Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mam pytanie czy ktos lowi na rzece Jeziorka w okolicach Warszawy?

Chcialbym tam pojechac ale nie wiem na co tam lowic jakie tam ryby wystepuja i w jakim odcinku tej rzeki.

Pozdrawiam

Posted

W Okolicach Warszawy w Jeziorce możesz liczyc na:

- szczupaka

- jazia

- kleniaa

- okonia

Bardzo sporadycznie brzana.

Poszperaj w przyujściowym odcinku, zobaczy powyżej konstancina

S.

ps. Aaa no i najlepiej łów na wędkę

• Like 1
Posted

To ta rzeczka co jak się jedzie przez konstancin to widać taką mini zaporę czy jaz(nie widziałem dokładnie)???

Bo mnie też zainteresowała ta rzeczka gdy zobaczyłem wędkarzy stojących nad jej brzegiem :D

• 2 weeks later...
Posted

To ciekawe...

Bardzo ciekawe...

To znaczy ,że można tam popróbować swych sił z muchówką i wcale nie trzeba jechać w pierony by gdzieś w Małopolsce szukać kropków...

Bez obrazy dla Krakowiaków i Małopolan :mellow:.

Pozdro JJ@

Posted

Pojedyncze czy nie ,ważne ,że są-i tak dziś trudno o rzekę gdzie kropków jest wiele :(.

Ale jak widać niektórzy urzytkownicy forum mają jakieś tajne miejsca znane tylko sobie :D.

Pablom,

za ile sprzedasz mi kilka tajnych informacji o tej rzece?

:mellow: :mellow: :mellow:.

Joke :D

• 1 year later...
Posted

Tak dla porównania wygląda odcinek 'kropkowy'. Fotki z którejś z poprzednich zim.

http://www.spinning.waw.pl/files/jez06_320.jpg

http://www.spinning.waw.pl/files/jez03_120.jpg

http://www.spinning.waw.pl/files/jez04_483.jpg

http://www.spinning.waw.pl/files/jez05_152.jpg

http://www.spinning.waw.pl/files/jez02_163.jpg

Posted

@zewu,urokliwa ta rzeczka :D ,fajne fotki, szczególnie ta pierwsza.

Urokliwa Marcin to fakt.... a kiedy ty się przełamiesz i za kropkami pochodzisz ? :unsure: Zdaje się że masz pod nosem kropkową rzeczkę <_<

Posted

Urokliwa Marcin to fakt.... a kiedy ty się przełamiesz i za kropkami pochodzisz ? :unsure: Zdaje się że masz pod nosem kropkową rzeczkę <_<

Paweł,brak instruktora do nauki połowu pstrągów :D.Trzeba poczekać aż lód stopnieje na tej rzeczce.

Posted

Paweł,brak instruktora do nauki połowu pstrągów :D.Trzeba poczekać aż lód stopnieje na tej rzeczce.

Marcin, myślę że dasz sam radę :mellow: Podglądaj jak łowią inni (czytaj wątek na forum) i hajda nad rzeczkę - tam to już każdy dołek, każdy krzaczek, każdy kamień, każdy....tam czekają kropki i w końcu efekt murowany :D Powodzenia B)

Posted

a powiedzcie, za drapieżnikiem na małego woblerka to na którym kawałku mam największe szanse na tej rzece?

Patrząc od strony warszawy w piasecznie po lewej? (po stronie konstancina/wisły) czy po prawej? (zalesie dolne)

Na którym odcinku blisko piaseczna rzeka ta jest najszersza?

Posted

no dobra:d namówiłeś mnie;) jutro daruje sobie poranne kolokwium i lece z wędeczką na spacerek;)

w sumie to ja też nie mam zielonego pojęcia o łowieniu kleni i jazi więc może tak rzeka też będzie mnie tego uczyć, troche czytalem tu na forum i chcę spróbować. W tych stronach z których pochodzę (pomorze nad Gwdą) i miejscowość Gwda.. niestety tylko szczupak czasami kropka można było trafić. Teraz jak jestem skazany na betonowy las trzeba przystosować się do tego co tu jest popularne i nauczyć się łowienia nowych gatunków ryb.

Wszystko przedemną.. w piątek jednak znów powędkuje na pomorzu:))

POZDRAWIAM!

Posted

no dobra:d namówiłeś mnie;) ju tro daruje sobie poranne kolokwium i lece z wędeczką na spacerek;)

w sumie to ja też nie mam zielonego pojęcia o łowieniu kleni i jazi więc może tak rzeka też będzie mnie tego uczyć, troche czytalem tu na forum i chcę spróbować. W tych stronach z których pochodzę (pomorze nad Gwdą) i miejscowość Gwda.. niestety tylko szczupak czasami kropka można było trafić. Teraz jak jestem skazany na betonowy las trzeba przystosować się do tego co tu jest popularne i nauczyć się łowienia nowych gatunków ryb.

Wszystko przedemną.. w piątek jednak znów powędkuje na pomorzu:))

POZDRAWIAM!

Posted

Witam,

Od którego miejsca w górnym biegu warto łowić ? Czy na wysokości ul. Królewskiej biegnącej w kierunku Piaseczna jest czego szukać ? Bardzo mnie ten temat zaciekawił. Mieszkam przy jednym ze źródeł Jeziorki - zazwyczaj woda jest czyściutka ale jak nieraz ktoś spuści syfu to okoniki wierzchem pływają. To chyba nie idzie na zdrowie opisywanym kropkom

Pozdrawiam Piaseczyńskich Jerbaitowców :D

Posted

Witam,

Od którego miejsca w górnym biegu warto łowić ? Czy na wysokości ul. Królewskiej biegnącej w kierunku Piaseczna jest czego szukać ? Bardzo mnie ten temat zaciekawił. Mieszkam przy jednym ze źródeł Jeziorki - zazwyczaj woda jest czyściutka ale jak nieraz ktoś spuści syfu to okoniki wierzchem pływają. To chyba nie idzie na zdrowie opisywanym kropkom

Pozdrawiam Piaseczyńskich Jerbaitowców :D

Posted
Siema, @Pablom ma racje z Piaseczna grzeczni chłopcy pochodzą :lol: A co do rzeki, to jest trudna podejście ryby na odległość bardzo krótkiego rzutu to wyczyn :D ale można dostać ładną rybkę za to. :D
Posted

Siema, @Pablom ma racje z Piaseczna grzeczni chłopcy pochodzą :lol: A co do rzeki, to jest trudna podejście ryby na odległość bardzo krótkiego rzutu to wyczyn :D ale można dostać ładną rybkę za to. :D

Posted
wiem, że są i to duże bo przekonałem się sromotnie o tym na własnej skórze w wakacje :( ale zrobi się tylko trochę cieplej to dobiorę się do nich B)
Posted
oj płynie płynie i to nawet mocno;) tzn ja byłem na wysokości zalesia, przy takich stawach i tamie, więc za tamą rzeczka sobie płynie a przed tamą widziałem ze jak okiem sięgnął była zamarźnięta:) POZDRAWIAM!