Użytkownik SławomirW edytował ten post 25 listopad 2019 - 09:40
Dolny śląsk kontrole PSR challenge.
#21 Guest_SławomirW_*
Napisano 25 listopad 2019 - 09:26
#22 OFFLINE
Napisano 25 listopad 2019 - 09:51
A propos kontroli to miałem wczoraj na Wrocławskich Barkach II pierwszą kontrolę w tym roku (policja sprawdzała karty wędkarskie).
U mnie co roku maksymalnie 1 kontrol rocznie (przy około 40-50 wypadów rocznie).
#23 OFFLINE
Napisano 25 listopad 2019 - 12:05
W tym roku:
1 x PSR jakos w marcu
rok temu bodajże
3-4 x PSR co bylo dla mnie szokiem,
Wszystko w okolicach Jeleniej Góry.
#24 OFFLINE
Napisano 25 listopad 2019 - 12:09
Może rozszerzyć TEMAT o kilka wątków z innych okręgów ? Bardzo jestem ciekaw czy brak kontroli to tendencja ogólnokrajowa.. Tylko nie wrzucajmy PZW bo to nie ich (nasza) służba..
- woblery L.E. i chlodnica lubią to
#25 ONLINE
Napisano 25 listopad 2019 - 14:59
Łowię od 10 roku życia, teraz mam 45.
Być może "ze starości" nie pamiętam już kontroli w dziecięcym czasie.....ale przez całe życie w byłym "wałbrzyskim" i obecnym dolnośląskim byłem kontrolowany dwa razy.
Teraz znacznie rzadziej, ale pamiętam lata z dwustoma wyjściami nad wodę.....więc trudno mówić tu o jakiejkolwiek statystyce.
W wielu cywilizowanych miejscach na świecie jest inaczej. Bywam regularnie w Słowenii, dwie kontrole dziennie nie dziwią......
tomaszek11
- Krzysiek P i eRKa lubią to
#26 OFFLINE
Napisano 25 listopad 2019 - 15:09
W tym roku zero kontroli, ale będąc na przejażdżce rowerem mogłem osobiście zobaczyć strażnika w akcji pościgowej. Kondycję miał dobrą, bo dopadł uciekiniera
- woblery L.E. lubi to
#27 OFFLINE
Napisano 25 listopad 2019 - 17:28
Łowię dużo, ze 150 razy w roku.
1x PSR Milicz
2x Straż Rybacka przy zarządzie PZW Wrocław ( sam nie wiem co to jest?)
1x PO.
Co roku mam tyle kontroli. Łowię tylko z brzegu.
Użytkownik FidoAngel edytował ten post 25 listopad 2019 - 17:29
#28 OFFLINE
Napisano 25 listopad 2019 - 19:18
1 x PSR. Pierwszy raz od ok. 25 lat.
Nad Odrą jestem nie mniej niż 50 razy w roku.
#29 OFFLINE
Napisano 25 listopad 2019 - 20:49
- pawelHERP i woblery L.E. lubią to
#30 OFFLINE
Napisano 25 listopad 2019 - 21:28
Proszę Kolegów gawędziarzy o powstrzymanie się
#31 OFFLINE
Napisano 25 listopad 2019 - 22:19
Absolutnie zgodzę się, że kontrole są przeprowadzane w miejscach najczęściej uczęszczanych. Kontrole, p których pisałem kilka postów wyżej miałem na Barkach 1 i na Prężycach.Kontrole są tylko w łatwo dostępnych miejscach. Bajkał, Ratowice i jaz Opatowicki to spotykam. Na odcinku powodziowym jestem w roku około 50 razy i zero kontroli. Na Bajkale już nie widzę Ukraińców a wcześniej było ich słychać.
Godne odnotowania jest tez to, że wszystkie tegoroczne kontrole miałem przeprowadzone przez policję wodną.
Kilka sezonów wcześniej miałem bardzo rzadkie kontrole przeprowadzane przez dziadków z państwówki, którym ,,dzień dobry” przez gardło nie mogło przejść. Staram się być naprawdę etycznym wędkarzem i z prawem na bakier nie jestem. Po każdej kontroli miałem przykre doświadczenia jeśli chodzi o kulturę ludzi, którzy powinni grać z nami do jeden bramki.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#32 OFFLINE
Napisano 25 listopad 2019 - 23:39
- woblery L.E. lubi to
#33 OFFLINE
Napisano 26 listopad 2019 - 09:44
Panowie nie spodziewałem się takiego odzewu ale jak widać po obecnych postach,które wskazują jednoznacznie na to iż kontroli w praktyce brak,są znikome i sam wiem po sobie że są przeprowadzane jak ktoś wspominał w łatwo dostępnych terenach. Może trzeba zorganizować jakąś petycję,wniosek do urzędu wojewódzkiego odnośnie obecnego stanu kontroli na naszych wodach?
- pawelHERP lubi to
#34 OFFLINE
Napisano 26 listopad 2019 - 21:36
kiedys rozmiawialem z psr... powiedzieli krotko , nas jest 4 , bajor 20 + inne zadania...koniec tematu
- woblery L.E. lubi to
#35 OFFLINE
Napisano 26 listopad 2019 - 22:15
#36 OFFLINE
Napisano 27 listopad 2019 - 09:19
Panowie i Panie. Założyłem petycję do podpisywania, spróbuje pociągnąć temat dalej...nie wiem czy to coś da ale warto próbować. Nadmienię iż petycję mogę edytować jeśli macie jakieś fotki nielegalnego połowu ryb np. w niedozwolonych miejscach.Przesyłajcie na mail supelveda@gmail.com.
Jeśli macie jakieś pomysły edycji petycji również. Nie posiadam księgi twarzy(facebook) jeśli możecie udostępniać prywatnie udostępniajcie.
Chcę temat pociągnąć do Wojewody Dolnośląskiego im więcej nas jest tym większe szanse mamy. Zawsze można zawalić skrzynki mailowe Urzędu Wojewódzkiego wnioskami z naszej strony najlepiej jeden i ten sam mail wysyłany od różnych osób.Trzeba próbować.
https://www.petycjeo..._przez_suby_psr
tutaj jest mail UW gdzie można wysyłać wnioski:)
Zawsze możecie skopiować tekst petycji:)
skargiwnioski@duw.pl
Użytkownik woblery L.E. edytował ten post 27 listopad 2019 - 09:25
#37 OFFLINE
Napisano 28 listopad 2019 - 07:20
#38 OFFLINE
Napisano 30 listopad 2019 - 04:20
#39 OFFLINE
Napisano 01 grudzień 2019 - 20:39
Cud nad wodą dzisiaj będąc z kolegą na rybach mieliśmy przyjemność kontroli kart wędkarskich, ze strony policji(Wrocław). Panowie uprzejmi, podpowiedzieliśmy aby częściej wpadali nad wodę, jak i niektóre miejsca uwielbiane przez specjalistów....
Jest to moja 2 kontrola w tym sezonie.
2 x PO
Użytkownik woblery L.E. edytował ten post 01 grudzień 2019 - 20:40
#40 OFFLINE
Napisano 01 grudzień 2019 - 22:04
pewnie jeden z nich jest tutaj z forum
- woblery L.E. lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych