A boczny trok?
Boczny trok nie dociera kolowrotka wogole. Boczny trok JESZCZE do Japonii nie dotarl wogole
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 05 listopad 2013 - 19:50
A boczny trok?
Boczny trok nie dociera kolowrotka wogole. Boczny trok JESZCZE do Japonii nie dotarl wogole
Napisano 05 listopad 2013 - 19:50
Ludzie, to jest świetnie pracujący, ładny i naprawdę dobry kołowrotek, w stanie nowym pracuje gładko i miękko i tysiąc razy lepiej niż każda inna maszynka "old style". Teorie dotarcia to już coś co się w granicach normy nie mieści bo docierało to się duże Fiat-y a nie wspaniały japoński młynek za dwa koła, który obraca pod naporem samego knoba. Dotykałem w życiu nie jeden gładki element czy aksamitną skórę, kręciłem vaniem i jestem pewien, że wyraźnie lepiej to już się za bardzo nie da...
Napisano 05 listopad 2013 - 19:53
A jak oceniasz pracę reszty mechanizmów po tzw. Dotarciu? Następują jakieś widoczne zmiany?
Odnoszę wrażenie,że jest ciszej. Gładziutko to już było od samego początku.
Wbrew radom fachowców zaaplikowałem na początku kropelkę przez otwór
serwisowy. Regularnie to tylko rolkę oliwką pieściłem.
Po sezonie wymienię smar na inny o większej lepkości.
Napisano 05 listopad 2013 - 19:57
Ludzie, to jest świetnie pracujący, ładny i naprawdę dobry kołowrotek, w stanie nowym pracuje gładko i miękko i tysiąc razy lepiej niż każda inna maszynka "old style". Teorie dotarcia to już coś co się w granicach normy nie mieści bo docierało to się duże Fiat-y a nie wspaniały japoński młynek za dwa koła, który obraca pod naporem samego knoba. Dotykałem w życiu nie jeden gładki element czy aksamitną skórę, kręciłem vaniem i jestem pewien, że wyraźnie lepiej to już się za bardzo nie da...
To może jeszcze po dotarciu sama zmieni mu się korbka: na podwójną w kolorze TP SW Mgs DH Ito?
Kubo, dzieki za zrozumienie.
Użytkownik krzychun edytował ten post 05 listopad 2013 - 20:00
Napisano 05 listopad 2013 - 20:08
Napisano 05 listopad 2013 - 20:17
Japońce nie wiedzą co tracą .
Użytkownik Jozi edytował ten post 05 listopad 2013 - 20:19
Napisano 05 listopad 2013 - 20:22
Trzeba mieć w życiu jakieś dewiacje, bez tego by człowiek oszalał. Fajnie że mamy takich kolegów na forum, też zboczeńców
Toć to w naszej profesji dewiantów nie brakuje
Ps. Miałem w końcu możliwość przetestować poważnie Vańka w niedziele na ciężkim zestawie sandaczowym (guma 4'' + główki 30--35gr) i jestem pod ogromnym wrażeniem łatwości,płynności i kultury pracy.
Jesli jeszcze przełoży to się na żywotność kołowrotka no to micha sama się cieszy
Użytkownik Karol Krause edytował ten post 05 listopad 2013 - 20:25
Napisano 05 listopad 2013 - 20:39
Napisano 05 listopad 2013 - 21:06
Karol, a że zapytam: Posmarowałeś go przed łowieniem?
Napisano 05 listopad 2013 - 21:12
Jeszcze nie to było jego dziewicze pierwsze łowienie.
Smarowanko dopiero zimą
Napisano 05 listopad 2013 - 21:25
Napisano 05 listopad 2013 - 21:41
Wojtku bedzie smarowany a łowiony był tylko raz i już do momentu smarowania nie bedzie łowił.
Czekam tylko jak majster znajdzie chwilke czasu zimą na serwis
Nie dajmy się zwariować że nowym kołowrotkiem nie można łowić przed wczesniejszym smarowaniem
Napisano 05 listopad 2013 - 22:16
Wyobraż sobie Karolu taką sytuację ,że zajeżdzasz na rybki z nowym kręckiem z polskiej dystrybucji (na gwarancji Normarku) i dopiero podczas łowienia przy większym obciążeniu wychodzi jakaś wada fabryczna.. .co teoretycznie jest bardzo możliwe na sucho wszystko było ok ...a ty już posmarowałeś
Napisano 06 listopad 2013 - 08:07
Użytkownik Sławek.Sobolewski edytował ten post 06 listopad 2013 - 08:14
Napisano 06 listopad 2013 - 10:04
Napisano 06 listopad 2013 - 10:55
Niektórzy to naprawdę mają mega problem bo młynek delikatnie szumi. Posiadam trzy Shimano w wersji Super Baitrunner i jeszcze nigdy ich nie rozkrecałem, na koniec sezonu smaruje przez port smarowania i to cały mój przegląd. Chowam do pokrowców i koniec. Młynki chodzą miękko, cichutko i zero problemów, a życie mają ciężkie bo zestwy do 120gr. Żadne Japan, tylko Malezia. A nie rozkręcanie, sprawdzanie kolorów, sprzęt jest dla mnie a nie ja dla niego.
Napisano 06 listopad 2013 - 11:08
Niektórzy to naprawdę mają mega potrzebę wtryniania się ze swoimi ludowymi mądrościami między wódkę a zakąskę...
Napisano 06 listopad 2013 - 11:09
Zaimponowales mi oryginalnoscia i konsekwencja. Wytrwale spiningowanie Baitrunnerami (rozumiem ze dlatego masz 3).
Szacun.
Napisano 06 listopad 2013 - 11:28
Napisano 06 listopad 2013 - 14:30
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych