Cześć
Były przeterminowane, ale trochę lakieru i można karmić bolki.
Na zdjęciu klejenie steru wyszło jakieś takie ciemne.
Użytkownik sdd_ edytował ten post 19 grudzień 2014 - 21:05
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 09 sierpień 2014 - 16:16
Cześć
Były przeterminowane, ale trochę lakieru i można karmić bolki.
Na zdjęciu klejenie steru wyszło jakieś takie ciemne.
Użytkownik sdd_ edytował ten post 19 grudzień 2014 - 21:05
Napisano 09 sierpień 2014 - 19:39
Napisano 11 sierpień 2014 - 16:40
Te były w oleju, te w pomidorowej przerabiam na woblery na klenio - jazie.
Napisano 11 sierpień 2014 - 16:52
Napisano 11 sierpień 2014 - 17:04
A co do klenióweczek to masz jeszcze te łamance malutkie?
Powstało ich tylko kilka i są w moim arsenale.
Napisano 30 listopad 2014 - 18:00
Cześć
Próbowałem pomalować coś pędzlem, ale wyszła paskuda.
Jeden wniosek wyciągnąłem, farby chyba powinny być bardziej transparentne.
Pozdrawiam
Sławek
Napisano 30 listopad 2014 - 18:07
ja wiem czy taka paskuda?... ciekawa kolorystyka jak dla mnie
Napisano 30 listopad 2014 - 18:08
Wyszedł bardzo ciekawie - kombinuj dalej w tą stronę
Napisano 30 listopad 2014 - 18:46
Cześć
Dawno nic nie wstawiałem, więc pokażę jeszcze jakieś moje nowe zabawki
deep runner pod klenika ok 3 cm.
deep runner pod ok 5 cm.
ok 4 cm. pod klenika, jazia i kropka.
Pozdrwiam
Sławek
Napisano 06 grudzień 2014 - 14:47
Cześć
Nastepne próby ręcznego malowania. Zdjęcia są kiepskie i nie widać, że malowałem na folii aluminiowej. Na żywo wyglądają lepiej, chociaż malownie wg mnie nadal byle jakie.
To miała być strzebla
a to ciernik (miał być)
Pozdrawiam
Sławek
Napisano 06 grudzień 2014 - 15:24
Przyznam ze wobki z ostatniego wpisu wyglądają rewelacyjnie. Piękne malowanie dodaje im niepowtarzalnego uroku. Oczywiście nie umniejsza to innym Twoim pracom.
Napisano 06 grudzień 2014 - 15:46
Przyznam ze wobki z ostatniego wpisu wyglądają rewelacyjnie. Piękne malowanie dodaje im niepowtarzalnego uroku. Oczywiście nie umniejsza to innym Twoim pracom.
Dzięki. Te malowane pędzlem chyba wyglądają lepiej niż ten z postu z 30 listopada, ale bardziej podoba mi się Malowanie np. Tomy'ego. Łagodniejsze przejścia pomiędzy kolorami, farby jeszcze bardziej transparentne, poza tym moje zdolności plastyczne są raczej mierne.
Pozdrawiam
Sławek
Napisano 06 grudzień 2014 - 16:01
Fajne te boleniówki,poproszę o jakieś parametry,waga,długość,praca...
Ok 6,5 cm, wagę robiłem różną, z kotwicami do 7 - 10 g., praca to drobne i dość szybkie lusterkowanie (chociaż amplituda zależy od zastosowanego steru), w opadzie również lusterkują.
Pozdrawiam
Sławek
Napisano 06 grudzień 2014 - 16:06
Świetnie się prezentują boleniówki
Napisano 06 grudzień 2014 - 16:15
Jak wiadomo to każdy z nas dąży do doskonałości i tak naprawdę, to nigdy do końca nie będzie zadowolony ze swojego dzieła, zawsze jest coś, co jeszcze by poprawił lub zmienił.
I właśnie, to w tym wszystkim jest najfajniejsze.
Jedno małe pytanko; Farby transparentne masz gotowe, czy sam sobie robisz.?
Napisano 06 grudzień 2014 - 16:16
Świetnie się prezentują boleniówki
I najważniejsze,że w razie czego będę mógł od Kolegi Sławka odebrać wobki osobiście...
Napisano 06 grudzień 2014 - 16:51
Jak wiadomo to każdy z nas dąży do doskonałości i tak naprawdę, to nigdy do końca nie będzie zadowolony ze swojego dzieła, zawsze jest coś, co jeszcze by poprawił lub zmienił.
I właśnie, to w tym wszystkim jest najfajniejsze.
Jedno małe pytanko; Farby transparentne masz gotowe, czy sam sobie robisz.?
Z tą transparentnością to tak nie do końca, po prostu nakładałem bardzo cięnką warstwę. Dotyczczas woblery malowałem aerografem i używałem Pactry (ona w ogóle nie jest transparentna). Jakiś czas temu kupiłem akryle samochodowe od Rudiego i tych farb użyłem do malowania. Te farby (przynajmniej te, które mam) da się nakładać dość cienko i wydaje mi się, że są bardziej transparentne. Gdzieś na forum czytałem, ze ktoś rozrabia farby z lakierem akrylowym. Może to jakieś rozwiązanie, ale na razie tego nie stosowałem. To przktycznie mój debiut w malowaniu pędzlem. Może pokombinuję również z gabką, kedyś dawno, dawno temu tak cieniowałem grzbiety.
Pozdrawiam
Sławek
Napisano 06 grudzień 2014 - 17:15
Bardzo ładne woblery robisz, zwłaszcza te ostatnie wpadły mi w oko (strzeble, cierniki, pstrążki). Pomalowałeś je po swojemu i absolutnie nie musisz ich porównywać z twórczością kogokolwiek innego. Twoja wizja i wykonanie. Jak by nie patrzeć, lurebuilding jest jakąś tam formą sztuki, a sztuki porównywać się nie da
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych