Jeśli piszesz o tych gumowych kapslach to zobacz na Ali. Takich gumowych kapsli jest do cholery w kazdej średnicy.
Tak dokładnie o to mi chodzi
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 28 listopad 2024 - 11:11
Jeśli piszesz o tych gumowych kapslach to zobacz na Ali. Takich gumowych kapsli jest do cholery w kazdej średnicy.
Tak dokładnie o to mi chodzi
Napisano 28 listopad 2024 - 11:21
Zmierz sobie średnicę tych gniazd i kup kapsle o identycznej średnicy albo nawet ok 0,5 mm mniejszej. One są rozciągliwe i wtedy dość sztywno je nałożysz. Ja akurat zamówiłem sobie żeby zakryć wtyczki od kabli które wiszą na łodzi. Tych od gniazd hdsa jeszcze oryginalnych nie pogubiłem
https://pl.aliexpres...rch|query_from:
Użytkownik rower26 edytował ten post 28 listopad 2024 - 11:23
Napisano 28 listopad 2024 - 18:04
Włożyłem pierwszą lepszą jaką miałem i działa. Chyba nie musi być firmowa.Polecam kupić firmową, SanDisk, Kingston, z tymi nie ma problemów. Definitywnie nie polecę produktów GoodRam - mam złe doświadczenia. A Claas 10 to już teraz standard przy pojemnościach 16+
Napisano 05 grudzień 2024 - 11:17
Czy ktoś ma Eagle 9 Eye Live ? Chodzi mi o realny zasięg w poziomie systemu Live (troll).
Napisano 07 grudzień 2024 - 12:19
Użytkownik Sonary i mapy edytował ten post 07 grudzień 2024 - 12:19
Napisano 23 grudzień 2024 - 07:29
Witajcie
Mam zapytanie do posiadaczy Elite FS9 czy to prawda ze pierwsze uruchomienie plotera i konfiguracje trzeba wykonać z podłączonym przetwornikiem ?
Czy można po prostu włączyć urządzenie bez przetwornika w domu by je poznać np. w trybie symulacji a później na wodzie jeszcze raz skonfigurować czy już tylko wejść w opcje wybory przetwornika?
Czy może lepiej przetwornik do wanny wrzucić w warunkach domowych i przeprowadzić tą pierwsza konfiguracje czy nie uszkodzę przetwornika ?
Jeden człowiek kiedyś nad woda mi powiedział ze pierwsze uruchomienie echa bez przetwornika później powoduje jakieś błędy w pracy urządzenia ale czy to prawda ?
Użytkownik Przemo33 edytował ten post 23 grudzień 2024 - 07:30
Napisano 23 grudzień 2024 - 10:17
Co do konfiguracji nie pamiętam ale potem smigalem sobie bez podłączonego przetwornika. Wcześniejsza wersja Elite nie miała aktywnego ekranu dotykowego bez przetwornika.
Napisano 22 styczeń 2025 - 09:02
Co z nakładek ustawiamy na ekranie by pilnować akumulatora
napięcie źródła czy napięcie akumulatora ?
Bo u mnie napięcie źródła pokazuje 12.8V a napięcie akumulatora 13.9V czego pilnować co ustawić ?
Użytkownik Przemo33 edytował ten post 22 styczeń 2025 - 09:07
Napisano 22 styczeń 2025 - 09:16
Co z nakładek ustawiamy na ekranie by pilnować akumulatora
napięcie źródła czy napięcie akumulatora ?
Bo u mnie napięcie źródła pokazuje 12.8V a napięcie akumulatora 13.9V czego pilnować co ustawić ?
Ja tam zawsze miałem napięcie źródła. Pierwszy raz widzę że jest jeszcze nakładka napięcie akumulatora. Mam cały czas jeszcze Elite ti2 i w ogóle nie ma tam takiej zakłądki.
Napisano 22 styczeń 2025 - 09:17
Co do konfiguracji nie pamiętam ale potem smigalem sobie bez podłączonego przetwornika. Wcześniejsza wersja Elite nie miała aktywnego ekranu dotykowego bez przetwornika.
Można było palcem dotknąć do gniazda przetwornika i też ekran ożywał.
Napisano 22 styczeń 2025 - 12:46
Miałem starsze modele Lowrance i tez pierwsze widzę taką dodatkowa możliwość pokazania napięcia akumulatora żadna z moich poprzednich echo miała tylko napięcie źródła stąd moje zapytanie.
Napisano 22 styczeń 2025 - 13:37
Czy ktoś z Was łączył telefon z FS żeby można było mieć podgląd na telefonie ekranu z Lowrance FS ?
Czy jest potrzebna jakaś aplikacja na telefon i jaka ?
Napisano 22 styczeń 2025 - 14:44
Czy ktoś z Was łączył telefon z FS żeby można było mieć podgląd na telefonie ekranu z Lowrance FS ?
Czy jest potrzebna jakaś aplikacja na telefon i jaka ?
kiedyś obsługiwało to Lowrance Link app, teraz jej nie ma, Jest apka Lowrance i tam trzeba spróbować.
Napisano 22 styczeń 2025 - 14:56
Napisano 22 styczeń 2025 - 16:44
Tak już rozgryzłem działa w aplikacji Lawrence pod zakładką Manager Devices.... ale tylko podgląd gdy ploter poprosi o pozwolenie zarzadzania ustawieniami przez telefon nagle gdy się kliknie TAK wyrzuca z aplikacji ale gdy się wszystko klika w ploterze to wszystko widać na telefonie i działa do momentu wyjścia.
Mam jeszcze pytanie czy w FS po włożeniu karty SD trzeba zmienić ustawienie PAMIĘCI w zakładce USTAWIENIA BAZA DANYCH na kartę SD ?? i wtedy dopiero moje waypointy ślady itd zapisuje na karcie SD tam gdzie mam mapy społecznościowe ?
Jeżeli po włożeniu karty SD nie zmienię docelowej pamięci bazy danych to rozumiem ze on będzie zapisywał wszystko na pamięci urządzenia ?
Bo widzę ze pamięci urządzenie ma tylko 614.3 mb wolnej a jeszcze wrzuciłem swoja tapetę w jpg na kartę a on i tak przerzucił sobie na pamięć urządzenia choć to tylko 84kb.
Przerzuciłem moje waypointy trasy ze starego Elite HDI 5 (których kopie miałem na lapku) ale ich nie widzi pewnie zbyt duża różnica wersji systemu.
Użytkownik Przemo33 edytował ten post 22 styczeń 2025 - 16:55
Napisano 22 styczeń 2025 - 16:57
Napisano 22 styczeń 2025 - 17:05
ale on widział pusty plik...pewnie zły format z tamtego elite HDI 5
Czyli mapy społecznościowe zostawiam na SD ?
A jak będę cos zapisywał jakieś Waypointy to na karcie on zapisuje ?
Czyli nie zmieniać bazy danych na Kartę SD ?
Napisano 22 styczeń 2025 - 17:51
Lowrance natywnie używa pliku z waypointmi o rozszerzeniu .usr jeśli masz takowe z hdika to będą działać, jeśli nie- to można pobawić się konwerterem gpsbabel i zmienić na takowe rozszerzenie lub gpx bo on też chyba poleci do ekranu- wyeksportować można w nim z lowrance obecnych. Co do pamięci- zapis waypointów jest w w pamięci wewnętrznej domyśnie, nie widzę sensu, by to zmieniać. Kartom pamięci także zdarzają się awarie i zostaje się z pustym widokiem mapy bazowej. Socjalki zapisujesz na karcie z kompa a potem wybierasz źródło danych w menu mapy
Napisano 22 styczeń 2025 - 18:01
Użytkownik psulek edytował ten post 22 styczeń 2025 - 18:03
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych