GŁOSOWANIE - konkurs "Wygraj wędkę marzeń" - ANKIETA
Sugerowana odpowiedź Friko , 03 styczeń 2021 - 20:05
Czas stop. Podajemy wyniki:
Głosów w ankiecie oddano: 490 [ stan na 03.01.2021 godz. 20:00 CET ]
Zwyciężył artykuł pt. "Okonie pod balkonem", którego Autorem jest Kolega Rafał ( @rav_id ), który otrzymał aż 96 głosów !
Serdecznie gratuluję zwycięzcy ! Mam nadzieję, że pochwali się na forum nagrodą jak już otrzyma ją od Sponsora Konkursu: Pracowni CAGE RODS.
Idź do odpowiedzi#21 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2020 - 08:08
- Friko i Piotr Gołąb lubią to
#22 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2020 - 08:59
Poszło 4 dni w szczupakowym raju
- Friko i Melanzyk lubią to
#23 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2020 - 09:33
Głos oddany
- Friko lubi to
#24 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2020 - 10:09
Głos oddany
- Friko lubi to
#25 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2020 - 10:09
- Friko lubi to
#26 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2020 - 10:17
Zagłosowałem sercem, umysłem i duszą na nr 1. Pozdrawiam
- Friko i Piotr Gołąb lubią to
#27 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2020 - 10:23
Głos oddany
- Friko lubi to
#28 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2020 - 10:49
Zagłosowałam - wybór trudny był
- Friko lubi to
#29 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2020 - 11:25
Użytkownik MALIN. edytował ten post 30 grudzień 2020 - 11:26
- Friko lubi to
#30 ONLINE
Napisano 30 grudzień 2020 - 11:26
Głos oddany. Z całej grupy artykułów zaprezentowanych powyżej, jeden wyróżnia się w sposób szczegółowy. Jest to "Fizyka woblera w pigułce". Wszystkie pozostałe są praktycznie takie same, z prawie takimi samymi zdjęciami. Nie ujmując nic ich Autorom, powielają one beletrystyczny standard nie posiadając żadnych chociażby odrobinę zaskakujących fragmentów. Są zdecydowanie schematyczne. Irytują również powtarzające się nagminnie fotografie łowcy trzymającego przed sobą złowioną rybę. Brakuje po prostu pewnej spontaniczności. Artykuły zgłaszane na konkurs musza jednak zawierać pewną myśl autora, pewna próbę przyciągnięcia czytelnika czymś oryginalnym, odmiennym od konkurentów. Tutaj mamy praktycznie w większości powtarzalność treści.
"Fizyka woblera w pigułce" jest natomiast zupełnie odmiennym względem pozostałych tekstem. Można by rzec nawet "nie konkursowym" ale za to zdecydowanie oryginalnym. Autor napracował się naprawdę mocno i złożył to w czytelną treść. Treść o charakterze rzec by można "lekko naukowym" zdecydowanie ilustruje ogrom pracy i starań Autora o czytelność przekazu. I za to mój głos.
Mariusz
PS.
Jestem muszkarzem ale zdecydowanie treść artykułu mnie zaintereowała.
Dziękuję za oddany głos i uzasadnienie . Zgadzam się z Tobą, ale tylko połowicznie . Tak, napracowałem się. Chyba nad tym artykułem napracowałem się najdłużej ze wszystkich moich poprzednio napisanych.
Natomiast mam odmienne zdanie, co do pozostałych artykułów biorących udział w konkursie. Są to ciekawe, a niektóre nawet bardzo ciekawe opisy swoich doświadczeń, przeżyć nad wodą. Jak najbardziej zgodne z tematyką konkursu, to raczej mój jest jakiś "inny" . Bardzo cieszę się, że tyle artykułów zostało zgłoszonych do konkursu. Nie tak łatwo jest przemóc się i napisać artykuł. Myśli przelać na papier, to nie taka prosta sprawa. Na szczęcie wśród forumowiczów znajdują się tacy . Gratuluję wszystkim autorom .
Użytkownik Banjo edytował ten post 30 grudzień 2020 - 11:26
- Friko, Marszal, skalka i 1 inna osoba lubią to
#31 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2020 - 11:49
Poszło
- Friko lubi to
#32 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2020 - 11:56
Ciezko bylo wybrac najlepszy moim zdaniem artykul bo wszystkie razem to bardzo dobra lektura.Zdecydowac jednak musialem.
- Friko lubi to
#33 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2020 - 12:30
Zagłosowane
- Friko lubi to
#34 ONLINE
Napisano 30 grudzień 2020 - 12:37
- Friko lubi to
#35 ONLINE
Napisano 30 grudzień 2020 - 12:38
- Friko lubi to
#36 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2020 - 13:22
- Friko lubi to
#37 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2020 - 13:44
Dziękuję za oddany głos i uzasadnienie . Zgadzam się z Tobą, ale tylko połowicznie . Tak, napracowałem się. Chyba nad tym artykułem napracowałem się najdłużej ze wszystkich moich poprzednio napisanych.
Natomiast mam odmienne zdanie, co do pozostałych artykułów biorących udział w konkursie. Są to ciekawe, a niektóre nawet bardzo ciekawe opisy swoich doświadczeń, przeżyć nad wodą. Jak najbardziej zgodne z tematyką konkursu, to raczej mój jest jakiś "inny" . Bardzo cieszę się, że tyle artykułów zostało zgłoszonych do konkursu. Nie tak łatwo jest przemóc się i napisać artykuł. Myśli przelać na papier, to nie taka prosta sprawa. Na szczęcie wśród forumowiczów znajdują się tacy . Gratuluję wszystkim laureautorom .
Absolutnie nie umniejszam ilości pracy, włożonej w każdy z tekstów zaprezentowanych do oceny. Natomiast Twój zdecydowanie wychodzi poza ramy stworzone przez pozostałych Autorów, obejmujące relacje z własnych wypraw, wzbogacane doświadczeniami i przemyśleniami. Każdy z Autorów chciał oddać stan swoich emocji, radość z połowu czy też zadowolenie z obcowania z przyrodą, łowiskami i rybami. Dla każdego z Nich jest to ważne i godne podzielenia się z innymi. Tylko tak wyszło, że wszystkie pozostałe teksty właśnie w tej grupie mieszczą się praktycznie całkowicie. Czytając pierwsze opracowania, czytelnik jest zafascynowany, stara przenieść się w obszary obecności Autora ale każdy następny o podobnej strukturze zaczyna nużyć mimo że też przedstawia pewne wartości. Twój tekst był w tej grupie zdecydowanie inny, powiem że wręcz ryzykowny, a w nim emocji raczej niewiele. Chociaż nie, w Twoim tekście są inne emocje, te powstałe w następstwie zgłębiania kolejnych zasad, trochę trudniejsze do zidentyfikowania wprost.
Nawiązując do wielu zdjęć z prezentowanymi rybami w rękach, takie obrazy mają za zadanie przede wszystkim zaprezentować Autora i jego zdobycz, mają charakter dokumentacyjny i nie bardzo oddają klimat snutej misternie opowieści. Właśnie ten klimat został w wielu popsuty takimi prezentacjami, mnie wytrącił kilkakrotnie z budowanego nastroju.
Postanowiłem oceniając teksty podzielić się spostrzeżeniami, robić trochę za "zgreda" ale zupełnie bez złośliwości i uszczypliwości. Takie były moje odczucia podczas czytania tekstów.
Pozdrawiam.
Mariusz
PS.
Dla uzupełnienia powiem, że drugim artykułem wymykającym się z tych ram jest artykuł "Nie prawdy szukaj- tylko kolegów", który przegrał nieznacznie z Twoim (oczywiście w moim rankingu).
Użytkownik Marszal edytował ten post 30 grudzień 2020 - 13:56
- Banjo lubi to
#38 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2020 - 14:44
- Friko lubi to
#39 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2020 - 15:23
- Friko lubi to
#40 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2020 - 15:57
Poszło
- Friko lubi to
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: konkurs, ankieta, głosowanie, wygraj wędkę marzeń
|
KONKURS
Wędkarz nad wodą →
Wieści znad wody →
Podsumowanie sezonu 2022Napisany przez Friko , 21 gru 2022 |
|
|
|
KONKURS
Wędkarz nad wodą →
Wieści znad wody →
Koleżeński konkurs "Szczupak majówki 2022"Napisany przez hm62 , 24 kwi 2022 |
|
|
||
Wędkarz nad wodą →
Ogólne →
Wniosek o zmianę operatu rybackiego.Napisany przez Norbert 78 , 15 wrz 2020 konkurs |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Spinning →
Stella 3000Napisany przez Tusiorro , 03 sie 2020 konkurs |
|
|
||
Hand made →
Naprawy, tuning, majsterkowanie →
Westin w 3 szczytowa przelotkaNapisany przez Tusiorro , 27 kwi 2020 konkurs |