Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Nowości od Lowrance (2021, 2022, 2023...) Elite FS, system obrazowania Live, itd.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
524 odpowiedzi w tym temacie

#521 OFFLINE   Sailfish

Sailfish

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1204 postów
  • LokalizacjaTurawa
  • Imię:Cezary

Napisano 18 marzec 2025 - 22:25

siarq, on 17 Mar 2025 - 20:44, said:

znaczy to tyle , ze jak jest bubel to nie stac sie pionierem i nie lamentowac pozniej... , poza tym warto czytac coz wnosi aktualizacja i czy ona mi jest wogole potrzebna . Nie malo przygod softowych bylo , bo poszedl bubel a ludzie masowo to instalowali bo nowe , nowe...  apozniej 3 latki aby naprawci to co nie wyszlo...

No tak. Ale po przeczytaniu na stronie Lowrance informacji,  czego dotyczy  nowy soft, zawsze na końcu pojawia się zdanie po którym przypominam sobie o zaobserwowanych wcześniej błędach. Nie mam wtedy wątpliwości, że trzeba zainstalować poprawkę. To zdanie to: :" Bug Fixes and Improvements. "

#522 OFFLINE   Przemo33

Przemo33

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 24 postów
  • LokalizacjaŁódzkie

Napisano 19 marzec 2025 - 09:30

Podpowiecie mi proszę czy Po zakupie nowego Lowrance Elite FS mogę go włączyć bez przetwornika w domu i przeprowadzić pierwsza konfiguracje ? Bo już zgłupiałem....

Co potem jak już będę na wodzie , podpinam przetwornik i sam go sobie odszuka ?

Jak Waszym zdaniem przeprowadzić ta pierwsza konfiguracje ?

Czy lepiej przetwornik wrzucić do wiadra z woda i od nowa skonfigurować czy mogę to później zrobić będąc już na łodzi 

Gdzieś mi się obiło o uszy że cos tam mimo wszystko się klika po pierwszym podłączeniu przetwornika.

Robiłem Hard Reset i ustawiałem wszystko w domu bez przetwornika a kliknąłem ok czyli sobie cos tam przypisał ale w ustawieniach widać TYP PRZETWORNIKA -nie znany

#523 OFFLINE   rower26

rower26

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1488 postów
  • Imię:Łukasz

Napisano 19 marzec 2025 - 09:49

Przemo33, on 19 Mar 2025 - 08:30, said:

Podpowiecie mi proszę czy Po zakupie nowego Lowrance Elite FS mogę go włączyć bez przetwornika w domu i przeprowadzić pierwsza konfiguracje ? Bo już zgłupiałem....

Co potem jak już będę na wodzie , podpinam przetwornik i sam go sobie odszuka ?

Jak Waszym zdaniem przeprowadzić ta pierwsza konfiguracje ?

Czy lepiej przetwornik wrzucić do wiadra z woda i od nowa skonfigurować czy mogę to później zrobić będąc już na łodzi 

Gdzieś mi się obiło o uszy że cos tam mimo wszystko się klika po pierwszym podłączeniu przetwornika.

Robiłem Hard Reset i ustawiałem wszystko w domu bez przetwornika a kliknąłem ok czyli sobie cos tam przypisał ale w ustawieniach widać TYP PRZETWORNIKA -nie znany

Spokojnie. Zwykły przetwornik to nie livescope że coś tam sie grzeje i inne pitu pitu. Podłączaj sobie normalnie przetwornik w domu. Nie musisz wkładac do wiadra. Poustawiaj sobie na spokojnie widoki i dane nakładki które cię interesują i śmigaj na wodę.  

#524 OFFLINE   Przemo33

Przemo33

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 24 postów
  • LokalizacjaŁódzkie

Napisano 19 marzec 2025 - 10:15

rower26, on 19 Mar 2025 - 08:49, said:

Spokojnie. Zwykły przetwornik to nie livescope że coś tam sie grzeje i inne pitu pitu. Podłączaj sobie normalnie przetwornik w domu. Nie musisz wkładac do wiadra. Poustawiaj sobie na spokojnie widoki i dane nakładki które cię interesują i śmigaj na wodę.  

Dzięki za info

Ale czy musze znowu zresetować i pierwsze włączenie zrobić już z podpiętym przetwornikiem?

Zrobiłem tez ta aktualizacje z 23.3. do 25.1 i dlatego zrobiłem hard reset a może w sumie nie potrzebnie

#525 OFFLINE   rower26

rower26

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1488 postów
  • Imię:Łukasz

Napisano 19 marzec 2025 - 10:45

Przemo33, on 19 Mar 2025 - 09:15, said:

Dzięki za info

Ale czy musze znowu zresetować i pierwsze włączenie zrobić już z podpiętym przetwornikiem?

Zrobiłem tez ta aktualizacje z 23.3. do 25.1 i dlatego zrobiłem hard reset a może w sumie nie potrzebnie

Eee tam. Ćwiczyłem wielokrotnie na 9ti2 odpinanałem, podpinałem przetwornik i wykrywany był automatycznie. 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych