Cześć
Tak wyszło. W realu wygląda lepiej (zdjęcie zrobione telefonem w kiepskim świetle). Lakier "zgasił" płetwy, więc myslę, że po wstawieniu steru nie będzie problemu z pracą.
Pozdrawiam
Sławek
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 15 listopad 2015 - 13:39
Cześć
Tak wyszło. W realu wygląda lepiej (zdjęcie zrobione telefonem w kiepskim świetle). Lakier "zgasił" płetwy, więc myslę, że po wstawieniu steru nie będzie problemu z pracą.
Pozdrawiam
Sławek
Napisano 21 listopad 2015 - 21:20
Ostatnio wciągneły mnie prototypy. Bawię się z lipą.
Napisano 22 listopad 2015 - 11:27
Bardzo ładne twoje woblery i kolory które lubię.Zapał masz do pracy i efekty widać.Życzę jeszcze nowych pomysłów na kolejne modele przynęt.
Napisano 22 listopad 2015 - 15:45
Cześć
Kupiłem aparat, co prawda muszę nauczyć się robić zdjęcia ale różnicę już widać (a to najprostszy obiektyw). Zdjęcie wyżej telefon niżej foto nowym nabytkiem
Pozdrawiam
Sławek
Napisano 22 listopad 2015 - 15:52
Cześć
Bawię się dalej. Wstępnie pomalowane aero, a teraz "pociapię" je trochę akrylami.
Wczorajszy maluch
Boleniówka
A to ma być pstrągowy
Pozdrawiam
Sławek
Napisano 23 listopad 2015 - 20:58
"Pobrudzony" akrylem
Napisano 23 listopad 2015 - 22:36
fajne oko
Napisano 24 listopad 2015 - 14:21
Fajne malenstwo
Napisano 24 listopad 2015 - 19:52
fajne oko
Troche kombinowałem. To wydruk, który trochę podmalowałem.
Fajne malenstwo
Dzięki
Napisano 26 listopad 2015 - 18:26
Cześć
Strzebelka ok 6 cm - fotka słaba bo ciemno i fotograf do bani. Kolor w rzeczywistości trochę bardziej oliwkowo-złoty.
Pozdrawiam
Sławek
Napisano 27 listopad 2015 - 06:43
Cześć
To wyżej bez komentarza to efekt braku możliwości edycji (kliknąłem niechcący).
Jak widać na fotkach (porównanie do wcześniej wstawionych), mieć lepszy aparat to nie znaczy umieć zrobić przyzwoite zdjęcie.
Te na dole powstały również przy sztucznym świetle, ale trochę pobawiłem się ustawieniami i są lepsze (szczególnie drugie porównanie), choć nadal nie odzwierciedlają "realu"
Pewnie można to zrobić jeszcze lepiej, ale nie od razu zaczyna się chodzić. Ja "raczkuję".
PS. Gdyby, któryś z doświadczonych Kolegów podzieliłby się wiedzą jak i przy jakich ustawieniach wykonać dobre zdjęcie przynęty (albo wskazał miejsce, bo może jest to już opisane) to byłbym
Pozdrawiam
Sławek
Napisano 29 listopad 2015 - 13:06
Cześć
Wczorajszy urobek. Będa z tego boleniówki i pstrągowe.
Pozdrawiam
Sławek
Napisano 29 listopad 2015 - 21:25
Masz coraz bardziej rozpoznawalny styl. Miły dla oka. Spory postęp w krótkim czasie.
Napisano 30 listopad 2015 - 17:30
Masz coraz bardziej rozpoznawalny styl. Miły dla oka. Spory postęp w krótkim czasie.
Dzięki. Takiemu drewienku trzeba poświęcić trochę czasu. Może z niektórych zrobię formy.
Pozdrawiam
Sławek
Napisano 30 listopad 2015 - 17:36
Sławek, z czego te formy będą?
Wobki extra, pozdro
Napisano 30 listopad 2015 - 18:22
Sławek, z czego te formy będą?
Wobki extra, pozdro
Wzory mają wyrzeźbione tylko łuki skrzelowe i wgłębienia na oczy, drobniejszych szczegółów nie ma, więc spróbuję z żywicy.
Pozdrawiam
Sławek
Napisano 30 listopad 2015 - 18:32
Napisano 30 listopad 2015 - 18:38
A jakiej żywicy używasz do foremek, wypelniacza?
Nie wiem jaka to żywica. Wypełniacza nie używam, ale każdą z połówek ok 15 mm grubości leję na trzy podejścia bo się mocno grzeje,
Najpierw żelkot, później dwie warstwy po ok 5 mm.
Pozdrawiam
Sławek
Napisano 09 grudzień 2015 - 22:12
Połówka odlana. Czas na drugą.
Rzeźbienie będzie z głowy.
Pozdrawiam
Sławek
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych