadzwoniłem do niego i ponad pół godziny opowiadałem mu co się dzieje. Oczywiście były i inne tematy i Janusz zaserwował jakiś kawał udzielił kilka rad na bieżąco. Teraz może już odbierać fotki to mu wysłałem kilka obrazków z naszych łowów.
Tak jak pisze Piotrek, stan bez zmian choć po ostatnim zabiegu odpadły mu pewne problemy, ale jeszcze sporo pracy i cierpliwości potrzebuje. Najważniejsze, że jest dobrej myśli.
- carlus75, teki77, Karol Krause i 15 innych osób lubią to
#133 OFFLINE
Napisano 10 październik 2021 - 17:54
Tym razem to Janusz zadzwonił do mnie i "zabrał" mnie do szpitala. Poopowiadał jak to tam wygląda ... brrrr!!!
Nikt z nas tego nie chce.
Ale jak to Janusz to on opowiedział mi dowcip:
Przychodzi ksiądz do szpitala, rozmawia z chorymi, spowiada. Jeden z ciężej chorych pacjentów pyta
- proszę księdza, jak to będzie po śmierci?
- synu, przyjdzie pielęgniarka i zmieni pościel.
... jest nieźle!!!
- popper, carlus75, hm62 i 11 innych osób lubią to
#134 OFFLINE
Napisano 11 październik 2021 - 18:22
- S.N. lubi to
#135 OFFLINE
Napisano 01 luty 2022 - 17:44
Dzisiaj rozmowa z Januszem dotyczyła jego stanu psychicznego i fizycznego i można powiedzieć ogólnie, że jest dobrze
A w szczegółach ... opowiedzieliśmy sobie kilka świńskich, publicznie niedopuszczalnych kawałów!!!
- Friko, tpe, popper i 21 innych osób lubią to
#136 OFFLINE
Napisano 05 czerwiec 2022 - 14:31
Czy znajdzie się na forum osoba która ma kontakty w polityce, konkretnie chodzi mu o kontakt z jakimś politykiem który byłby gotów interweniować w jego sprawie?
Więcej szczegółów poda Janusz przez telefon.
#137 OFFLINE
Napisano 05 czerwiec 2022 - 17:09
Zadzwonię Janusza dopytam o szczegóły
- Piotrek Milupa i Franc lubią to
#138 OFFLINE
Napisano 07 czerwiec 2022 - 21:12
A może lepiej zainteresować sprawą Janusza media ? Prasę, nawet tabloidy, mające ponoć działy interwencyjne... ?
- BOB i Franc lubią to
#139 OFFLINE
Napisano 27 czerwiec 2022 - 20:40
W zeszłym tygodniu, rozmawiałem na temat Janusza z pewnym posłem (licząca się postać z "totalnej opozycji"). Obiecał, że zadzwoni do Janusza a co dalej ...?mam nadzieję, że coś się wydarzy
- malinabar, Pisarz.......ewski Piotr, G_rzegorz i 2 innych osób lubią to
#140 OFFLINE
Napisano 04 lipiec 2022 - 17:15
Siedzi..
- Maciej W. lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych