Dzięki śliczne
Ale jak zdobyć kupon ALIALERABAT ?
W miejscu Promo Code przy zamawianiu wpisujesz kod ALIALERABAT i cała filozofia
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 25 sierpień 2020 - 10:45
Dzięki śliczne
Ale jak zdobyć kupon ALIALERABAT ?
W miejscu Promo Code przy zamawianiu wpisujesz kod ALIALERABAT i cała filozofia
Napisano 26 sierpień 2020 - 18:44
Dzieki !!
Nie pomyślałem, że to takie proste
Napisano 29 wrzesień 2020 - 23:49
Mam pytanie o wersje aplikacji xiaoxiang, taką aby pokazywała poziom napięć na poszczególnych ogniwach. W menu mam tylko dashboard i about. Czy Wy pobieraliście aplikacje ze sklepu play, czy z jakiegoś innego źródła?
Poniżej screenshoty z mojej wersji, niestety bez szczegółów o poszczególnych ogniwach. Czy to kwestia wersji aplikacji, czy jakichś ustawień?
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
Użytkownik radeqs edytował ten post 29 wrzesień 2020 - 23:54
Napisano 30 wrzesień 2020 - 06:23
Napisano 30 wrzesień 2020 - 06:46
Napisano 16 listopad 2020 - 12:30
.
Użytkownik Archanioł edytował ten post 16 listopad 2020 - 12:34
Napisano 20 listopad 2020 - 18:45
Napisano 21 listopad 2020 - 11:42
Ja u siebie przegwintowałem na m6
Napisano 21 listopad 2020 - 11:47
Ja u siebie przegwintowałem na m6
Napisano 21 listopad 2020 - 11:54
Zamówiłem accu i juz dostałem 105Ah i zastanawiam się nad tymi micro srubkami 4mm, czy one nie są zbyt małe, blachy dali takie ze i 300A pociągną ale śrubki 4mm średnicy to trochę marnie to wygląda.
Zcy mam sie czymś martwic czy nie ma tematu i będzie działać do 60A bez Problemów?
Przy tej drubosci blach to naprawdę delikatnie wygląda i raczej tego mocno nie dokrece.
Stosujecie do poprawienia kontaktu jakieś środki czy nie przejmować sie niczym i składać do kupy.
Wydaje mi się, że te 4 mm w zupełności wystarczy. Prąd przepływa przez płaszczyzną zetknięcia klemy i zwory. M4 ma na tyle silny docisk, że nie będzie tam szczeliny. Ważne jest to by klema i zwora były do siebie dobrze przylegające. Ważne jest też to by nie było między nimi zabrudzeń i by metal nie był zaśniedziały.
Napisano 01 grudzień 2020 - 18:20
Napisano 01 grudzień 2020 - 19:21
Napisano 02 grudzień 2020 - 00:01
Zakładając teoretycznie pobór BT na poziomie 10 mA to na dobę masz ubytek 0,01A*24 Ah/dzień x 31 dni x 6 miesięcy = 44,64 Ah - więc nie masz co się martwić pobór prąd zapewne jest dużo niższy jak nie jest połączony z telefonem, a do tego pewnie przechodzi w tryb uśpienia, gdy spadnie poniżej krytycznego napięcia to odetnie BMS, jak w takim stanie następuje degeneracja baterii tego nie wiem, ale długo pusta bateria na pewno traci na żywotności.
Rozładowanie w litówkach jest w środku skali dość liniowe, więc po prostu zmierz napięcie po miesiącu i zobacz jak to wygląda - skoro masz apkę po BT to naładuj aku do pełna i po miesiącu naładuj do pełna ponownie i będziesz miał odpowiedź ile Twój "setup" pobiera prądu per miesiąc nie będąc używany... przeskaluj sobie x 6 miesięcy i już wiesz czy możesz spać spokojnie
Napisano 02 grudzień 2020 - 14:01
Jest jeszcze funkcja standby , pozatym skoro masz bt to jest wglad w stan
Tak ale jak accu jest oddalony 900km od ciebie to nie ma szans na doladowanie
Napisano 02 grudzień 2020 - 14:03
Zakładając teoretycznie pobór BT na poziomie 10 mA to na dobę masz ubytek 0,01A*24 Ah/dzień x 31 dni x 6 miesięcy = 44,64 Ah - więc nie masz co się martwić pobór prąd zapewne jest dużo niższy jak nie jest połączony z telefonem, a do tego pewnie przechodzi w tryb uśpienia, gdy spadnie poniżej krytycznego napięcia to odetnie BMS, jak w takim stanie następuje degeneracja baterii tego nie wiem, ale długo pusta bateria na pewno traci na żywotności.
Rozładowanie w litówkach jest w środku skali dość liniowe, więc po prostu zmierz napięcie po miesiącu i zobacz jak to wygląda - skoro masz apkę po BT to naładuj aku do pełna i po miesiącu naładuj do pełna ponownie i będziesz miał odpowiedź ile Twój "setup" pobiera prądu per miesiąc nie będąc używany... przeskaluj sobie x 6 miesięcy i już wiesz czy możesz spać spokojnie
Chyba nie mam innego wyjcia jak zainstalowac przelacznik odcinajacy BMS oby tylko panietal stan accu przed odcieciem.
Napisano 02 grudzień 2020 - 14:08
To po łowieniu naładuj go do pełna i 6 m-c spokojnie wytrzyma. A jak nie to pakuj go do auta..i zabieraj do domu. Najprostsze rozwiązania są najlepsze, bo przekombinujesz i będzie problem ile pojemnosci ma aku?
Ewentualnie ktoś może ci go podłączyć raz na kwartał do ładowarki, albo możesz zastosować jakiś włącznik czasowy albo sterowany wifi albo zegar czasowy.
Napisano 02 grudzień 2020 - 14:30
To po łowieniu naładuj go do pełna i 6 m-c spokojnie wytrzyma. A jak nie to pakuj go do auta..i zabieraj do domu. Najprostsze rozwiązania są najlepsze, bo przekombinujesz i będzie problem ile pojemnosci ma aku?
Ewentualnie ktoś może ci go podłączyć raz na kwartał do ładowarki, albo możesz zastosować jakiś włącznik czasowy albo sterowany wifi albo zegar czasowy.
Napewno zadbam o niego bo mnie troche kosztowal, ma 105Ah wiec wystarczy, ale wiem ze LiFePo4 powinno sie przechowywac przy 50% naladowaniu, wiec ladowanie do pelna nie jest wskazane.
Czyli nikt tego nie mierzyl ile taki BMS z Bluetooth pobiera pradu.
Napisano 02 grudzień 2020 - 14:56
Skoro kupiles i zlozyles na jakis podzespolach , to zobacz co jest w kartach katalogowych napisane odnosnie tego... skad ktos moze wiedziec jaki to ma pobor??
Napisano 02 grudzień 2020 - 15:45
poza tym niektore BT sa wzbudzane w momencie ladowania/rozladowaywani i ich pobor jest pomijalny
Napisano 02 grudzień 2020 - 21:19
Chyba trochę naśmieciliśmy w tym wątku - warto to posprzątać, bo dotyczy on budowy akumulatora.
Co do tych 50% do przechowywania to nie ma się co przejmować (akumulatory tak są sprzedawane żeby nie były aktywne chemicznie podczas transportu np. w samolocie gdzie są różne skrajne temperatury i ciśnienie i mogłoby to aktywować jakiś proces chemiczny np. samozapłon itp.) możesz naładować do pełna i sprawdzić po 2-5 dniach jaki jest upływ i to przeskalować sobie przez 6 miesięcy. Możesz kupić sobie takie urządzenie jak w linku poniżej i zmierzyć jaką masz faktyczną pojemność akumulatora i czy przy trzymaniu go przez pół roku na 100% coś straci z tej pojemności - moim zdaniem nic:
https://www.gotronik...50w-p-4387.html
U źródła w Azji oczywiście taniej.
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych