Pstrągi nie mają chwili oddechu więc chociaż Ja daje im spokój , i każdą wolną chwilę poświęcam okoniom , które uwielbiam i bardzo szanuję. Klenie na mojej rzece puki co niedostępne więc i one mają wolne . Dzisiaj budze się w deszczowo wietrzny poranek , na barometrze wskazania mocno spadkowe , ale tym akurat sie nigdy nie sugeruję, palę fajka ubieram ciepłą odzież na deszcz i lece. Nad woda pięknie bo znów jestem sam. Montuję zestaw i jedziemy 1g ,2g,3g,.... fiolety brazy perły ... Bum i zaliczam szybką 40tke , dwa rzuty dalej , prowadzenie w slow motion i Bum , kolejna 40tka , mowie uuuu jest pieknie, niestety na tej rybie pauza , po 30mnutach przyjezdza jakis tubylec , wiec odrazu przesówam sie gdzieś gdzie mogę porzucać jak w studni i cierpliwie czekam aż się zniechęci , nie trwa to długo i koleś zawija op ok 40 minutach oblawiania wody na dropa. Wracam na swoją mete. I wszystko od początku lecz z nieco zmodyfikowanym fikuśnym zestawem. kombinuję 30 min i bum rybka pod 42 cm , nastepne rzuty zaowocowały jeszcze ok 10cioma rybami wszystkie piekne silne w przedziale 39-42cm , zrobilem trzy szybkie fotki i do domu , reszte rybek uwalnialem w wodzie. Co za dzień. Dzisiaj menczylem savaga mmp2 do 10g , który jest uważam świetnym kijem do takeigo łowienia i pieknei trzyma rybke w holu, mlynek jak zawsze niezawodny red arc 2000 z dawnych lat i plecionka która wciąż mnie nie zawodzi i daje mi 99% pewności w każdym holu. Daiwa j-braid x4 9lb, niżej z okoniami nie kombinuję. Pozdrawiam Ciepło.
20200128_092451.jpg 64,15 KB
80 Ilość pobrań
20200128_115747.jpg 101,88 KB
79 Ilość pobrań
20200126_133804.jpg 106,51 KB
81 Ilość pobrań
NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA"