Kije Shimano Poison Adrena baitcasting - łowi ktoś?
#1 OFFLINE
Napisano 28 październik 2019 - 11:32
#2 OFFLINE
Napisano 28 październik 2019 - 16:48
#3 OFFLINE
Napisano 28 październik 2019 - 18:02
#4 Guest_Drac_*
Napisano 29 październik 2019 - 18:44
Mocna, szybka z fajnym ugieciem, lekka.
Ideał pod koguta czy do tłiczingu
Agresywne podbijanie gum.
Dobrze wcina sandały i nie gubi ryb.
Framuga jak bedziesz chcial sprzedac panietaj o mnie
Potrzebuje cos delikatniejszego niz.do 30g.
#5 OFFLINE
Napisano 29 październik 2019 - 20:25
Szukam opinii właścicieli
mam 2 poison adreny. oba 1sklady.
Lowie glownie w glebszej (4-12m) wodzie z plywadelka/lodzi wiec nei zawsze moje odczucia co do czulosci wedek sa miarodajne (bo z brzegu sie nei przesuwasz do przynety jak wiatr zawieje etc) Glownie na gumy na glowkach 3-5 do 18g (czesto ciezko bo plywadlem majta a woda gleboka).
Glownie okonie i szczupaki.
UL z pierwszego wypustu (ta z neoprenem na rekojesci kupilem na forum uzywke) opisana bodaj do 7g - rzuca spokojnie okolice 20 (17g+5cm), ale wiecej juz bym nie probowal - mysle, ze 10g+5cm to komfort. dobra okoniowka i da rade z przylowem tak wyglada, ze przy okolo 80cm z plywadelka zaczely by sie probemy lekkie (do 70cm do tej pory lowilem bez probemow). uzywam z kolowrotkiem 2500 i linka bodaj 8lbs. Ponoc nowsza wersja jest mieksza (to by kiepsko wrozylo szczupakowym przylowom choc na okonia pewine lepiej).
ML? (bodaj? ta druga od dolu w katalogu) ta nowsza z plastikowym/weglowym uchwytem. Opisana bodaj do 12g da rade rzucic i sliderem 10f choc rzadko ja tak zyluje. 10cm+10g jest bardzo ok). MZ duzo czulsza (wiecej przenosi do dloni) od UL opisanego wczesniej (nie wiem czy nowy UL mialby podobne wlasciwosci, ale z mojego doswiadczenia jesli jest "wolniejszy" to chyba nie bardzo) Jest to najczulsza wedka jaka mialem (zdaza mi sie zauzyc przynete w wodzie i czuje jakby mrowieine od wody oplywajacej linke - a moze mi sie zdaje ;P nie gubi okoni po wyraznym braniu (a juz na pewno nie czesciej niz UL) w gore z rybami radzi sobie lepiej niz ja z ich znajdywaniem (104 w rzece z plywadelka ogarnela bez problemu). uzywam tez z kolowrotkiem 2500 i linka 14 lbs i jest wyraznie lzejsza od zestawu powyzej (w ul mam daiwe crossfire w tej nowego legalisa). jakbym mial na plywadelku miec 1 wedke to bylaby albo ta albo oczko mocniejsza (tylko dla wiekszego wachlarza przynet bo z rybami sobie radzi), ale oczko mocniejsza ine jest dostepna w 1 skladzie.
edytka: pisze o spinningach sorki nie zauwazylem bo odpowiedzialem z paska bocznego jak cos mozna usunac.
Użytkownik gooral edytował ten post 29 październik 2019 - 20:28
- Mulat lubi to
#6 OFFLINE
Napisano 31 październik 2019 - 23:36
#7 OFFLINE
Napisano 26 listopad 2021 - 22:51
Czesc, chcialbym odgrzac temat.
Czy ktos uzywa: Poison Adrena Spinning - 2,29m 5-15g -- chodzi mi o ta konkretna wersje
Chcialbym zapytac w jakim lowieniu sprawdza sie ten kijek.
Jaki ma zakres komfortu c.w.?
Jak dziala z wobkami, a jak z gumami.
Ogolnie wrazenia.
#8 OFFLINE
Napisano 16 styczeń 2022 - 15:02
- siejka.d lubi to
#9 OFFLINE
Napisano 17 styczeń 2022 - 14:26
#10 OFFLINE
Napisano 19 styczeń 2022 - 17:13
Nie jestem specem od określenia dokładnego ugięcia i nie chce nikogo wprowadzić w błąd.
Mogę powiedzieć, że kijek jest mega szybki. Bardzo dobrze można kontrolować nim pracę przynęty. Bardzo dobrze przekazuje informacje z dna. Czułość jest jak dla mnie na najwyższym poziomie. Podczas holu pracuje progresywnie. Bardzo duży zapas w Dolnik, typowy raczej dla blanków na amerykański rynek.
Kolega, który łowi sandacze od kiedy tylko pamiętam kiedy wziął ja w ręce, pomachał, powyginał to stwierdził, że super kosa na sandacze.
Pozdrawiam.
- Vuko i freshwater lubią to
#11 OFFLINE
Napisano 19 styczeń 2022 - 17:16
- freshwater lubi to
#12 OFFLINE
Napisano 27 styczeń 2022 - 13:13
Posiadam wersję 208cm do 21g i moim zdaniem on byłby odpowiedni to takiego łowienia.Hej @fedors, mógłbyś napisać o tym kiju coś więcej? Zastanawiałem się czy go nie kupić do ciężkiego jigowania (główki 25g plus gumy 5 cali) na sandacza. Jak opisałbys jego akcję? Na zagranicznych forach znalazłem info, że to raczej kij do woblerów i przy jigowaniu się średnio sprawdzi, ale byłby wdzięczny za dodatkową opinię.
Dla przykładu tutaj łowiłem quantum q paddler 18 cm + główka 18g (45g łącznie)
Załączone pliki
Użytkownik Majki7878 edytował ten post 27 styczeń 2022 - 13:27
#13 OFFLINE
Napisano 01 październik 2024 - 19:20
Odswierze troche
Lowi ktos moze tym modelem Poison Adrena 172H2?
#14 OFFLINE
Napisano 15 październik 2024 - 16:41
Szukam czegoś w przedziale 5-20g i zastanawiam się czy ten nie będzie zbyt mocny?
#15 OFFLINE
Napisano 17 październik 2024 - 13:04
A adrena 2024 1610m-2 ktoś łowi?
Szukam czegoś w przedziale 5-20g i zastanawiam się czy ten nie będzie zbyt mocny?
Mam ten model. Moim zdaniem będzie za mocny żeby obsłużyć komfortowo wspomniane 5g. Spojrzałbym raczej na model do 15g, ale nie miałem go w rękach, więc się nie wypowiem.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych