Nie spróbujesz - nie dowiesz się
Moje zabawki
#101 OFFLINE
Napisano 15 luty 2015 - 16:51
#102 OFFLINE
Napisano 20 marzec 2015 - 18:06
Cześć
Próba z bezsterem, Ciekaw jestem co mi wyszło?
Pozdrawiam
Sławek
- joker, wobler129, teki77 i 1 inna osoba lubią to
#103 OFFLINE
Napisano 03 październik 2015 - 08:22
Następna próba z ręcznym malowaniem. Chyba jest lepiej, ale nadal dalekoooo do innych Twórców.
Ciemne plamy wyszły zbyt "kryjąco" pomimo tego, że farbę rozrobiłem z lakierem akrylowym. Pewnie był zbyt gesty i po odparowniu wyszło co wyszło. Będę wdzięczny za rady, czym malować.
Pozdrawiam
Sławek
Użytkownik sdd_ edytował ten post 03 październik 2015 - 14:06
- joker, wobler129, teki77 i 9 innych osób lubią to
#104 OFFLINE
Napisano 03 październik 2015 - 09:17
Super malowanko. Na prawdę mi się podoba. Good job
#105 OFFLINE
Napisano 03 październik 2015 - 18:33
Bazdzo ładne malowanko. Malować mozesz przktycznie wszystkim:
pędzelki, gąbka, patyczki, kawałkami pióra, a nawet palcem.
Radzę popróbowac na jakimś białym, gładkim kartonie.
- joker lubi to
#106 OFFLINE
Napisano 05 październik 2015 - 17:25
Bazdzo ładne malowanko. Malować mozesz przktycznie wszystkim:
pędzelki, gąbka, patyczki, kawałkami pióra, a nawet palcem.
Radzę popróbowac na jakimś białym, gładkim kartonie.
Dzięki. Jak myślisz to się nada
http://allegro.pl/ko...5527638926.html
Pozdrawiam
Sławek
#107 OFFLINE
Napisano 05 październik 2015 - 18:17
#108 OFFLINE
Napisano 05 październik 2015 - 18:26
Witam , bardzo fajne przynety czy mozna zamowic u ciebie woblerka ? Jak tak to jaka cena Pozdrawiam
Witam
Przynęty wykonuję na własny użytek. Odsprzedaję rzadko, jeżeli mam jakąś nadwyżkę. Tak, że przykro mi.
Pozdrawiam
Sławek
#109 OFFLINE
Napisano 05 październik 2015 - 20:01
Nie próbowałem akurat tych farb.
Ja kupuję farby w większych, pojedynczych tubkach.
Polecam Ci zrobienie sobie samodzielnie farbek akrylowych i nawet transparentnych.
Kupujesz puszkę lakieru bezbarwnego, akrylowego ,do tego kilka kolorów zwykłych pigmentów. mieszasz ze sobą i tworzysz wszystkie odcienie kolorów . Niestety do tego potrzeba mnustwo malutkich pojemniczków.
#110 OFFLINE
Napisano 05 październik 2015 - 20:41
Nie próbowałem akurat tych farb.
Ja kupuję farby w większych, pojedynczych tubkach.
Polecam Ci zrobienie sobie samodzielnie farbek akrylowych i nawet transparentnych.
Kupujesz puszkę lakieru bezbarwnego, akrylowego ,do tego kilka kolorów zwykłych pigmentów. mieszasz ze sobą i tworzysz wszystkie odcienie kolorów . Niestety do tego potrzeba mnustwo malutkich pojemniczków.
Trochę tak kombinowałem. Kupiłem lakier akrylowy i rozrabiałem w nim farby od Rudiego. Lakier jest gęsty po dodaniu kropli wody miałem trochę kłopotu z rozprowadzeniem farb, szczególnie te plamy.
Pozdrawiam
Sławek
#111 OFFLINE
Napisano 25 październik 2015 - 19:06
Próbujemy dalej. W realu wyglądają wg mnie lepiej, pewnie dlatego, że to spore powiększenia. Najlepiej wygląda strzebla z czwartego zdjęcia. Na zdjęciach nie bardzo widać opalizację. Na gotowo będą pod twitchig na pstrąga.
Ciernik 4 cm - 1 próba
Ciernik 4 cm - 2 próba
Strzebla 4 cm
Strzebla 4 cm
Pozdrawiam
Sławek
Użytkownik sdd_ edytował ten post 25 październik 2015 - 19:08
- joker, oland, Piotrek Milupa i 5 innych osób lubią to
#112 OFFLINE
Napisano 28 październik 2015 - 20:22
Praca prezentuje się świetnie. Sławku, najważniejsza jest twoja kreatywność.
Napisałeś, że plamy wyszły zbyt kryjące, ok, rozumiem, że szukasz delikatności w dekoracji. Spróbuj sięgnąć po akwarelę. Akryl jest zbyt "twardy" do rozcieńczenia i podtrzymania dobrej barwy. W każdym razie, nie musisz trzymać się jedynie akrylu aczkolwiek daje duże możliwości.
#113 OFFLINE
Napisano 28 październik 2015 - 21:44
Praca prezentuje się świetnie. Sławku, najważniejsza jest twoja kreatywność.
Napisałeś, że plamy wyszły zbyt kryjące, ok, rozumiem, że szukasz delikatności w dekoracji. Spróbuj sięgnąć po akwarelę. Akryl jest zbyt "twardy" do rozcieńczenia i podtrzymania dobrej barwy. W każdym razie, nie musisz trzymać się jedynie akrylu aczkolwiek daje duże możliwości.
Spróbuję jeszcze raz akwareli tym razem na akryl. Próbowałem już tej farby i to chyba względnie dobrej ale bepośrednio na białym podkładzie nitro i był problem, nie mogłem jej rozprowadzić, zachowywała się jakbym malował po czymś tłustym (zbierała sie w takie mikrokropelki).
Pozdrawiam
Sławek
#114 OFFLINE
Napisano 07 listopad 2015 - 17:42
Przeziębiłem się, i z ryb nici, więc pobawiłem sie z taką boleniówką, Okaże się czy te małe płetweki nie zniweczą pracy woblera.
Pozdrawiam
Sławek
Użytkownik sdd_ edytował ten post 07 listopad 2015 - 18:37
- teki77, stoner, guciolucky i 3 innych osób lubią to
#115 OFFLINE
Napisano 07 listopad 2015 - 18:34
Zapowiada się piękna bolenióweczka. Myślę. że tak delikatne płetewki nie zniszczą pracy.
Zawsze można sprawdzic pracę przynęty przed malowaniem. Ja zawsze jak robię jakiś nowy model, to po malowaniu w kaponie dobieram ster i wciskam na ciasno lub delikatnie wklejam, zabieram nad wodę i testuję z kotwiczkami.
Wiadomo, że po całkowitym malowaniu, wobler minimalnie zmieni pracę, ale nie jest to aż taka wielka różnica.
Plusem tego wszystkiego jest to, że daremnie, nie namęczysz się z malowaniem wobka, który może mieć kiepską prace, możesz kombinowac ze sterem. Bierzesz notes i wszystko zapisujesz, odrysowyjesz kształt steru.
A i jeszcze po wodowaniu takich prototypów dobrze je wysusz i przetrzyj np acetonem przed malowaniem.
Powodzenia. I trzymam kciuki za tą boleniówkę
#116 OFFLINE
Napisano 07 listopad 2015 - 18:37
super zafoliowałeś
#117 OFFLINE
Napisano 07 listopad 2015 - 18:49
Zapowiada się piękna bolenióweczka. Myślę. że tak delikatne płetewki nie zniszczą pracy.
Zawsze można sprawdzic pracę przynęty przed malowaniem. Ja zawsze jak robię jakiś nowy model, to po malowaniu w kaponie dobieram ster i wciskam na ciasno lub delikatnie wklejam, zabieram nad wodę i testuję z kotwiczkami.
Wiadomo, że po całkowitym malowaniu, wobler minimalnie zmieni pracę, ale nie jest to aż taka wielka różnica.
Plusem tego wszystkiego jest to, że daremnie, nie namęczysz się z malowaniem wobka, który może mieć kiepską prace, możesz kombinowac ze sterem. Bierzesz notes i wszystko zapisujesz, odrysowyjesz kształt steru.
A i jeszcze po wodowaniu takich prototypów dobrze je wysusz i przetrzyj np acetonem przed malowaniem.
Powodzenia. I trzymam kciuki za tą boleniówkę
Tak jak zauważyłeś starałem się zrobić neiwielkie płetwy licząc, że nie zepsują pracy. Może jutro pomaluję, jak będzie coś nie tak, skończy jako brelok.
Pozdrawiam
Sławek
#118 OFFLINE
Napisano 07 listopad 2015 - 18:52
Faktycznie, folia polozona rewelacyjnie
#119 OFFLINE
Napisano 07 listopad 2015 - 22:02
Faktycznie, folia polozona rewelacyjnie
super zafoliowałeś
Wyszło fajnie, pewnie dzięki temu, że wzór (oprócz łuski) wyrzeźniony jest na korpusie.
Pozdrawiam
Sławek
#120 OFFLINE
Napisano 08 listopad 2015 - 06:48
Piękna robota
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych