Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Rzeka Jeziorka w okolicach Warszawy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
386 odpowiedzi w tym temacie

#261 OFFLINE   kaiser

kaiser

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 71 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Marcin

Napisano 30 wrzesień 2020 - 14:06

kamil.sochanski, on 11 Jul 2020 - 17:46, said:

Cześć, ostatnio odwiedziłem podwarszawską jeziorke i jestem zaskoczony ilością ładnego okonia i szczupaka. Łowicie tam, macie efekty?

Cześć,

byłem tydzień temu pierwszy raz i też jestem zaskoczony ilością okonia - super współpracował. 

Jeszcze bardziej jestem zaskoczony ilością klenia, także konkretnego, który.....na nic nie brał. Ani obrotóweczka, ani smużak, ani małe wobki. Nic. Te większe podpływały i odpływały. Tyle z tego było. 

Byłem także wczoraj ale odpuściłem - woda bardzo się podniosła i nic a nic nie brało. Przeniosłem się na Glinianki Gołkowskie.

• Wiktor84 lubi to

#262 OFFLINE   accbapa

accbapa

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 41 postów
  • LokalizacjaWawa - Płock
  • Imię:Bartek
  • Nazwisko:G

Napisano 30 wrzesień 2020 - 16:29

kaiser, on 30 Sept 2020 - 13:06, said:

Cześć,

byłem tydzień temu pierwszy raz i też jestem zaskoczony ilością okonia - super współpracował.
Jeszcze bardziej jestem zaskoczony ilością klenia, także konkretnego, który.....na nic nie brał. Ani obrotóweczka, ani smużak, ani małe wobki. Nic. Te większe podpływały i odpływały. Tyle z tego było.

Byłem także wczoraj ale odpuściłem - woda bardzo się podniosła i nic a nic nie brało. Przeniosłem się na Glinianki Gołkowskie.

Byłem tydzień temu na odcinku Gołków - Jazgarzew porzucać za kleniem, niestety woda jakby zamarła, nawet dotknięcia nie zaliczyłem. Kilka maluchów odprowadziło woblerka raczej z ciekawości niż chęci ataku. Zdradzisz na którym odcinku spotkałeś tak liczne skupisko kleni?

Wysłane z mojego STF-L09 przy użyciu Tapatalka

#263 OFFLINE   kaiser

kaiser

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 71 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Marcin

Napisano 30 wrzesień 2020 - 19:47

accbapa, on 30 Sept 2020 - 15:29, said:

Zdradzisz na którym odcinku spotkałeś tak liczne skupisko kleni?

Tak, odcinek między miejscowościami Bogatki a Runów. Przy czym to nie tak że jest ich wszędzie sporo, trochę trzeba pochodzić. Ja zaobserwowałem większe sztuki na prostkach oraz zwężeniach z szybszym nurtem. Skubane bardzo ostrożne, płoszył je nawet szelest chodzenia po zaroślach itp.

PS. Tylko teraz tam woda przybrała i wg mnie nie ma sensu, ale kleniowiec ze mnie kiepski więc...

#264 OFFLINE   accbapa

accbapa

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 41 postów
  • LokalizacjaWawa - Płock
  • Imię:Bartek
  • Nazwisko:G

Napisano 30 wrzesień 2020 - 21:18

Tak, mam świadomość że woda teraz jest wyższa. Klenia w tym sezonie już odpuszczam, pouganiam się za nim w przyszłym roku. Wbrew pozorom na większych rzekach jest trochę mniej ostrożny niż na takich ciurkach jak Jeziorka i mam wrażenie że łatwiej daje się tam złowić. Powodzenia.

Wysłane z mojego STF-L09 przy użyciu Tapatalka

#265 OFFLINE   grisha

grisha

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 308 postów
  • LokalizacjaMazowsze
  • Imię:Grzegorz
  • Nazwisko:po ojcu

Napisano 05 październik 2020 - 09:27

Nabyłem dniówkę na okręg mazowiecki i podjechałem sobie wczoraj nad Jeziorkę. Zamiast muchówki i sucharków lekki spinning i woblerki. Kilkanaście brań z czego wyjęte: 1 klusek ok 40 cm, 2 po +30 i 3 pod 30 cm. Do tego kilka okoni pod wymiar i szczupaczek ok 50 cm. Fajna ta Jeziorka, taka nie za duża więc pewnie tam niedługo wrócę ze sznurkiem do prania ;)

Załączony plik  1.jpg   90,93 KB   55 Ilość pobrań

pozdrawiam - Grzesiek :)

• malcz lubi to

#266 OFFLINE   malcz

malcz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2206 postów
  • Lokalizacjawarszawa
  • Imię:marcin
  • Nazwisko:malczewski

Napisano 05 październik 2020 - 09:41

grisha, on 05 Oct 2020 - 08:27, said:

Nabyłem dniówkę na okręg mazowiecki i podjechałem sobie wczoraj nad Jeziorkę. Zamiast muchówki i sucharków lekki spinning i woblerki. Kilkanaście brań z czego wyjęte: 1 klusek ok 40 cm, 2 po +30 i 3 pod 30 cm. Do tego kilka okoni pod wymiar i szczupaczek ok 50 cm. Fajna ta Jeziorka, taka nie za duża więc pewnie tam niedługo wrócę ze sznurkiem do prania ;)

attachicon.gif 1.jpg

pozdrawiam - Grzesiek :)

Jaki odcinek? Przyujściowy czy powyżej Górek Szymona?

