Panowie......nigdy chyba nie zrozumiem zbędnych przepychanek słownych. Pytający Koledzy chcą konkretów. Tak jak napisał Norbert 78, najwyraźniej najbardziej mu zależy na cichej pracy kompresora, czemu się wcale nie dziwię, że o bezawaryjności nie wspomnę ale to wiadomo. Nie wyobrażam sobie mieć w mieszkaniu w bloku takiego "klamota" jakiego ja akurat posiadam - jest zdecydowanie za głośny. A biorąc jeszcze pod uwagę fakt, że pewnie większość drobnych dłubaczy (do których i ja się zaliczam-chodzi oczywiście o ilości wytwarzanych wyrobów, nie o posturę bo bym skłamał) swoje majsterkowanie rozpoczyna i kończy popołudniami/wieczorami/nocami to kompresory w/w typu odpadają całkowicie.
A.....i jeszcze dodam, że na kompresorach się nie znam
Jeszcze nie tak całkiem dawno sam byłem w kropce bo nie wiedziałem co mam zakupić. Jeden za drogi i tylko do aero ale cichutki, drugi tańszy, głośniejszy, wydajniejszy, z butlą i nie tylko do aero bo i do ogarnięcia paru tematów w domowym codziennym życiu. Dylematów jest sporo jeżeli ma się ograniczony budżet. W tej chwili np. prawdopodobnie wybrałbym większy, jeszcze wydajniejszy - taki, który obsłużyłby np. narzędzia pneumatyczne, pozwoliłby na piaskowanie itp, itd. Ale....wybrałem, mam, póki co mi wystarcza i chyba o to właśnie chodzi.
Pozdrawiam.
Użytkownik MANTHEO edytował ten post 23 maj 2014 - 07:22