A pamiętam, jak mnie od "głupków" wyzywali, jak pisałem, że taki jest niezbędny.
Poszukałem... to Ty Maniek byłeś
Tak, pamiętam to Cóż,taki już ze mnie uparciuch.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 20 grudzień 2014 - 20:36
A pamiętam, jak mnie od "głupków" wyzywali, jak pisałem, że taki jest niezbędny.
Poszukałem... to Ty Maniek byłeś
Napisano 20 grudzień 2014 - 22:05
Ja mam zawór zwrotny z "ręcznym odprężeniem" . Działa tak już z trzy lata. Miałem pobawić się z takim automatycznym ale skoro ten działa to nie zmieniam.
Napisano 20 grudzień 2014 - 22:17
Ale super, że teraz namawiasz na dobrą drogę. Sam dawno temu to samo poprzechodziłem. Szybko, byle działało, co zazwyczaj kończyło się fiaskiem.
Napisano 21 grudzień 2014 - 14:59
Witam potrzebuje porady jaki kompresor kupić do 200/250 zł, czy jepiej poczekać i coś z wyźszej półki kupić ??
Napisano 31 styczeń 2016 - 22:07
mam pytanko czy ponieważ mam zamiar zacząć bawić się z areo tylko posiadam w domu kompresor taki dosyć mały ale spokojnie można napompować opony w samochodzie itp. i teraz pytanie czy to wejście które ma pod pistolet będzie pasował do areo ponieważ nie mam bladego pojęcia czy to te same średnice czy nie? I czy istnieje możliwość że ciśnienie które wytwarza kompresor będzie zbyt duże do areo (kompresor który posiadam dobija ciśnienie max do 8 barów tzn wyłącza się przy 8 )?
Użytkownik patzaw26 edytował ten post 31 styczeń 2016 - 22:14
Napisano 01 luty 2016 - 12:59
Najlepiej wrzuć fotkę kompresora albo link jak wygląda, bo z opisu niewiele wynika.
Jak pompuje do 8 bar to się nada, tylko do malowania aero wystarczy 2-3 bar. Jak masz reduktor na wyjściu to możesz sobie regulować ciśnienie na wyjściu. Jak nabijesz 8 bar a będziesz malował ok. 3 bar to po prostu rzadziej będzie się uruchamiał.
Napisano 01 luty 2016 - 13:23
Napisano 01 luty 2016 - 16:46
Dokładnie wygląda tak tylko firmy nie pamiętam i jest to kopresor tłokowy, do tego był nawet dołączony pistolet do malowania ale do woblerków za duży
19j-FINI-50-L.jpg 33,25 KB 10 Ilość pobrań
Napisano 01 luty 2016 - 16:52
Nada się.
Jednak 8 bar to stanowczo za dużo do malowania przynęt. Takie ciśnienie zdmuchnie z woblera farbę, a może nawet i podkład Zacznij od ustawienia 2 bar. Jeśli będzie nadal za dużo (farba "rzadka), to jeszcze zredukuj, jeśli dysza będzie się zapychać, to troszkę dodaj. Aż znajdziesz najlepsze dla siebie ustawienia.
Napisano 01 luty 2016 - 16:58
Napisano 01 luty 2016 - 17:03
ok dzięki wielkie za odpowiedzi teraz uzbierać na areo i do dzieła tylko ustawić go tak żeby miał to 2-3 na wyjściu czy ogólnie w butli?
Użytkownik patzaw26 edytował ten post 01 luty 2016 - 17:04
Napisano 01 luty 2016 - 18:34
Napisano 02 luty 2016 - 07:43
Witam . ja zrobiłem taki sprzęt skorzystałem z opisu jak zrobić z tego linka http://majsterkowo.p...r-do-aerografu/ . Bardzo fajnie autor to wymyślił. Jak ktoś ma spawarkę to koszt całego zestawu wyjdzie około max 150 zl :
Napisano 08 czerwiec 2016 - 07:44
Witam
Mam takie pytanie , zamówiłem już aerograf nie drogi bo za 50 zł ,mam bardzo ograniczony budżet wiec planuje użyć zwykłego kompresora samochodowego podłączonego do zapalniczki, i zastanawia mnie czy będzie potrzebna mi jakaś przejściówka czy coś podobnego.
Jeszcze zastanawiam się czy zrobić lodówkowca, w piwnicy mam starą lodówkę ,brakuje mi gaśnicy.Jak bezpiecznie ją otworzyć?
Z góry Dziękuje za odpowiedzi
Pozdrawiam
Napisano 08 czerwiec 2016 - 22:47
Ten kompresorek samochodowy nie zda egzaminu
Napisano 09 czerwiec 2016 - 06:43
Mogł bym wiedzieć dlaczego? z tego co na nim jest napisane to ma dość dużą moc
Napisano 09 czerwiec 2016 - 09:17
Mogł bym wiedzieć dlaczego? z tego co na nim jest napisane to ma dość dużą moc
Aby ją wykorzystać, musiałbyś zainstalować zbiornik wyrównawczy, presostat, a także zapewne jakiś rodzaj chłodzenia, gdyż kompresor samochodowy nie jest przeznaczony do pracy ciągłej. Oczywiście można to zrobić, ale pakując się w taką budowę, lepiej zrobić "lodówkowca". Cichszy i bardziej wydajny.
Kompresor samochodowy daje spore ciśnienie, gdy pompujesz nim koło i powolutku "dobijasz" kolejne porcje powietrza. Jeśli bezpośrednio podepniesz aerograf, bez zbiornika ciśnieniowego i presostatu, uzyskasz ciśnienie zbliżone do tego z pompki ręcznej. Niskie i pulsacyjne, czyli bardzo marne do malowania aerografem. Będziesz zdziwiony pytał "A dlaczego aerograf mi się zatyka i pluje farbą?" A właśnie dlatego...
Napisano 09 czerwiec 2016 - 10:15
Napisano 09 czerwiec 2016 - 10:33
Możesz wziąć na przykład kompresor do malowania... polecam Ci poszukać szczególnie OLX bo na aledrogo dużo chłamu i krzyczą straszne pieniądze.
Napisano 09 czerwiec 2016 - 19:29
To chyba musze zrezygnować z malowania aeografem a pomyśleć o pędzelkach. Bo jak okazało się lodówka którą mam jest potrzebna i nie mam skąd wsiąść agregat
Jeśli masz jak odebrać z Warszawy to mam jeden wolny
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych