Patrząc na to co prezentują, to nie sądzę, żeby było w stanie przyciągnąć nowych klientów. Może powstrzyma tych, co chcą uciec do konkurencji. Właściwie nie widać różnic z Livescope.ppa
Paweł, oni idą tą samą drogą co Garmin w systemach live- najpierw niesłusznie hypowany Livesight , gdzie był już na rynku o wiele lepszy w sensie jakości obrazowania LVS, a teraz to. Długo z AT cicho siedzieli, przy Livesighcie nakręcony był taki hype, że potem jak okazalo się że to odpowiednik ps31 z mniejszą ilością funkcji, to balon pękł i został niesmak.
Co do różnic, to najważniejsza jest ta że nie widać zakłóceń - efektów ubocznych perspektywy- tak jak ma to miejsce w LVS. To co widać od testerów to soft beta, który ma być docelowo poprawiony, więc będzie lepiej niż w LVS. Garmin zniechęcił sporo ludzi do siebie tym, że perspektywa rozpieprzyła jakość pozostałych trybów, a co mnie osobiście wkurzyło, to fakt, że włazi ona w ekran bez updatowania modułu. Udało mi się cofnąć moduł, do 2.20 ale to nie jest to samo co było na ekranie w opcji front i koniec. Złośliwi twierdzą, że oprócz crosslicensingu nastąpiła wymiana ludzi od softu i to, co było zmorą Navico- kolejne wersje naprawcze tego co miało być lepsze, ale się nie udało- stało się teraz udziałem Garmina
Overall to po prostu kolejna odsłona systemów, które zdobywają rynek i tak na to patrzę. W USA też nie ma już napinki na trzymanie się 1 brandu na łajbie, kiedyś tak było. Teraz jeśli ktoś ma pieniądze, bierze najlepsze sprzęty niezależnie od producenta.
Ale jest oczekiwanie na to co pokaże Garmin, wniosek patentowy, który złożyli w styczniu oddziaływuje na wyobraźnię...
I nie zdziwiłbym się, bo mając tyle doświadczenia w systemach live- Garmin odjedzie reszcie w następnym wypuście, ale co tam -będzie ciekawiej.
Użytkownik Maciej_K edytował ten post 10 grudzień 2020 - 07:21