Aerograf H&S Ultra szczerze polecam, to chyba najtańszy sprzęt z tych bardziej klasowych, można malować precyzyjnie, nie ma z tym problemu (ja mam w nim zainstalowaną dyszę 0,2). Z kompresorem masz twardy orzech do zgryzienia. Ja też szukałem i to głównie pod kątem głośności pracy. Bardzo dokładnie przefiltrowałem wszelkie informacje, czytałem, filmiki oglądałem. I z tych moich obserwacji wychodzi, że tańsze modele kompresorów pracują głośno, nawet te uważane przez sprzedających za ciche. Nie chcę się oczywiście mądrować, ale po prostu szkoda by było, żebyś zainwestował w niby cichy kompresor, a potem okaże się, że sąsiedzi do piwnicy przylecą. Lodówkowiec jest w cichości nie do przebicia. Ja z lodówkowcem pracuję normalnie w domu i nikomu nie przeszkadza, bo przecież trudno żeby ktoś zwracał uwagę na pracującą lodówkę
Na necie jest sporo poradników krok po kroku jak wykonać kompresor. Niekoniecznie trzeba przecież samemu zrobić, może znasz kogoś, kto kuma takie tematy? Ja swój kupiłem, czasami ktoś chce sprzedać, warto zerknąć tu i ówdzie. Niedawno widziałem na allegro poszedł lodówkowiec za coś ok. 250zł.