Sailfish, on 27 Feb 2025 - 20:04, said:
Czasami ktoś nie zmieni nazwy pliku. Po ściągnięciu i załadowaniu do echa, sprawdzić, co pokazuje echosonda.
Po załadowaniu do echa pokazuje stary soft.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 28 luty 2025 - 22:21
Czyli błąd jest gdzie indziej.
Napisano 13 marzec 2025 - 22:24
Napisano 13 marzec 2025 - 22:25
Napisano 14 marzec 2025 - 14:54
Widzę ze dla Lowrance ELITE FS wypuścili nową aktualizacje 25.1 czy ktoś z Was już ja zrobił? Czy wszystko działa i jakie zmiany ?
Będę robił pierwszy raz wiec zapytam czy robić z karty MicroSD po wcześniejszym ściągnięciu na nią oprogramowania nowego czy można podpiąć Elite FS do wifi i z poziomu wifi zrobić ?
Co bezpieczniejsze będzie ?
Czy później musze przywrócić do ustawień fabrycznych ?
Mam obecnie 23.1 oprogramowanie wiec to tylko jedna aktualizacja nowsza będzie....
Poproszę o wiadomość jak ktoś aktualizował do wersji 25.1 i jak bezpieczniej robić i może już ktoś ja testował...W Navico mówią żeby zrobić ale nie dopytałem jaki bezpieczniejszy sposób
Napisano 14 marzec 2025 - 20:56
Napisano wczoraj, 08:50
Napisano wczoraj, 11:10
Ja zaktualizowałem i wydaje mi się ze szybciej reaguje na dotyk wybierając rożne opcje. Nie wiesza się i szybciej odpala. Może wszystko się okaże z czasem bo dopiero działam od wczoraj po aktualizacji ale robiłem update z wgraniem softu 25.1 wgranym na czysta kartę(którą mam tylko przeznaczona do upgrade) kartę ze swoimi danymi ,mapami wyciągnąłem.
Po aktualizacji i włączeniu FS wyłączyłem i dopiero zmieniłem kartę i wszystko działa super.
Dante- jedyna opcja to przywrócić ustawienia do fabrycznych
Ja tego nie robiłem bo wszystko fajnie działa
Użytkownik Przemo33 edytował ten post wczoraj, 11:19
Napisano wczoraj, 11:12
dante, on 14 Mar 2025 - 19:56, said:
Po aktualizacji do wersji 25.1 jest tragedia u mnie:
AT2 ciągle się zawiesza, na ekranie sonaru bocznego jakieś dziwne linie. Przy wlaczaniu sie komunikat o konieczności dokonczenia aktualizacji. Albo jest jakiś sposób na wgranie starszego softu albo pozostaje gwarancja.
HDS pro i AT2
Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka Robiłeś po WiFi ? Czy przez karte ?
Napisano wczoraj, 11:20
Przemo33, on 15 Mar 2025 - 10:12, said:
dante, on 14 Mar 2025 - 19:56, said:
Po aktualizacji do wersji 25.1 jest tragedia u mnie:
AT2 ciągle się zawiesza, na ekranie sonaru bocznego jakieś dziwne linie. Przy wlaczaniu sie komunikat o konieczności dokonczenia aktualizacji. Albo jest jakiś sposób na wgranie starszego softu albo pozostaje gwarancja.
HDS pro i AT2
Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka Robiłeś po WiFi ? Czy przez karte ?
Napisano wczoraj, 11:31
U mnie po aktualizacji jak się włączał ponownie pokazał ze kończy aktualizacje pobawiłem się trochę ,sprawdziłem i gdy wyłączyłem tez na chwile mignęło ze kończy aktualizacje (to było dziwne) choć już później nie wyskoczyło po ponownym odpaleniu ale już z podmieniona karta na tą docelowa na którem mam swoje dane i mapy.
Dziwne te aktualizacje, zalecają robić na bieżąco a później wychodzą różne nieprawidłowości ale przecie gdyby zakupił teraz nowego FS z tego roku to będzie i tak soft 25.1 najnowszy zawsze.
U mnie działa wszystko ok i mam nadzieje ze tak zostanie. Pierwszy raz to robiłem bo w sumie mam nowego FS kupiony w tym roku.
Użytkownik Przemo33 edytował ten post wczoraj, 11:33
Napisano wczoraj, 11:50
dante, on 15 Mar 2025 - 10:20, said:
Oczywiście przez kartę. Co jest dziwne w tym wszystkim: znalazłem soft 23.3 i zrobiłem downgrade ekranu i AT2. Z resetami pomiędzy. Potem wgrałem od nowa 25.1 i w dalszym ciągu AT2 się zawiesza. Raz gaśnie kontrolka od komunikacji i pokazuje brak źródła a innym razem wszystkie trzy led świecą ciągle. Ta dziwna przerywana linia na bocznym jest tylko wtedy, jak są aktywne widoki down. Jak down scan jest zatrzymany to linia jest normalna jednolita.
A co to znaczy że zrobiłeś AT2 ? i downgrade ekranu ?
Napisano wczoraj, 11:52
Przemo33, on 15 Mar 2025 - 10:50, said:
dante, on 15 Mar 2025 - 10:20, said:
Oczywiście przez kartę. Co jest dziwne w tym wszystkim: znalazłem soft 23.3 i zrobiłem downgrade ekranu i AT2. Z resetami pomiędzy. Potem wgrałem od nowa 25.1 i w dalszym ciągu AT2 się zawiesza. Raz gaśnie kontrolka od komunikacji i pokazuje brak źródła a innym razem wszystkie trzy led świecą ciągle. Ta dziwna przerywana linia na bocznym jest tylko wtedy, jak są aktywne widoki down. Jak down scan jest zatrzymany to linia jest normalna jednolita.
A co to znaczy że zrobiłeś AT2 ? i downgrade ekranu ?
Napisano wczoraj, 16:35
jak wychodzi nowy soft , trzeba sobie dac na wstrzymanie z miesiac ... to jest bezpieczna praktyka zweryfikowana przez lata
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych