Od jakichś 40 lat pracuję w tzw usługach. I naprawdę niewielu klientów zasługuje na szacunek. Ale nie zabijam ich, nie obgaduję, doopy w sieci nie obrabiam, ani do skarbowego nie donoszę.. choć nie jestem ideałem. Bo to dla mnie jest niemęskie..
UWAGA NA SKLEP WARCIAK-FISHING TOMCAT!!!
#41 OFFLINE
#42 Guest_Drac_*
Napisano 28 maj 2020 - 15:47
Donoszenie nigdy nie bylo i nie będzie honorowe. Choć brak paragonu i takie lecenie w ch zasługuje na srogie skarcenie.
Użytkownik Drac edytował ten post 28 maj 2020 - 15:48
- bho70 lubi to
#43 OFFLINE
Napisano 28 maj 2020 - 16:08
Od jakichś 40 lat pracuję w tzw usługach. I naprawdę niewielu klientów zasługuje na szacunek. Ale nie zabijam ich, nie obgaduję, doopy w sieci nie obrabiam, ani do skarbowego nie donoszę.. choć nie jestem ideałem. Bo to dla mnie jest niemęskie..
" Klient nasz pan" on daje pieniądz wiec szanuj klienta swego.
- Jozi, bho70 i Mariusz1000 lubią to
#44 OFFLINE
Napisano 28 maj 2020 - 18:01
Sławku, a napiszesz, w jakich usługach pracujesz i co robi ta większość klientów, aby nie zasłużyć sobie na szacunek?Od jakichś 40 lat pracuję w tzw usługach. I naprawdę niewielu klientów zasługuje na szacunek. Ale nie zabijam ich, nie obgaduję, doopy w sieci nie obrabiam, ani do skarbowego nie donoszę.. choć nie jestem ideałem. Bo to dla mnie jest niemęskie..
#45 ONLINE
Napisano 28 maj 2020 - 20:34
Pewnie.. Budowałem domy. Miganie się od płacenia, niedopłacanie, brak zapłaty - rekord 107 tysięcy, wyłudzenia, wymuszenia, donosy, do tego niczym nieuzasadnione poczucie wyższości połączone z pogardą do roboli - w sumie cały zestaw manier pierwszego pokolenia awansu społecznego. Bardzo popularny - co i tutaj widzę..
O dwie durne gumy byście sklepikarza zatłukli, o drobna zwłokę gardło podgryźli, o drobiazg zakapowali.. chodzące ideały..
- długi, Paweł J, Krzysiek Rogalski i 10 innych osób lubią to
#46 OFFLINE
Napisano 29 maj 2020 - 08:13
(...) o drobna zwłokę gardło podgryźli(...)
Na naszej giełdzie kupiłem kilka Perchów SDRów, bodaj 10 lutego. Nadal czekam na przesyłkę ale jakoś nie mam morderczych ciągot 😂 - idziem na rekord, Ali się chowa. 😄
- Krzysiek Rogalski, pawelHERP i S.N. lubią to
#47 OFFLINE
Napisano 29 maj 2020 - 08:21
- S.N. lubi to
#48 ONLINE
Napisano 29 maj 2020 - 10:42
A ja Ci powiem tak Sławku - ten sam osobnik, który nie dba o to, aby w zamówieniu nie brakowało dwóch gum za 5zl, zrobi potem fuszerkę budując ludziom dom lub odbierając prace od kogoś innego. I nie jest ważne, czy jesteś klientem, czy dostawca usługi, tylko jakim jesteś człowiekiem. Z moich doświadczeń z wykańczaniem mieszkania mógłbym przytoczyć wiele argumentów dotyczących arogancji i nieuczciwości osób świadczących usługi, zatem zupełnie nie zgadzam się z polaryzacją, którą pokazałeś.Pewnie.. Budowałem domy. Miganie się od płacenia, niedopłacanie, brak zapłaty - rekord 107 tysięcy, wyłudzenia, wymuszenia, donosy, do tego niczym nieuzasadnione poczucie wyższości połączone z pogardą do roboli - w sumie cały zestaw manier pierwszego pokolenia awansu społecznego. Bardzo popularny - co i tutaj widzę..
O dwie durne gumy byście sklepikarza zatłukli, o drobna zwłokę gardło podgryźli, o drobiazg zakapowali.. chodzące ideały..
Z opisów tutaj wynika, ze sklep z tego wątku trzyma „poziom” usług na przestrzeni lat i ciężko winić kupujących, ze narzekają.
Nie będę już brnął w polemikę z Tobą, bo mam nieodparte wrażenie, że w każdej rozmowie najważniejsze dla Ciebie jest to, aby Twoja racja była najlepsza, zatem szkoda zaśmiecać wątek dalszymi wynurzeniami.
Pozdrawiam
- Jozi, Piastun, Marcyś i 4 innych osób lubią to
#49 ONLINE
Napisano 29 maj 2020 - 10:53
Pewnie.. Budowałem domy. Miganie się od płacenia, niedopłacanie, brak zapłaty - rekord 107 tysięcy, wyłudzenia, wymuszenia, donosy, do tego niczym nieuzasadnione poczucie wyższości połączone z pogardą do roboli - w sumie cały zestaw manier pierwszego pokolenia awansu społecznego. Bardzo popularny - co i tutaj widzę..
Ja też w usługach,w innej branży co prawda i krócej ale ponad 25 lat już minęło.I o ile w pierwszą część Twojej wypowiedzi wierzę całkowicie i częściowo mógłbym się pod tym podpisać,z druga mam już problem.Dlaczego?
Otóż,nawiązując do tych przykładowych 107 tysięcy.Jestem bardziej niż przekonany że ten k...s który nie zapłacił Ci tak ogromnej kwoty za usługę nie Ciebie jednego zrobił w bambuko a swoich wałków nie zaczął od kwot powyżej 100K.Zaczął pewnie od tych przytoczonych przez Ciebie dwóch gumek,potem było trochę więcej,póżniej jeszcze coś,itp itd.Od małego się zaczyna,na dużym się kończy.Kolegom o zasadę chodzi,tak sądzę
- Piastun, witeg i G_rzegorz lubią to
#50 OFFLINE
Napisano 29 maj 2020 - 10:59
- S.N. lubi to
#51 OFFLINE
Napisano 29 maj 2020 - 11:06
Karol, bardzo dobrze, ze piszesz, skoro taka jest prawda.Może nie będę trendy ale... uczciwie pisząc robiłem ostatnio zakupy i szczerze przyznam że nie ma się do czego przyczepić... zamówiony towar zgadzał się co do joty... wysyłką na czas...
- Karol Krause lubi to
#52 ONLINE
Napisano 29 maj 2020 - 11:23
Może nie będę trendy ale... uczciwie pisząc robiłem ostatnio zakupy i szczerze przyznam że nie ma się do czego przyczepić... zamówiony towar zgadzał się co do joty... wysyłką na czas...
U mnie też wszystko OK, tylko szczypce zamówione zakrzywione, a w paczce były proste, ale to szczegół przecież
Tak z drugiej strony, to do dzisiaj mam alergię na budowlańców, temat rzeka, to nie będę pisał, ale chyba prawie każdy kto się budował wie, o co chodzi .
Użytkownik Mariusz1000 edytował ten post 29 maj 2020 - 11:23
#53 OFFLINE
Napisano 29 maj 2020 - 11:45
Sławku, jak zazwyczaj mnie Twoje posty najmniej irytują, tak z wyrażonym tu Twoim zdaniem w pełni zgodzić się muszę.
Na naszej giełdzie kupiłem kilka Perchów SDRów, bodaj 10 lutego. Nadal czekam na przesyłkę ale jakoś nie mam morderczych ciągot - idziem na rekord, Ali się chowa.
ja bym poświęcił trochę czasu i zgłosił na policję... to nie kradzież, a za oszustwo grożą całkiem poważne kary... w ten sposób może nie zrobi tego ponownie... takie typy trzeba niszczyć zanim się rozwiną...
ps. wielokrotnie kupowałem na giełdzie i nigdy nie było problemów... chciałbym żeby tak zostało, więc zgłoś to jak dasz radę... ładnie proszę
#54 OFFLINE
Napisano 29 maj 2020 - 11:58
Bardzo trendy stała się ostatnio w przestrzeni publicznej nakręcona na maksa wzajemna nienawiść, duch nagonki i hejterka z lada powodu. Nie wiem, nie jestem do końca pewien czy to jest prosta pochodna ducha wścieklizny obowiązującej w mediach, czy tylko naturalny defekt kulturowy w społeczeństwie postkomunistycznym..
Inna optyka, i nie zrozumiesz Mariusz, boś ty jest pan.. przez to, żeś jest klient. Wytłumaczę ci skrótowo - większość budujących próbuje osiągnąć cele albo poziom na których ich zwyczajnie nie stać.. Najmodniejsze, powszechnie zadawane pierwsze pytanie.. i zarazem odpowiedź, brzmi - jest ile to będzie kosztowało, i dlaczego tak drogo..
- Paweł J, S.N. i De'Ptak lubią to
#55 OFFLINE
Napisano 29 maj 2020 - 14:30
ja bym poświęcił trochę czasu i zgłosił na policję... to nie kradzież, a za oszustwo grożą całkiem poważne kary... w ten sposób może nie zrobi tego ponownie... takie typy trzeba niszczyć zanim się rozwiną...
ps. wielokrotnie kupowałem na giełdzie i nigdy nie było problemów... chciałbym żeby tak zostało, więc zgłoś to jak dasz radę... ładnie proszę
To nie pierwszy przypadek kolegi, ten typ tak ma. Tyle że większości kończyła się cierpliwość po miesiącu.
To że nie mam jeszcze tych woblerów nie wynika (chyba) z próby oszustwa czy wyłudzenia. Jest to raczej niechciejstwo, lenistwo, odkładanie na potem...
Jako taki lontakt na priv jest, są przeprosiny, tłumaczenia i obietnice - może i guzik warte, ale oszust by się nie odzywał.
Gdyby mi baardzo zależało, gdybym potrzebował tych wabików na już, to sam bym podjechał - mam niedaleko kilku kumpli, możnaby skoczyć nad rzekę przy okazji. Ale nie po to płaciłem za przesyłkę żeby jeździć.
Do służb mam ambiwalentny stosunek. Po tym jak kilka lat temu złodziej ukradł mi większość sprzętu (osobiście wyceniłem straty na ok. 40 000pln a jedynym działaniem organów ścigania w celu ujęcia sprawcy było zapytanie -MNIE!- czy wiem kto to zrobił?, bez choćby sprawdzania zapisów z przynajmniej 2 kamer monitoringu które sprawcę mogły zarejestrować) mam na nich wywalone. Kilku znanych mi policjantów też nie pozostawia złudzeń.
- S.N. i De'Ptak lubią to
#56 OFFLINE
Napisano 29 maj 2020 - 18:08
Bardzo trendy stała się ostatnio w przestrzeni publicznej nakręcona na maksa wzajemna nienawiść, duch nagonki i hejterka z lada powodu. Nie wiem, nie jestem do końca pewien czy to jest prosta pochodna ducha wścieklizny obowiązującej w mediach, czy tylko naturalny defekt kulturowy w społeczeństwie postkomunistycznym..
Inna optyka, i nie zrozumiesz Mariusz, boś ty jest pan.. przez to, żeś jest klient. Wytłumaczę ci skrótowo - większość budujących próbuje osiągnąć cele albo poziom na których ich zwyczajnie nie stać.. Najmodniejsze, powszechnie zadawane pierwsze pytanie.. i zarazem odpowiedź, brzmi - jest ile to będzie kosztowało, i dlaczego tak drogo..
A skończonym skandalem jest to, że te chamy i prostaki chcą, żeby robota za którą zapłacili była wykonana. Niektórzy w swej bezgranicznej bezczelności śmią oczekiwać jeszcze, żeby zarówno efekt jak i termin były choć zbliżone do tych z umowy. No po prostu koniec świata.
- strary, hi-lo, grzegorzyk i 3 innych osób lubią to
#57 OFFLINE
Napisano 29 maj 2020 - 19:01
#58 OFFLINE
Napisano 29 maj 2020 - 19:30
Użytkownik Robert.B edytował ten post 29 maj 2020 - 19:30
#59 ONLINE
Napisano 29 maj 2020 - 19:30
Ooo.. Wychowani na telewizyjnych programach pt usterka, wciąż przybywają.. Takie jak ta nagonki pokazują, jak bardzo zmieniło się odczytanie, sens i etyczny kontekst starego powiedzenia - klient, nasz pan..
Zniszczę cię, gnoju - to nowa maksyma..
- De'Ptak lubi to
#60 OFFLINE
Napisano 29 maj 2020 - 19:39
to może trzeba go pogonić ja jakoś nie wyobrażam sobie niewysłania opłaconego towaru w ciągu 24h bez istotnego powodu... i w efekcie czasem latam na pocztę z jednym jedynym woblerkiem:(
co do służb - też bym specjalnie nie liczył na skuteczność - ale tutaj mają sprawcę "na widelcu"... a jak nawet to okaże się tez zbyt trudne to przynajmniej zepsujesz im (zasłużenie!) statystyki wykrywalności:)
- G_rzegorz lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 5
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych