Witajcie.
Długo się do tego zbierałem ale najwyższa pora na własny wątek.
Od roku wkręciłem się w robienie własnych przynęt miały być tańsze przynęty a ostatecznie pojawiła się kolejna studnia pochłaniająca oszczędności choć plusów lurebuildingu oczywiście nie brakuje
Mam wiele rozpoczętych projektów i wiele niedokończonych jednak kilka z nich udało mi się doprowadzić do efektu finalnego.
W pierwszej kolejności zaprezentuję wam mój ostatni twór.
Jest to guma płotka 15 cm waga oscyluje w granicach 32-33 gramy. Skromnie nazwana „szlachcianką” stworzona z myślą o majowych płytkich rozlewiskach. Pracuje na samej wkrętce bez obciążenia same kotwice ją wyważają. Średnio mocna praca ogonkiem delikatne lusterko praca moim zdaniem wyjątkowo kusząca dla zębatych. Pierwsze dni maja pokazały że pistolety ją lubią jednak największy głodny szczupak miał 60 cm więc nie spełnia formowego minimum. Sezon jednak się rozpoczyna więc mam nadzieję że uda mi się okrasić wątek zdjęciami fajnych ryb.
Co do samych gum i ich malowania wciąż się jeszcze uczę i kombinuję z kolorami więc proszę o wyrozumiałość w kwestii niedociągnięć jak również czekam na konstruktywną krytykę i porady by moje przynęty mogły stać się lepsze.
Miłego oglądania
14.jpg 43,08 KB 63 Ilość pobrań 3.jpg 29,63 KB 60 Ilość pobrań
5.jpg 33,06 KB 59 Ilość pobrań 20.jpg 34,99 KB 50 Ilość pobrań
21.jpg 31,74 KB 43 Ilość pobrań 15.jpg 27,02 KB 43 Ilość pobrań
16.jpg 26,78 KB 40 Ilość pobrań 18.jpg 23,81 KB 38 Ilość pobrań
1.jpg 34,03 KB 36 Ilość pobrań 7.jpg 31,76 KB 35 Ilość pobrań