#267 OFFLINE   grisha

grisha

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 308 postów
  • LokalizacjaMazowsze
  • Imię:Grzegorz
  • Nazwisko:po ojcu

Napisano 05 październik 2020 - 09:50

malcz, on 05 Oct 2020 - 08:41, said:

Jaki odcinek? Przyujściowy czy powyżej Górek Szymona?

okolice Prażmowa :)

#268 OFFLINE   S.N.

S.N.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4847 postów
  • LokalizacjaMazowieckie. Lubelskie.
  • Imię:S.
  • Nazwisko:N.

Napisano 11 październik 2020 - 18:05

Woda na Jeziorce opada, ale i tak jest dość wysoka, około 80 cm, ponad to co było tydzień temu. Na foto "mój" wskaźnik :)

Załączony plik  jeziorka 11.10..jpg   93,5 KB   44 Ilość pobrań

Po ostatnich podmuchach nowe drzewka w rzeczce ...

Załączony plik  jeziorka 11.10. a.jpg   71,21 KB   43 Ilość pobrań

Za "wałem" starorzecze jakieś ... ? Przyznam, że wcześniej go nie widziałem bo nie chodziłem brzegiem.

Załączony plik  jeziorka 11.10. b.jpg   90,6 KB   43 Ilość pobrań

Woda pomimo, że podniesiona o tylko albo aż około 80 cm. zmieniła w rzeczce niemal wszystko. Tam gdzie wcześniej można było poruszać się w woderach dziś 3 razy musiałem wychodzić z rzeczki "kanałami" aby przebrnąć głęboczki.

Załączony plik  jeziorka 11.10. c.jpg   110 KB   45 Ilość pobrań

Tam gdzie były okonie i klenie dziś nie było niemal nic ... Rybki zmieniły miejscówki na tyle, że złowiłem 2 okonki i 2 klenie ... Łowienie zakończyłem przedwcześnie zaliczając kąpiel. Nie piszę tego aby się chwalić tylko po to aby przestrzec ... Bo pomimo tego, że miejsce gdzie zażywałem kąpieli znam w miarę dobrze to zapewne metrowa, a może i wyższa wcześniej woda zmieniła dno na tyle, że nie ustrzegłem się wywrotki. Co taka woda robi w Wiśle nietrudno sobie wyobrazić ... Uważajcie na siebie :good:

Użytkownik Sławek Nikt edytował ten post 11 październik 2020 - 18:07

• Night_Walker, Wudarek, Koincydencja i 1 inna osoba lubią to

#269 OFFLINE   S.N.

S.N.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4847 postów

Napisano 20 październik 2020 - 18:17

Przed wieczorem w niedzielę zajrzałem nad rzeczkę. Jeziorka szeroka jak Oka ;) Woda płynie niemal równo z wysokimi brzegami, gdzie trochę niżej to rzecz jasna wylewa ... "Wskaźnik" oczywiście pod wodą. Pierwszy mój wypad nad tę rzeczkę na zero, ale i tak było warto :)

Załączony plik  jeziorka 18.10.20..jpg   49,18 KB   43 Ilość pobrań       Załączony plik  jeziorka 18.10.20...jpg   55,6 KB   43 Ilość pobrań

• psulek, jacekp29 i bob74 lubią to

#270 OFFLINE   S.N.

S.N.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4847 postów

Napisano 10 listopad 2020 - 19:07

Na Jeziorce zawsze jest ciekawie. Woda podniesiona, niełatwo coś wydłubać, ale przy okazji można potrenować brodzenie choć czasami trudno to nazwać brodzeniem ;)

Załączony plik  jz.jpg   41,01 KB   37 Ilość pobrań     Załączony plik  jz1.jpg   56,66 KB   37 Ilość pobrań     Załączony plik  jz2.jpg   65,17 KB   37 Ilość pobrań

• jacekp29, Koincydencja i bob74 lubią to

#271 OFFLINE   S.N.

S.N.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4847 postów

Napisano 26 listopad 2020 - 19:03

Zajrzałem w zeszłym tygodniu nad Jeziorkę, ale niemal upolowałem bobra. Problem taki, że gdzieś mi okonie i klenie zaginęły ... :D

Co ciekawe małe drzewa nie podcięte, może to kwestia czasu ... ?

Załączony plik  jz5.jpg   96,75 KB   37 Ilość pobrań          Załączony plik  jz6.jpg   153,76 KB   37 Ilość pobrań

Użytkownik Sławek Nikt edytował ten post 26 listopad 2020 - 19:04

• jacekp29 lubi to

#272 OFFLINE   S.N.

S.N.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4847 postów

Napisano 12 grudzień 2020 - 21:51

Korzystając z wolnego czasu zajrzałem nad Jeziorkę. Woda opadła i opada, ale przy "tamach" można coś dłubnąć czyli gdzie patyki tam wyniki ;)

Załączony plik  j1.jpg   114,03 KB   44 Ilość pobrań     Załączony plik  j2.jpg   67,37 KB   42 Ilość pobrań     Załączony plik  j3.jpg   61,16 KB   42 Ilość pobrań

Użytkownik Sławek Nikt edytował ten post 12 grudzień 2020 - 21:52

• tost i Areck lubią to

#273 OFFLINE   AAS

AAS

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 250 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 27 grudzień 2020 - 21:02

Sławek nam tu wrzuca przepiękne mazowieckie pejzaże a ja od siebie dorzucę pare zdjęć ryb które udało mi się dzisiaj złowić 

Załączone pliki

#274 OFFLINE   TrikWe

TrikWe

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 172 postów
  • LokalizacjaWwa
  • Imię:Paweł
  • Nazwisko:Junior

Napisano 28 grudzień 2020 - 09:26

fajna zimowa kluska... na jakim odcinku wędkowałeś? Ja ostatnio bez kontaktu, cisza na wodą...

#275 OFFLINE   AAS

AAS

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 250 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 28 grudzień 2020 - 18:12

W Piasecznie połowiłem trochę większych okoni i parę szczupłych ale takie do 50cm. Te ryby stoją teraz w głębszych spowolnieniach nurtu blisko brzegu. Woda musi stać albo lekki nurt ewentualnie wsteczny i tak przynajmniej z 1m wody. Kluska trafiła mi się kilka kilometrów za Piasecznem w dół rzeki z płytszej części zakrętu a w zasadzie już na spadku. Ta niedziela była wyjątkowo dobra bo w nocy był przymrozek i ryby ewidentnie żerowały generalnie nie jest w zimę tak różowo najlepiej pytać miejscowych łowiących klenie na przepływankę oni wiedza najlepiej gdzie kluski zimują ja miałem trochę szczęścia bo walnął mi w pierwszym rzucie

• janosik_84 lubi to

#276 OFFLINE   janosik_84

janosik_84

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 45 postów
  • LokalizacjaRaz tutaj, raz tam
  • Nazwisko:Bez zmian ;)

Napisano 12 styczeń 2021 - 14:57

Atkował ktoś Jeziorke za kluskami w 2021?

Użytkownik janosik_84 edytował ten post 12 styczeń 2021 - 14:57

#277 OFFLINE   AAS

AAS

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 250 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 16 styczeń 2021 - 09:04

Z tydzień nie byłem. Aktywnosc mocno ograniczona do paru miejsc, Była stosunkowo duża woda i mocno trącona ale coś tam da się wydłubać, ale bez rewelacji. Jak mrozy odpuszczą trzeba sprawdzić co się dzieje.

#278 OFFLINE   S.N.

S.N.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4847 postów

Napisano 17 styczeń 2021 - 18:54

Chłodno, minus 12 stopni, ale Jeziorka wartko sobie płynie w przeciwieństwie do plecionki pomiędzy przelotkami ...

Choć znów na zero, po raz 5 chyba to jestem bardzo zadowolony z wycieczki.

Załączony plik  j.jpg   36,36 KB   31 Ilość pobrań       Załączony plik  j1.jpg   40,87 KB   31 Ilość pobrań       Załączony plik  j2.jpg   23,3 KB   31 Ilość pobrań

Nad wodą tylko mieszkańcy.

Załączony plik  j3.jpg   22,19 KB   31 Ilość pobrań 

Ale całkiem niedaleko rzeczki już trochę bardziej rozrywkowe klimaty :)

Załączony plik  j4.jpg   15,25 KB   30 Ilość pobrań       Załączony plik  j5.jpg   21,32 KB   30 Ilość pobrań

#279 OFFLINE   Rochs

Rochs

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 54 postów
  • Imię:Rafał

Napisano 18 styczeń 2021 - 00:32

Podobnie, minus 11, piękna sceneria, I żyłka w perełkach
Załączony plik  IMAG1081-01.jpeg   68,3 KB   29 Ilość pobrańZałączony plik  IMAG1089-01.jpeg   82,04 KB   29 Ilość pobrańZałączony plik  IMAG1068~2-05.jpeg   74,77 KB   29 Ilość pobrań
  • biturbo, TrikWe i S.N. lubią to

#280 OFFLINE   S.N.

S.N.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4847 postów

Napisano 18 styczeń 2021 - 01:08

Mogę się mylić, ale stawiam na prawą stronę mostu w kierunku linii wysokiego napięcia.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych