Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Nowości od Lowrance (2021, 2022, 2023...) Elite FS, system obrazowania Live, itd.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
456 odpowiedzi w tym temacie

#441 OFFLINE   Sonary i mapy

Sonary i mapy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4810 postów
  • LokalizacjaKrajna

Napisano 13 październik 2024 - 17:00

Prośba o radę. Kolega kompletna techniczna noga chce kupić echosondę do karpiowania. Niestety nie chce Helixa którego ja kupiłem po konsultacjach z naszym forumowym specem od echosond bo według niego za dużo w tej echosondzie do klikania. Kolega chce jak najprostszą w obsłudze i tu wybór padł na echosondy Lowrance, a konkretnie Eagle 9. Cena też oczywiście jest na + w przypadku Eagle. Czy skan boczny w orzełku jest dużo gorszy w porównaniu do Helixów ? W sieci obejrzałem kilka filmów z orzełkiem ale nie znalazłem porównawczego z Helixem. Znalazłem za to jeden Helix vs Elite FS i tu pojawia się pytanie czy Eagle ma podobny skan do Elitki FS tak abyśmy mieli z kolegą jako takie porównanie ?

Eagle ale tylko 9 vs FS9 to jest już dylemat. Wiadomo, że FSka jest łatwiejsza w oklikaniu poprzez ekran dotykowy ale 600 pxl w pionie matryca IPS są lepsze w Eaglu niż matryca w FS

#442 OFFLINE   mafer

mafer

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 150 postów
  • LokalizacjaSzprotawa

Napisano 13 październik 2024 - 18:23

Wyświetlacz dotykowy fajna rzecz i trochę mi go brakuje w Helixie. Priorytetem jednak jest łatwość obsługi i jakość obrazka więc chyba wezmę odpowiedzialność na siebie i doradzę koledze Eagle :) 

• Okoń 1977 lubi to

#443 OFFLINE   Sonary i mapy

Sonary i mapy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4810 postów
  • LokalizacjaKrajna

Napisano 13 październik 2024 - 18:37

Wyświetlacz dotykowy fajna rzecz i trochę mi go brakuje w Helixie. Priorytetem jednak jest łatwość obsługi i jakość obrazka więc chyba wezmę odpowiedzialność na siebie i doradzę koledze Eagle :)

ale tylko 9tka ma 600 pxl w pionie i ją dość dokładnie opływałem. 

#444 OFFLINE   mariusz1976

mariusz1976

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 220 postów
  • LokalizacjaSuwalszczyzna.
  • Imię:Mariusz

Napisano 25 październik 2024 - 04:03

Dzień dobry wszystkim. Zmagam się z podłączeniem at2 z elite fs i mam problem że sonda ciągle nie widzi przetwornika sprawdziłem już wszystkie opcje ustawień w echu i nic.mam więc pytanie, czy konieczna jest rejestracja sondy abym mógł zrobić aktualizacje at2 i echa czy wystarczy zrobić to z poziomu karty SD.przez WiFi pokazuje się informacja że z tego poziomu aktualizacja jest nie możliwa.

#445 OFFLINE   Sonary i mapy

Sonary i mapy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4810 postów
  • LokalizacjaKrajna

Napisano 25 październik 2024 - 05:16

Dzień dobry wszystkim. Zmagam się z podłączeniem at2 z elite fs i mam problem że sonda ciągle nie widzi przetwornika sprawdziłem już wszystkie opcje ustawień w echu i nic.mam więc pytanie, czy konieczna jest rejestracja sondy abym mógł zrobić aktualizacje at2 i echa czy wystarczy zrobić to z poziomu karty SD.przez WiFi pokazuje się informacja że z tego poziomu aktualizacja jest nie możliwa.

nic nie trzeba rejestrować, po prostu pobierz soft do fs, updatuj, zrób hard reset, potem at2 updatu, hard reset, i na koniec przywróc ustawienia fabryczne w systemie. 

#446 OFFLINE   mariusz1976

mariusz1976

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 220 postów

Napisano 25 październik 2024 - 08:44

Dzięki za podpowiedź

#447 OFFLINE   Sonary i mapy

Sonary i mapy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4810 postów
  • LokalizacjaKrajna

Napisano 26 październik 2024 - 07:32

Nowe rozmiary Lowrance Elite FS- 10 i 12cali. 

Ciekawe jak będą wyceniane. Myślałem, że będą obrabiać nowe przetworniki HD ale widać uznano za wodą, że ludzie przestaną kupować Pro jeśli będzie tańsza alternatywa dla nich. Ciekawe czy mają możliwość obsługi łączonych widoków AT i czy synchronizacja pingowania w nich będzie. 

Elite FS - Fish Finder with Active Imaging™ Sonar | Lowrance

• immortal lubi to

#448 OFFLINE   bony20

bony20

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 424 postów
  • LokalizacjaNowe Miasto

Napisano 26 październik 2024 - 16:58

Mogliby szybsze procesory wstawić do wyższej rozdziałki.

#449 OFFLINE   Sonary i mapy

Sonary i mapy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4810 postów
  • LokalizacjaKrajna

Napisano 26 październik 2024 - 17:37

Mogliby szybsze procesory wstawić do wyższej rozdziałki.

Nie wiem co jest w środku, oni co prawda podają jakieś dane w panelu systemu ale póki co nie ma tego fizycznie na rynku i ciężko powiedzieć jakie są flaki. 

Nie spodziewam się zrównania cpu na poziomie hds live  a tym bardziej pro bo wtedy FS kanibalizowałyby rynek na serię HDS. Z tego samego powodu nie obsługują AI3 HD

#450 OFFLINE   wuran

wuran

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2177 postów
  • LokalizacjaLublin
  • Imię:Marcin

Napisano 27 październik 2024 - 06:33

Czy to oznacza ze jak mam hds live/pro z przetwornikiem HD to po sieci ethernet na Elite Fs nie wyświetlę obrazu z tego przetwornika?

#451 OFFLINE   Sonary i mapy

Sonary i mapy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4810 postów
  • LokalizacjaKrajna

Napisano 27 październik 2024 - 06:36

Czy to oznacza ze jak mam hds live/pro z przetwornikiem HD to po sieci ethernet na Elite Fs nie wyświetlę obrazu z tego przetwornika?

Oczywiście, że wyświetlisz,bo to tylko udostępnianie obrazu, u mnie na fp pisałem nieco więcej wczoraj i tak to podsumowałem-że to ekrany do rozbudowy infrastruktury na bazie hds pro. 

#452 OFFLINE   mariusz1976

mariusz1976

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 220 postów

Napisano 04 listopad 2024 - 16:35

Ostatnio zmontowałem sobie zestaw FS9 z AT2 i troszeczkę jestem zdezorientowany, widziałem na filmach widok przynęty i krętlika na sondzie i jest duży i wyraźny a u mnie niestety ledwo dostrzegalny i to dopiero z około 5m od łódki. Co robię źle czy są jakieś ustawienia w fs które trzeba dodatkowo włączyć?

#453 OFFLINE   Przemo33

Przemo33

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 3 postów
  • LokalizacjaŁódzkie

Napisano wczoraj, 15:25

Powiecie mi jaką kartę microSD kupić jakiej firmy do Lowrance Elite FS9 kupić?

Słyszałem ze musi być klasy 10 i tylko do 32gb obsługuje ale tez że nie każdej firmy kartę czyta może cos mi doradzicie używając swoich Elitek FS ?

Użytkownik Przemo33 edytował ten post wczoraj, 15:32

#454 OFFLINE   psulek

psulek

Zaawansowany

• Giełda komercyjna
  • PipPipPip
  • 4922 postów
  • LokalizacjaWilcza Dziura :) /Piaseczno/Wa-wa

Napisano wczoraj, 15:33

Polecam kupić firmową, SanDisk, Kingston, z tymi nie ma problemów. Definitywnie nie polecę produktów GoodRam - mam złe doświadczenia. A Claas 10 to już teraz standard przy pojemnościach 16+

#455 OFFLINE   Sonary i mapy

Sonary i mapy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4810 postów
  • LokalizacjaKrajna

Napisano wczoraj, 17:32

Powiecie mi jaką kartę microSD kupić jakiej firmy do Lowrance Elite FS9 kupić?

Słyszałem ze musi być klasy 10 i tylko do 32gb obsługuje ale tez że nie każdej firmy kartę czyta może cos mi doradzicie używając swoich Elitek FS ?

Tu nie ma problemu z czytaniem kart, kup dobrej jakości coś do 32gb, większej echosonda nie wykryje przy formacie FAT32 . Samsung, Kingston i temat wyczerpany. 

#456 OFFLINE   Przemo33

Przemo33

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 3 postów
  • LokalizacjaŁódzkie

Napisano dziś, 13:22

Dzięki wielkie za pomoc

Czyli mogę spokojnie kupić cos z serii UHS U3 luba nawet V90 i tez pójdzie w ploterze ?

Tylko czy tez szybsze karty na prawdę tak widocznie szybsze w tym echo ?

Pytam bo włożyłem Adata 32gb i to klasy 10 ale nie widział jej

#457 OFFLINE   Sailfish

Sailfish

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1198 postów
  • LokalizacjaTurawa
  • Imię:Cezary

Napisano dziś, 15:13

Problem z kartą lub czytnikiem. Szybka karta nie daje szybszego odczytu.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

2 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

aztej, rower26