No i nadal nic konkretnego .Pytam poważnie , jest tysiąc złotych tańsza od wigry czy solara a skorupa taka sama . Wigry z tą długą bakistą na wędki waży 115 kg. więc ja myślę że delfin o wadze 105 nie jest chyba źle ale może ktoś tu jest posiadaczem delfina 360 albo może blisko mieszka producenta . Nie mam ochoty kupić tandety i pluć sobie w brodę że mogłem dołożyć , a tysiak to sporo kasy a i transport od tego producenta to 500 zł a za wigry krzyczy 800-
Łódź Wigry 355 czy Solar 360Fish?
#181 OFFLINE
Napisano 11 grudzień 2017 - 08:40
#182 OFFLINE
Napisano 11 grudzień 2017 - 08:50
Popatrz na wagę i odpowiedz sobie sam ...
Nie bardzo rozumiem ?
#183 OFFLINE
Napisano 11 grudzień 2017 - 09:09
Wigry i Solar to sprawdzone jednostki i mamy tu na forum wielu użytkowników tych łódek. ABC też jest prawie taka sama tylko to prawie robi różnicę...
Decyzja należy tylko do Ciebie czy wybierzesz strach czy marzenie
Łódkę chyba kupujesz na kilka a może kilkanaście lat wiec zakup powinien być dobrze przemyślany a nie na zasadzie jakoś tam będzie.
Transport niestety kosztuje. W czym problem żeby samemu odebrać . Po moją Wigry jeździłem dwa razy do producenta , raz na rozmowę i kartonami szpeju a drugi raz po odbiór i to z jednego końca Polski na drugi -IMO
#184 OFFLINE
Napisano 11 grudzień 2017 - 09:39
Gdybym miał kupić coś teraz to zdecydowanie brałbym tego typu łódkę ... Świetna stabilność, wysoka burta i doskonałe parametry pływalności ...
Załączone pliki
#185 OFFLINE
Napisano 11 grudzień 2017 - 11:13
Wigry i Solar to sprawdzone jednostki i mamy tu na forum wielu użytkowników tych łódek. ABC też jest prawie taka sama tylko to prawie robi różnicę...
Decyzja należy tylko do Ciebie czy wybierzesz strach czy marzenie
Łódkę chyba kupujesz na kilka a może kilkanaście lat wiec zakup powinien być dobrze przemyślany a nie na zasadzie jakoś tam będzie.
Transport niestety kosztuje. W czym problem żeby samemu odebrać . Po moją Wigry jeździłem dwa razy do producenta , raz na rozmowę i kartonami szpeju a drugi raz po odbiór i to z jednego końca Polski na drugi -IMO
Strach czy marzenie . Nie wiem co już o tym myśleć od roku nie mogę się zdecydować którą łódkę kupić , a wycieczki do Augustowa nie mam zamiaru robić bo po prostu nie mam na to czasu .Solara widziałem u nas na Chrewcie , ale skoro delfin ma takie same parametry to po co przepłacać . Wszak zastanawiająca jest cena niższa o 1000 zł ale z drugiej strony jak się ma taką reklamę to producenci wigry czy solara mogą sobie pozwolić ją wywindować . Widzę , że tu reklama tych dwóch łódek na całego . Ale tak poważnie , chociaż jeden użytkownik delfina niech zaopiniuje szczerze .
#186 OFFLINE
Napisano 11 grudzień 2017 - 11:39
Nie wiem co już o tym myśleć od roku nie mogę się zdecydować którą łódkę kupić
Szkoda czasu, już powinieneś mieć łódkę kupioną i- co najmniej- wstępnie opływaną. Sporo pływania/ łowienia już uciekło. Kupujesz na lata, tysiąc pln-ów różnicy w cenie wkrótce zniknie we mgle zapomnienia Bierz tą, o której masz dobre opinie z pierwszej ręki.
- psulek, Robert Crocker i M a r a s lubią to
#187 OFFLINE
Napisano 11 grudzień 2017 - 11:59
Szkoda czasu, już powinieneś mieć łódkę kupioną i- co najmniej- wstępnie opływaną. Sporo pływania/ łowienia już uciekło. Kupujesz na lata, tysiąc pln-ów różnicy w cenie wkrótce zniknie we mgle zapomnienia Bierz tą, o której masz dobre opinie z pierwszej ręki.
Nie ułatwiacie mi koledzy , ale masz rację opinia jest ważna i dlatego też oczekuje opinii o delfinie . Może w końcu ktoś mnie namówi lub ostatecznie odwiedzie od delfina .
#188 OFFLINE
Napisano 11 grudzień 2017 - 12:05
Pływałem Delfinem znajomego i to nie jest stabilna łódź . Można ją porównać do łódki z linku:
#189 OFFLINE
Napisano 11 grudzień 2017 - 17:47
Pływałem Delfinem znajomego i to nie jest stabilna łódź . Można ją porównać do łódki z linku:
Łódź z filmu nie jest nawet podobna kształtem do delfin 360 , Ale solar 360 i wigry 360 to bliźniacze skorupy delfina 360 , a tamte mają opinie stabilnych więc jak to się ma z delfinem ?
#190 OFFLINE
Napisano 11 grudzień 2017 - 17:49
No tak ,ale po co przepłacać, wigry i solar są identyczne jak delfin ( różnice w pokładzie )waga taka sama więc o co tu chodzi -reklama ?
#191 OFFLINE
Napisano 11 grudzień 2017 - 18:44
Nie do końca identyko są .... ten Delfin nie ma płaskiego pokładu ..
Co do reklamy ,o której tu cały czas piszesz to będę szczery i napiszę ,że mam wrażenie ,że jest reklamowany od kilku postów właśnie ten Delfin ...
#192 OFFLINE
Napisano 11 grudzień 2017 - 18:54
Co do reklamy ,o której tu cały czas piszesz to będę szczery i napiszę ,że mam wrażenie ,że jest reklamowany od kilku postów właśnie ten Delfin ...
A gdzie tu widzisz reklamę ? W pytaniu ? Widać wypowiadają się tu producenci wigry i solara .
#193 OFFLINE
Napisano 11 grudzień 2017 - 19:10
Widziałeś obie łódki ?
Użytkownik krzysztof1974 edytował ten post 11 grudzień 2017 - 19:13
#194 OFFLINE
Napisano 11 grudzień 2017 - 19:55
A gdzie tu widzisz reklamę ? W pytaniu ?
Mamy tu dziewięć stron na temat dwóch łódek i po przeczytaniu opini użytkowników mamy tu cenne info dotyczące tych łódek.
Z Twoich postów przeczytać można ,że Delfin to to samo ale tysiaka tańszy a te dwie to przereklamowane łąjby
Widziałeś obie łódki ?
Widziałem ,nawet kontakt organoleptyczny miałem z Solarem , Wigry i ABC
.
Widać wypowiadają się tu producenci wigry i solara .
Tiaa i mają po kilkanaście nicków
- szczupak1 lubi to
#195 OFFLINE
Napisano 11 grudzień 2017 - 19:57
Mamy tu dziewięć stron na temat dwóch łódek i po przeczytaniu opini użytkowników mamy tu cenne info dotyczące tych łódek.
Z Twoich postów przeczytać można ,że Delfin to to samo ale tysiaka tańszy a te dwie to przereklamowane łąjby
Widziałem ,nawet kontakt organoleptyczny miałem z Solarem , Wigry i ABC
.
Tiaa i mają po kilkanaście nicków
Dziękuję za pomoc . Pozdrawiam serdecznie i sukcesów życzę .
#196 OFFLINE
Napisano 12 grudzień 2017 - 17:47
Np wzmocnienia redanów i dodatkowy rowing lub mata. To jest właśnie to prawie.
Zapytaj producenta Abc jak ma wzmocnione redany i kil i ile i jakie maty daje na boki i dno. Ok.
Użytkownik szczupak1 edytował ten post 12 grudzień 2017 - 17:48
#197 OFFLINE
Napisano 14 grudzień 2017 - 07:01
#198 OFFLINE
Napisano 14 grudzień 2017 - 09:32
Wyjdź trollu ...
- suhhar, kubazmech i M a r a s lubią to
#199 OFFLINE
Napisano 14 grudzień 2017 - 13:12
Nie rozumiem dlaczego kupujecie takie pseudo łódeczki.przeciez to pływadła na staw
I na staw została właśnie kupiona . Wiadomym jest ,że odpowiednią wahadłówką nie jest jakimś problemem przerzucić ów staw. Problemem jest odhaczenie tejże przynęty , I po co mamy biegać dookoła stawu jak mamy obok siebie Wigry lub Solara .Wsiadamy płyniemy ,odczepiamy i wracamy na brzeg aby dalej spiningować.
Użytkownik M a r a s edytował ten post 14 grudzień 2017 - 13:14
- Paweł J i Robert Crocker lubią to
#200 OFFLINE
Napisano 14 grudzień 2017 - 14:06
Nie rozumiem dlaczego kupujecie takie pseudo łódeczki.przeciez to pływadła na staw
Tego się nie zrozumie
Sam zaczynałem od łódeczki 3,6m, następna była 4m, a teraz jest 4,3m, a co się kłębi w głowie, hehe.
Najgorsze jest to, że niektórzy uparcie próbują przekonywać, że taka łódka 3,6m jest super wygodna i super bezpieczna dla 2-3 spinningistów
- Paweł J i Robert Crocker lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych