cyprys19, on 07 May 2023 - 07:38, said:
Panie @Robert Dorado , Pana postawa jest bardzo piękna wizerunkowo, natomiast jest ryzyko, że Kolega odeśle wadliwy produkt i dostanie w zamian dokładnie taki sam.
Patrząc na sprawę z boku mam wrażenie, że próbuje Pan przerzucić winę producenta na klientów, a zdecydowanie lepszym posunięciem będzie testowanie i kontrola jakości wypuszczanych produktów.
Przypomniała mi się dyskusja z pewnego wyjazdu, gdzie Kolega jednego dnia ''Waszym'' woblerem rozwalił system....ale nie o tym teraz mowa.
Z góry zakładasz że dostaniesz zły, nie wiem jak się do tego odnieść.
Każdy wobler jest testowany (jak widać raz lepiej raz gorzej, zależy od człowieka) żeby być pewnym to trzeba by postawić kolejnego sprawdzającego...
Dla informacji, na nasz rynek idzie tak około, 60-70 tyś woblerów a zwrotów można powiedzieć że nie ma, to co to oznacza?
Zrozumcie jak firma nie będzie mieć twardych dowodów w postaci zwrotów to nic się nie zmieni.
Znam Darka kupę lat ale nigdy nie wcinałem mu się do kasy, zarządzania ludźmi i niech tak pozostanie, jeżeli wobler nie pracuje macie możliwość wymiany, korzystajcie z takiej opcji a wszystkim to wyjdzie na dobre.
Ja już napisałem wszystko, jeżeli macie uwagi to tutaj piszcie: https://www.facebook...adofishinglures