Multik do verticalnego łowienia okoni...
#21 OFFLINE
Napisano 10 luty 2020 - 18:48
- BOB, Koincydencja i S.N. lubią to
#22 OFFLINE
Napisano 10 luty 2020 - 18:49
Lewsy są w większości fajne ale dla onanistów tuningowych są niezbyt bo nic do nich nie ma. Ale jeśli rozpatrywać seryjniaki to nic im zarzucić nie można ,mocna średnia półka podobnie jak Quantum
Z www oglądu właśnie z Quantum mi się skojarzyły
#23 OFFLINE
Napisano 10 luty 2020 - 18:52
Super,
gorzej, że wydawało mi się, że zamykam temat gromadzenia sprzętu
Czy jest na rynku jakiś multiplikator, który ma port do doraźnego smarowania przekładni? Bo ten ma.
Chyba wszystkie niskoprofilowe Abu mają , przynajmniej te które mam czy miałem.
#24 OFFLINE
Napisano 10 luty 2020 - 19:01
Chyba wszystkie niskoprofilowe Abu mają , przynajmniej te które mam czy miałem.
Dokładnie, np. ten Premierek o którym pisałem ma takowy:) Poprzedniej generacji też miał
#25 OFFLINE
Napisano 10 luty 2020 - 19:03
Port portem tylko jak już szanowny pan zorro napisał przez port to sobie można doraźnie zakropić kropli do nosa i coś w tym chyba jest
- Paweł J lubi to
#26 OFFLINE
Napisano 10 luty 2020 - 19:06
- Guzu i jbk lubią to
#27 OFFLINE
Napisano 10 luty 2020 - 19:11
Port portem tylko jak już szanowny pan zorro napisał przez port to sobie można doraźnie zakropić kropli do nosa i coś w tym chyba jest
Bo pan zorro miał do czynienia jedynie z kołowrotkami stałoszpulowymi a tam port nie był centralnie nad główna zębatką a jedynie nad wałkiem posuwu szpuli.
- Koincydencja lubi to
#28 OFFLINE
Napisano 10 luty 2020 - 19:18
Exactly!
Paweł: Lews ... bardzo popularne za wielką wodą, mają wszystko co jest potrzebne do łowienia a czego nie mają to się nie spier...i.
Może to zabrzmi jak herezja, ale porównywałem go ze Stezem A ze szpulką SV i nie czułem się bardziej ułomny.
@Sławek Nikt masz jeszcze filmik z Sylwestra 2018 jak rzucałeś 4 g +zestaw St.Croix 20lb z Team Lews'em? Tak dla poglądu?
Użytkownik Koincydencja edytował ten post 10 luty 2020 - 19:36
- S.N. lubi to
#29 OFFLINE
Napisano 10 luty 2020 - 19:38
Bo pan zorro miał do czynienia jedynie z kołowrotkami stałoszpulowymi a tam port nie był centralnie nad główna zębatką a jedynie nad wałkiem posuwu szpuli.
Jeśli port jest odpowiednio duży i coś tam widać to można zapodać troszkę smaru przez tę dziurkę.
Exactly!
Paweł: Lews ... bardzo popularne za wielką wodą, mają wszystko co jest potrzebne do łowienia a czego nie mają to się nie spier...i.
Może to zabrzmi jak herezja, ale porównywałem go ze Stezem A ze szpulką SV i nie czułem się bardziej ułomny.
@Sławek Nikt masz jeszcze filmik z Sylwestra 2018 jak rzucałeś 4 g +zestaw St.Croix 20lb z Team Lews'em? Tak dla poglądu?
Poszukam.
Użytkownik Sławek Nikt edytował ten post 10 luty 2020 - 19:38
- Koincydencja lubi to
#30 OFFLINE
Napisano 10 luty 2020 - 20:03
Port wiadomo, że porządnego serwisu nie zastąpi, ale do doraźnego smarowania, czy np. oczyszczenia albo sprawdzenia stanu kółka jest w sam raz. Na foto Revo S z www.tackletour.com
port.jpg 6,72 KB 13 Ilość pobrań
Użytkownik haja1978 edytował ten post 10 luty 2020 - 20:05
- Koincydencja i S.N. lubią to
#31 OFFLINE
Napisano 12 luty 2020 - 15:20
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
#32 OFFLINE
Napisano 13 luty 2020 - 22:03
Witam, porównując łowienie w pionie do wyciągania wiaderka wody ze studni potrzebujemy długiego ramienia korby i małej średnicy nawoju linki, tzw. dużej dźwigni rozruchowej i w efekcie dużej siły martwego ciągu. Rzutowy hamulec jest tu drugorzędny, wystarczy docisk szpuli.
Można kupić nowy multik ale można też w starym wymienić korbkę na odpowiednio dłuższą i lżejszą oraz nawinąć mniej linki. Pozdrawiam
#33 OFFLINE
Napisano 13 luty 2020 - 22:13
Niby masz rację. Tylko nie było nic o okoniach nilowych, a te nasze, czy też szwedzkie, czy radzieckie to wyciągnie każdy multik który jest sprawny. Bardziej chodzi o komfort łowienia i stąd mój durny pomysł żeby był lekki. A że poza wertykalnym zawsze znajdzie się okazja do porzucania to coś co jest lekkie i obsługuje przedział 5-20 wydaje mi się odpowiednie.
- Guzu i haja1978 lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych