Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mam możliwość kupienia echosądy z USA Lowrance x510c. Czy jest szansa ,że skala głębokości będzie miała opcję metryczną a nie tylko stopy ?

Wiem ,że menu po angielsku (w polsce też menu angielskie) ale to nie jest problem .

Macie jakieś doświadczenia ?

Proszęo rady.

Posted

Niekoniecznie spotykałem się z echosądami produkowanymi na rynek amerykański , które miały tylko stopy , yardy , węzły i farenhaity.

Interesuje mnie czy obecnie się to zmieniło i czy w e.Lowrance dostępnych w USA jest taka sama opcja w ustawieniach jak w e.Lowrance dostępnych na rynek europejski.Czyli, czy w menu napewno można ustawić nasze polskie jednostki metryczne ?

P.S. Nie chce mi się rachować :lol:

Posted

Dlatego Ci to napisałem ponieważ mam echo z tamtąd i niema problemu z przestawieniem na metry , celsjusze.

Jans

Posted

Witam !

w zeszłym roku sprowadzałem echosondę ze stanów.

Ma opcje metryczne.

Koledzy którzy sprowadzili dla siebie inne echosondy też nie mają problemu z przestawieniem ustawień.

Ten model który chcesz sprowadzić na pewno ma system metryczny.

Pozdrawiam!

Posted

Aaa nie do końca tak.

Echo produkowane na rynek USA często nie posiada takiej opcji !! Echo musi mieć menu International ... teraz już to wiem images/smiley_icons/icon_redface.gif ... zrobiłem sobie tabelkę ;)

Posted
To nie jest aż taki duży problem. Jeżeli jakaś echosonda nie ma jednostek ISO to wystarczy otrzymany wynik podzielić przez 3 i z grubsza gra. Można użyę prostego kalkulatorka jub jak ktoś pamięta dzielenia to bez.
Posted
można się przyzwyczaić do miar anglosaskich w echu t5ak samo jak w opisach wędzisk, potrzeba troche wytrwałości, tak jak z nauką np. języka :huh: :lol:
Posted

A kupiłeś Lowrance'a albo Eagle'a? Ja nie spotkałem echa dwóch w/w firm wyprodukowanych w ciągu ostatnich 3-4 lat, w którym nie dało by się przestawić jednostek na metryczne...

Pozdrawiam

Posted

@ Radeqs

Ja kupiłem Humminbird'a. Echa tego producenta, produkowane na rynek USA nie mają możliwości zmian jednostek (Piranha, Fishfinder, Matrix). :wacko:

Z pozostałymi nie mam żadnych doświadczeń, więc zapewne masz rację.

pozdrawiam

Posted

Ja tylko sygnalizowałem że taki problem występuje, nie istotne jaka firma.

A temat wyraźnie dotyczy sond kupowany w USA, czy jeśli ktoś będzie chciał kupić model innej firmy to ma zakładać nowy temat??

Nie bądź taki zasadniczy, w końcu to forum również służy do wymiany spostrzeżeń.

Pozdrawiam