hi tower Opublikowano 5 Lipca 2012 Opublikowano 5 Lipca 2012 Wie ktoś gdzie taki sznurek można dostać w PL?ew. proszę o opinie dotyczące airflo 40+ extreme vs. 40+ sniper. Szukam jakiejś sensownej linki pływającej pod muchy szczupakowe. pozdrawiam Tomasz
Kuba Standera Opublikowano 5 Lipca 2012 Opublikowano 5 Lipca 2012 zwykły 40+ działa tak sobie, niezbyt mi leżałSniper ponoć fruwa do dupy zupełnie, takie opinie juz od kilku osób słyszałem.Mysha nie ma pływających guideline pike? Dobra linka!
Tomek.M Opublikowano 5 Lipca 2012 Opublikowano 5 Lipca 2012 Mam snipera #9, co prawda wziąłem z ciekawości i przekory do testów i jakoś nie widzę problemów. Lata bardzo podobnie jak 40+ csw
Kuba Standera Opublikowano 5 Lipca 2012 Opublikowano 5 Lipca 2012 Nie miałem, a różnie ludzie mówią. Mając do wyboru dwie nówki - CSW i Sniper padło na CSW ponoć
Tomek.M Opublikowano 5 Lipca 2012 Opublikowano 5 Lipca 2012 Kuba poniekąd wiem, że wielu ludzi którzy się wypowiadają na różne tematy nigdy nie mieli do czynienia z przedmiotem dyskusji. Tak było z nanofilem. PS. Kuba ja też łowie CSW, ale opinia o sniperze nie jest do końca prawdziwa.
Kuba Standera Opublikowano 5 Lipca 2012 Opublikowano 5 Lipca 2012 Kiedyś jak bedzie szansa to pewnie spróbuję, na razie mam CSW w dobrym stanie. Z tym ze to już praktycznie nie do dostania, przynajmniej ostra gimnastyka. Największym jej plusem była cena, jak mam płacić 75$ plus wysyłka, to w tej cenie jest outbound i dla mnie to krótka piłka.
Tomek.M Opublikowano 5 Lipca 2012 Opublikowano 5 Lipca 2012 Rzucałem i outboundem, jak dla mnie chyba najlepsza linka pod szczupaka, tylko cena odstrasza
Andrzej Stanek Opublikowano 5 Lipca 2012 Opublikowano 5 Lipca 2012 Przeleciałem wszystkie pod szczupaka i obecnie mam GUIDELINE PIKE. W moim odczuciu najlepsza z nich wszystkich, ciekawostka - kij #9 i linka #9, działa. Muchy max +20... Pozdrawiam
Tomek.M Opublikowano 5 Lipca 2012 Opublikowano 5 Lipca 2012 Można spróbować, tylko widzisz problem jest taki, ze te linki kosztują, nakupisz ich i co później z nimi robić, może na pranie się nadadzą
Andrzej Stanek Opublikowano 5 Lipca 2012 Opublikowano 5 Lipca 2012 Odstąpiłem innym w potrzebie obniżając cenę.Wszyscy zadowoleni...
hi tower Opublikowano 6 Lipca 2012 Autor Opublikowano 6 Lipca 2012 dzięki za opinie. padło na guideline pike, już zamówiona w CW. pozdr
bigos Opublikowano 17 Lipca 2012 Opublikowano 17 Lipca 2012 Tego outbounda short zalozylem dzis na wedke. 9 klasa, na Sage XP w 9 klasie - wialo mocno. Jesli ktos bedzie mial jakikolwiek problem z rzucaniem ta linka, to...Ma problem - ale nie ze sprzetem Tym sie rzuca jak spinningiem - powaga. Wedke chce zabrac, tak leci
milo26 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Tego outbounda short zalozylem dzis na wedke. 9 klasa, na Sage XP w 9 klasie - wialo mocno. Jesli ktos bedzie mial jakikolwiek problem z rzucaniem ta linka, to...Ma problem - ale nie ze sprzetem Tym sie rzuca jak spinningiem - powaga. Wedke chce zabrac, tak leci Potwierdzam. Jedna z lepszych linek jaką miałem. Trzeba mocno trzymać patyk, bo chce wyrwać łapę.
wobler129 Opublikowano 11 Października 2012 Opublikowano 11 Października 2012 Odświeżam, da się gdzieś kupić tą linkę w PL? Albo gdziekolwiek indziej? Na ebayu widziałem - są z USA...
Kuba Standera Opublikowano 11 Października 2012 Opublikowano 11 Października 2012 Co złego w USA? Nie pasuje ich geopolityka czy co?
wobler129 Opublikowano 11 Października 2012 Opublikowano 11 Października 2012 Niemiłe wspomnienia - za każdym razem cło i vat.
wenturaisland Opublikowano 14 Listopada 2012 Opublikowano 14 Listopada 2012 Wiem ze ten duński sklep wysyla do polski. Koszt wysylki ok 50 koron.http://www.korsholm.dk/dk/fiskeri-produkter/flueliner/rio-mainstream-wf-3-flydende-1.html
Kuba Standera Opublikowano 16 Listopada 2012 Opublikowano 16 Listopada 2012 Z grubsza to rozumiem Ja niestety za mało zarabiam, w ogóle malo zarabiam i często sie łapię na tym co napisałeś przeglądając czy GACka czy katalogi z T&S. Chciałbym wszystko, już 3 spuszczam, dwa w rozumie, kombinuję.. a później sobie myślę, ze to co mam jakoś daje rade i lepiej kasę na paliwo i bycie nad woda przeznaczyć.Choc, łatwo się łapie w sprzetomaniackie klimaty i "konieczność" posiadania choćby wypasionego młynka salt water, z dobrym hamulcem itd...Po czym sie okazuje ze to np 2 tyg w Szwecji za ten jeden młynek A jak już offtopie - sniper ci robi?Szukam #9 F i jedynie outbound na horyzoncie, a to 2x tyle kasy. Potrzebuję coś do dalekich rzutów relatywnie małymi i smukłymi muchami
lukomat Opublikowano 16 Listopada 2012 Opublikowano 16 Listopada 2012 Andrzej, mam nadzieje ze sie nie obraziles za nasze podsmiechujki. Jesli chodzi o mnie to wszystko z czystej zazdrosci, a Kuba, to sam wiesz, ze przesiakniety jest zlosliwoscia do szpiku kosci Kuba, Sniper daje rade tak jak pisalem w watku o jesiennych szczupakach. Mistrzostwo swiata to to nie jest, lepiej mi sie rzucalo Rio O.S. ale teraz mam Airflo i musze je zjezdzic, albo zerwac na 1.5m szczupaku lub zabie na komarku
Kuba Standera Opublikowano 16 Listopada 2012 Opublikowano 16 Listopada 2012 Ja tam raczej do swojej osoby to odnosiłem, niż do Andrzeja.Wielokrotnie wystrzliwałem się z kasy, by później 4mce na dupie siedzieć bez wyjazdów...Czyli - mając do wyboru - outbound short i sniper - rio?Linka ma mi posłużyć kilka lat i czy będzie za 40 czy 70 funtów aż takiego halo to nie robi
lukomat Opublikowano 16 Listopada 2012 Opublikowano 16 Listopada 2012 Ja bym poszedl w Rio. Nie cwiczylem jeszcze Vision, a tam zdaje sie tez cos podobnego maja.
Kuba Standera Opublikowano 16 Listopada 2012 Opublikowano 16 Listopada 2012 Znalazłem za outbounda 50 funtów, wiec w ogóle, nie ma o czym gadaćPytanie tylko, czy do #9 brać #8 czy #9?Kurewsko ciężkie te linki jak na swoje klasy, #9 to prawie 24.3 grama! (o ile pamiętam to CSW #10 miał 22?, a to był już kabel)Nie wiem czy nie będzie zane'a #9 gasić za bardzo
lukomat Opublikowano 16 Listopada 2012 Opublikowano 16 Listopada 2012 Tu juz nie podpowiem, bo nigdy takiego kija w rece nie mialem. Z tego co pamietam, to tata mial ta linke #9 sparowana z kijem w klasie #10, ale juz nie ma bo go stracil w pakiecie z kilkoma innymi
milo26 Opublikowano 20 Listopada 2012 Opublikowano 20 Listopada 2012 Trzeba pamiętać, że te linki są już fabrycznie przeciążone. #9 uważam że do kija 8 to grubo. Ja używam #9 do cholernie mocnego kija w klasie 9, i czasami mam wrażenie że jest za grubo.
Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 16 Grudnia 2012 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Słyszałem, że starsze Airflo 40+ miały kiepskie łączenie running głowica (ponoć zbyt raptowne), ale miały w swojej ofercie głowicę slow intermediate. Słyszałem, że Forty Plus Sniper nie ma problemu łączenia, ale nie ma już głowicy SI, tylko fast intermediate. Jak nie urok to zatwardzenie....
Rekomendowane odpowiedzi