HMGlures & ZOZOBaits
#901 OFFLINE
Napisano 15 luty 2020 - 04:23
#902 OFFLINE
Napisano 15 luty 2020 - 12:48
A ile on waży i jaką ma długość?
Są w dwóch wielkościach 39mm 2.2g i 49mm 3.7g. Wczoraj udało się zrobić i obrobić fotki tylko mniejszemu modelowi. Dziś zabiorę się za większy model.
Paweł widzę, że Ty zbroisz swoje woblery w pojedyńcze haki,powiedz mi proszę,czy ich konstrukcja jest jakaś specjalna,że pracują doskonale na pojedynczym haku? a gdybym zamienił ten hak na kotwiczkę to praca ich się zmieni? jakich haków używasz i jakiej wielkości?i ostatnie pytanie, gdyby w Twoich pestkach kleniowo-jaziowych zastosował pojedyńczy hak,to nie wpłynęło by to na ich pracę/lotność/skuteczność?
Temat jest troszkę złożony. Dostaję sporo pytań na pw w tym zagadnieniu. Nie odpowiem tutaj na szybko bo zbyt wielowątkowa jest sprawa i łatwo spłycić dając fałszywy obraz. Jestem w trakcie pisania artykułu na moją stronę, jak skończę dam linka. Jestem na finiszu, brakuje foto i kilku zdań. Także troszkę cierpliwości i będzie Pan zadowolony
- ezehiel i Voiteh lubią to
#903 OFFLINE
Napisano 16 luty 2020 - 00:36
Załączone pliki
Użytkownik gajosik edytował ten post 21 luty 2023 - 00:01
- malinabar, Piotr Gołąb, peekol i 5 innych osób lubią to
#904 OFFLINE
Napisano 21 luty 2020 - 01:35
.
Użytkownik gajosik edytował ten post 21 luty 2023 - 00:01
- ezehiel lubi to
#905 OFFLINE
Napisano 28 marzec 2020 - 13:01
Nowy kolorek czarny w żółte kropeczki
Załączone pliki
- maykel, malinabar, Piotr Gołąb i 12 innych osób lubią to
#906 OFFLINE
Napisano 29 marzec 2020 - 12:25
Czy będą dostępne na sklepie
- xyzzvpc lubi to
#907 OFFLINE
Napisano 29 marzec 2020 - 21:18
Tak, najpierw w wersji limitowanej jak się przyjmą w przyszłym sezonie wejdą na stałe do oferty. Sam tez muszę dobrze je przełowić, trochę z czasem ciężko bo mnie zamówienia przyblokowały w łowieniu
- daniel12 lubi to
#908 OFFLINE
Napisano 30 marzec 2020 - 16:01
Jak zwykle świetnie kolory i wykonanie , podoba mi się ten czarno niebieski z czerwoną dupką
- xyzzvpc lubi to
#909 OFFLINE
Napisano 30 marzec 2020 - 18:00
- xyzzvpc lubi to
#910 OFFLINE
Napisano 13 kwiecień 2020 - 23:29
DroopKiller 30 5g
KillerEGG TURBO 27 3g
PICO KillerEGG FAT 16 (dawniej KillerEGG PICO 16)
jeszcze chwila i będą dostępne weszło trochę nowych kolorków, część będzie na stałe, cześć limitowana.
Załączone pliki
- malinabar, Piotr Gołąb, sq1gym i 4 innych osób lubią to
#911 OFFLINE
Napisano 18 kwiecień 2020 - 23:44
A jakoś mnie tak naszło, jedno zdjęcie 3 równe filtry w programie do obórki. Taki przerywnik dla zabawy w nudnym wybielaniu tła.
Załączone pliki
- malinabar, Hubert_S, chlodnica i 1 inna osoba lubią to
#912 OFFLINE
Napisano 19 kwiecień 2020 - 20:03
- xyzzvpc lubi to
#913 OFFLINE
Napisano 20 kwiecień 2020 - 09:49
- peekol lubi to
#914 OFFLINE
Napisano 03 lipiec 2020 - 12:07
Załączone pliki
Użytkownik gajosik edytował ten post 03 lipiec 2020 - 12:16
- malinabar, Hubert_S, MARIUSZ 69 i 1 inna osoba lubią to
#915 OFFLINE
Napisano 03 lipiec 2020 - 13:07
Fajne . Ile centymetrów , jaka waga , jakie wersje będą dostępne ?
#916 OFFLINE
Napisano 03 lipiec 2020 - 18:28
#917 OFFLINE
Napisano 11 lipiec 2020 - 17:52
Dwa wariaty do testów
Załączone pliki
- malinabar i Adept lubią to
#918 OFFLINE
Napisano 11 lipiec 2020 - 20:47
Mogą być jednak sytuacje, że ten czerwony coś skusi.
Choć moje doświadczenie z kleniami pokazuje, że nie jest to raczej dobry kolor. Oczojeby zreacają ich uwagę, ale raczej ich inie atakują. Bardziej jest to zainteresowanie, ciekawość...
- xyzzvpc lubi to
#919 OFFLINE
Napisano 11 lipiec 2020 - 23:23
Ja na temat kolorów już się nie wypowiadam Co się naoglądam w życiu i nasłuchałem to moje. Jeden z ciekawszych przypadków kilka lat temu gdy dwuch wędkarzy (znajomi, jeden podpatrzył u drugiego moje wyroby) łowiących na tej samej rzece, często w tych samych miejscach. Zamawiali u mnie skrajnie różne kolory w obrębie tego samego modelu (i to jest najciekawsze, bo wyklucza różnice między modelami i ich wpływ na brania). Obaj twierdzili ze najlepiej biorą na to co zamawiają, i obaj łowili w tej samej wodzie na skrajnie różne kolory piękne klenie i jazie. U jednego dominowaly czernie z delikatymi akcentami złota lub żółte kropki a u drugiego żywe jasne wzory, nie tak oczojebne jak wyżej ale zamawiał też biało czerwone strażaki. I każdy twardo obstawał przy swoim, jeden twierdził że na ciemne nie biorą a drugi że na klasyczne sreberko z białym brzuchem i czarnym grzbietem to ostatnio miał ładna rybę 3 sezony wcześniej i sytuacja się zmieniła gdy zaczął łowić ciemne.
Wiara w przynętę najważniejsza ! Sam odlewam w formach więc jestem sobie w stanie zrobić ile mi potrzeba najdziwniejszych nawet kolorów o takiej samej pracy, ale jak mam jakiegoś fartownego to dalej jak przed laty gdy robiłem z drewna ręcznie włażę głupi do wody by odzyskać wobka z zaczepu
Sam staram się mieć różne wzorki, nigdy nie wiadomo... A najczęściej łowię na spokojne naturale i czarne z akcentami złota lub nieśmiertelne black furry, jakaś oliwka z czerwonym akcentem i nieźle wchodzą na taką ciemną zieleń z czerwonym
Ale oczjeby lubię mieć bo mi się podobają strasznie takie ostre kolorki jakieś zawsze żywsze to pudełko, a są dni że potrafią uratować dupsko.
Załączone pliki
Użytkownik gajosik edytował ten post 11 lipiec 2020 - 23:36
- teki77, malinabar, Piotr Gołąb i 3 innych osób lubią to
#920 OFFLINE
Napisano 03 sierpień 2020 - 14:39
W niedziele odwiedziliśmy Królową. Sesja mega krótka bo o 7 już byliśmy w drodze powrotnej, niestety obowiązki rodzinne. Nawet na te 3h warto było. Nie wiem czemu ale wszystkie rybska z Wisły cieszą mnie x2 ta rzeka i jej klimat coś pięknego.
Popełniłem dwa nowe woblery, wyjazd był ukierunkowany na ostateczne testy i wnioski czy aby na pewno to już wersja ostateczna. Na szczęście tak co oznacza koniec zmian i początek odlewania.
Na foto jeszcze w malowaniu roboczym
Bezsterowy PANIC STICK 7cm o wadze 8g
oraz klasyczny ze sterem RappSNIPER 7cm 12g
Oszukaliśmy po sztuce, było jeszcze ciemnawo, aparat w tel nie ogarnął światła.
Załączone pliki
- malinabar, Hubert_S, Tom@son i 4 innych osób lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych