Nie pozostaje nic innego jak tylko pogratulować inicjatywy. Oj przydałoby się więcej takich zbiorników. Jest na Śląsku kilka wód z potencjałem. Miejmy nadzieję, że to pierwszy powiew zmian
racja, jest ich kilka
ja bym zaczął od najmłodszego - Kuźnica - pogoria 4 gdzie jest potencjał na potwory
Dla mnie dość istotne jest by była możliwość łowienie z łodzi, na chwilę obecną najlepiej z tych z rybaczówki... Więc takie zbiorniki są w moim kręgu zainteresowań. Ja osobiście szczegółów przeprowadzenie tej akcji z NO KILL nie znam, ale warto by je przedstawić by innym nakreślić gotową ścieżkę.
Użytkownik Shark edytował ten post 07 październik 2015 - 16:00
Dla mnie dość istotne jest by była możliwość łowienie z łodzi, na chwilę obecną najlepiej z tych z rybaczówki... Więc takie zbiorniki są w moim kręgu zainteresowań. Ja osobiście szczegółów przeprowadzenie tej akcji z NO KILL nie znam, ale warto by je przedstawić by innym nakreślić gotową ścieżkę.
A są plany aby możliwość połowu z łodzi na Pogorii 4 wprowdzić? Swoją drogą, da rade z brzegu powalczyć z sandaczami na czwórce? Pozdrawiam
W niedzielę byłem godzinę, strasznie wiało, trafiły się dwa okonie na obrotówke, kilka dni wcześniej szczupaki około wymiarowe w zatoce od strony rybaczówki.
Na Pogorii 4 jedyną atrakcją jest plaża nudystów od strony piasków. Przestałem tam jeździć na ryby odkąd wychodząc zza wydmy moim oczom ukazał się widok 5 panów w wieku emerytalnym w stroju Adama grających w siatkówkę plażową
Jak je tam wpuścisz to pewnie że jest A skąd jesteś i jak często bywasz na tej wodzie?
Mam nad czwórke jakieś 15 min samochodem, jednak szczerze to nigdy tam nie wędkowałem (stąd takie pytanie). Lubie pospinningować z brzegu, kiedy nie mam czasu na jakiś dłuższy wypad na łódke, jednak na moich wodach z brzegu trafiam tylko szczupaki. Gdzieś obiło mi się o uszy, że ludzie łowią na P4 sandacze, myślałem, że tutaj dowiem się czegoś więcej
Sandacze są na P4 jak na każdej innej wodzie. Nie ma ich dużo i raczej trafiają się jako przyłów. Dominującymi rybami są szczupak i okoń, ale tu z roku na rok mniej ludzie ich łowią. Całej lini brzegowej nie udało mi się poznać. Jak masz ochotę porzucać to pisz na Priv. W przyszłym tygodniu możemy wyskoczyć na 2h.
Na Pogorii 4 jedyną atrakcją jest plaża nudystów od strony piasków. Przestałem tam jeździć na ryby odkąd wychodząc zza wydmy moim oczom ukazał się widok 5 panów w wieku emerytalnym w stroju Adama grających w siatkówkę plażową
hahaha - można by było pomyśleć że chodziłem tam z żoną i z psem i na szczęście udało mi się tego typu widoku uniknąć
Panowie, orientuje się ktoś od której czynna jutro stanica na Kozlowej Górze? Dalej od 6 czy juz 7?
6:30
w weekend zmiana czasu więc 5:30
na Kozłowej nic się nie dzieje
P4 staje się jałowa, nie wiem dlaczego, ale drobnica brzegowa, narybek letni zaniknął, kiedyś palczaków było tam setki, a teraz biednie to wygląda. Wiadomo szczupak wywarł presje na drobnicy, ale nie zmienia to faktu, że było lepiej.
ot takie tam:
Użytkownik ROOS edytował ten post 19 październik 2015 - 06:36